Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: KDE a GNOME  (Přečteno 1743 krát)

Gogasmen

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
KDE a GNOME
« kdy: 05 Srpna 2008, 12:29:32 »
Na ubuntu bych chtěl používat KDE. Tak se chci zeptat, jestli je lepší přejít na kubuntu, nebo prý jde KDE používat i v ubuntu... A taky jestli aplikace určené pro KDE půjdou i v GNOME (myslím teda, že by měly jít, ale nemám zkušenosti), např. Konqueror.

Evžen Šubrt

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2218
    • Zobrazit profil
    • EuGenio's Lair
Re: KDE a GNOME
« Odpověď #1 kdy: 05 Srpna 2008, 12:33:38 »
Ke jedno, zda-li si nainstalujete Ubuntu nebo Kubuntu - do každého znich budete moci doinstalovat druhé prostředí i s aplikacemi. I v Gnome (nebo v Ubuntu) můžete používat aplikace pro KDE, aniž byste musel mít kompletní KDE nainstalované - při instalaci se vám stáhnou pouze potřebné knihovny (qt) pro běh KDE aplikací.

P.S: Ubuntu se od Kubuntu liší pouze gr. prostředím a aplikacemi, které máte po instalaci z k dispozici (tj. které jsou na LiveCD) - jinak se de facto jedná o stejný OS (stejné jádro, stejné repozitáře, ...)
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Gogasmen

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
Re: KDE a GNOME
« Odpověď #2 kdy: 05 Srpna 2008, 17:49:18 »
Děkuji... Myslím, že to v Gnome teda nějak zvládnu.

Gogasmen

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
Re: KDE a GNOME
« Odpověď #3 kdy: 05 Srpna 2008, 20:19:20 »
Měl bych ještě jeden problém, blbost, nechce se mu kvůli tomu zakládat nové téma:
Nějakým překlikem či co mi zmizel spodní panel, kde jsou teda minimalizované běžící procesy apod. Nedaří se mi ho obnovit...
« Poslední změna: 05 Srpna 2008, 20:22:56 od Gogasmen »

GdH

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3133
    • Zobrazit profil
    • GdH-Notes
Re: KDE a GNOME
« Odpověď #4 kdy: 05 Srpna 2008, 21:17:43 »
Klikneš na horní panel pravým myšítkem a vybereš nový panel. Položku přidat na panel a potřebné utilitky, které na panelu chceš mít si už určitě najdeš.

Luban

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1631
    • Zobrazit profil

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.