Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Anketa

jaka je Vase hlavni distribuce?

*buntu
SuSE based
RHEL based
debian
Mandriva
Gentoo
Slackware
*BSD
*Solaris
jina .deb based
jina .rpm based
jina .tgz based
Mac os X *
MS crime?

Autor Téma: kdo vsechno zde pouziva *buntu?  (Přečteno 41450 krát)

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
Re: kdo vsechno zde pouziva *buntu?
« Odpověď #125 kdy: 16 Října 2008, 20:44:39 »
nikto nehlasoval pre BSD...Kde sa podel Mr. Bodie??
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Pavel Půlpán

« Odpověď #126 kdy: 16 Října 2008, 20:48:38 »
Asi anketu ještě neobjevil. Mě by zajímalo, koho je ten druhej hlas u Gentoo. 8)

truhlik

• Závislák
« Odpověď #127 kdy: 16 Října 2008, 21:56:30 »
...

Tak za to jsem musel dat K+, protote to jsem se fakt zasmal. Nevim jestli to je vsechno pravda, nebo ne, dokonce me to ted ani nezajima ale bylo to fakt dobry.

Jinak taky dik za zdroje.
http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3%AD%20disku
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=1351
http://www.root.cz/clanky/klonovani-obrazu-a-dva-monitory-v-linuxu
Citace: Otakar
Červi jsou moc milá zvířátka, zvláště když má jejich chovatel výhrady proti chování tučňáků

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #128 kdy: 16 Října 2008, 22:15:50 »
ja si pamatam ked bol v casopise CHIP nejaky red hat...tusim 7. Mal som vtedy ja neviem 11 rokov :D a snazil som sa to s kamosom nainstalovat.
To ste mali vidiet jak sme pri tom maturovali, a instalacia sa nam ani po 6 hodinovom skumani nepodarila. :D Tomu vravim zabity den.
odvtedy som o linuxe moc dobru mienku nemal az dokym som nenasiel *buntu :)
« Poslední změna: 16 Října 2008, 22:17:30 od wam]Spider007 »

Pavel Půlpán

« Odpověď #129 kdy: 16 Října 2008, 22:26:48 »
Jj... tenkrát v Chipu to Byl RedHat 7.1, cédo se mi eště válí doma. Hned vedle SuSE 8. Léta 2001, 2002. 8)

Pokud mě paměť něklame, mám dojem, že byl problém i se samotným bootováním, pže byl zvoranej CDFS deskriptor. Muselo se bootovat pomocí zaváděcí diskety. Kua, to byly časy... ;D

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #130 kdy: 16 Října 2008, 22:31:35 »
panove , vsichni co mate debian mel bych dotaz : nechal jsem se premluvit a dal jsem si 64bitovou verzi. ovsem nejak mi nevyhovuje a chtel bych znat klady a zapory 32bitove verze . vim ze 32 vs. 64 bitu se uz tady resilo xkrat ale ja bych to specifikoval jenom na debian lenny . povedel by mi k tomu nekdo neco ?
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

truhlik

• Závislák
« Odpověď #131 kdy: 16 Října 2008, 22:49:14 »
Mam debian lenny 64bit. Zatim bezproblemu. Akorat mi blbne nejak wine + Warcraft 3, jeste jsem se v tom nehrabal takze nevim jestli to je tema 64bitama, ale verim(doufam), ze i to bude makat.
http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3%AD%20disku
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=1351
http://www.root.cz/clanky/klonovani-obrazu-a-dva-monitory-v-linuxu
Citace: Otakar
Červi jsou moc milá zvířátka, zvláště když má jejich chovatel výhrady proti chování tučňáků

honorguard

• Host
« Odpověď #132 kdy: 16 Října 2008, 23:14:04 »
Dámy a pánové,
říkám to nerad ale Ubuntu mě velice zklamalo a jako distro už ho doporučím jedině absolutní lamě (a to ještě budu váhat jestli nemám doporučit Fedoru nebo Mint)...
na Ubuntu mi vadilo
A) Cyklus. Je moc rychlý, takže smolařovi jako jsem já kterému se s Ubuntu nikdy nepovedl upgrade na vyšší verzi prostě časem odejdou nervy když to musí pořád reinstalovat.
B) Nevím čím to bylo, ale za dobu kdy jsem měl Ubuntu se mi celkem 3x stalo že po stažení aktualizací se mi nepovedlo dostat do x-serveru, třeba si vzpomínám že byl jednou problém v jádře které se aktualizovalo, takže jsem musel jet na starším...
C) Ubuntu se mi nepovedlo na některých počítačích vůbec nabootovat... což nedělá GNU/Linuxu zrovna dobrou reklamu když někomu doporučujete operační systém ve který věříte...
D) Finální kapka byla když jsem jednou upgradoval a zjistil jsem že my systém po naběhnutí žere celkem 800 MB RAM z mých 1024 (ještě si něco bere integrovaná grafika). Nebylo to ani jádrem, ani žádnym procesem, ani KDE4 které používám (testoval jsem to i v enlightementu). Možná to vypadá jako kravina, ale je to tak, taky jsem koukal jak puk...

Přešel jsem na Archlinux, který má mnohem odladěnější KDE4 (já teda mám KDEmod) a rolling-update. Zaskočila mě ale jedna věc...
Na Ubuntu (teda vlastně Kubuntu) když jsem v netbeans kliknul na nabídku tak trvalo 5 vteřin než se mi rozjelo menu, nemohl jsem to teda používat když to bylo takhle pomalý. Přisuzoval jsem to tomu že mám pomalé PC (i když giga ram, intel core 2 duo 1.5 Ghz... nevim).
Taky jsem chtěl hrát hru Sauerbraten, která my ale v epizodě (možná je to kampan, nevim) Army of One v první misi jela 14 fps, takže jsem se tak nějak smířil že hry prostě hrát nebudu...

Jenže na Archu mi jelo Netbeans v pohodě... dnes mě napadlo zkusit Sauerbraten... a světe div se, jelo to 40 FPS...

Ubuntu je vážně pomalé a má hrozně moc záporů... Kde je problém, že by v jádře?

Je to celkem škoda, Ubuntu mám rád, mám rád totiž grafické prostředí (bývalý widlák) a Ubuntu je skrz něj hezky konfigurovatelné a navíc jsem se na něm naučil prakticky všechno co umím...

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #133 kdy: 17 Října 2008, 07:32:14 »
honguard

Suhlas s tym, co pises. Aj ja som sa par krat ztrapnil, ked som niekomu do neba vychvaloval Ubuntu, presvedcil ho na to a potom mu to nedokazalo ani nabootovat...Ale Mandriva a Suse tam vzdy slapali...
Tieto problemy sa vsak myslim traduju az od rady Gutsy Gibbon - Feisty bolo senzacne distro, ktore aj kvalitativne predstavovalo jednicku medzi L-distrami.
« Poslední změna: 17 Října 2008, 07:48:33 od hase »

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #134 kdy: 17 Října 2008, 08:48:24 »
no ja som sice FF nemal, ale HH je oproti GG ovela dalej. Hlavne co sa tyka podpory HW a stability. Ja mam asi notebook primarne urceny na Ubuntu alebo co :D lebo som nikdy nejak vazne problemy nemal. Ubuntu je na tom imho velmi dobre aj z pohladu velkeho poctu pouzivatelov, co moze pomoct k podpore dalsieho HW a mozno neskor aj SW. :)

honorguard

• Host
« Odpověď #135 kdy: 17 Října 2008, 08:58:53 »
honguard

Suhlas s tym, co pises. Aj ja som sa par krat ztrapnil, ked som niekomu do neba vychvaloval Ubuntu, presvedcil ho na to a potom mu to nedokazalo ani nabootovat...Ale Mandriva a Suse tam vzdy slapali...
Tieto problemy sa vsak myslim traduju az od rady Gutsy Gibbon - Feisty bolo senzacne distro, ktore aj kvalitativne predstavovalo jednicku medzi L-distrami.
Zvláštní je že tohle říkají všichni kteří s Ubuntu dlouhodobě pracují. Mě osobně FF fungovalo v pohodě na desktopu, na notebooku mi jelo až HH, protože na předchozích verzích mi nechodily ovladače od grafické karty (ani nemohly když v té době ta karta ještě nebyla). Ale všichni se shodují v tom že FF bylo nejlepší vydání a že další 2 vydání byly už jenom horší... obávám se že pokud nebude II lepší tak se Ubuntu pohřbí zaživat...

Jinak určitě bych nedoporučil Mandrivu (nikdy jsem jí nepoužíval a možná bych s ní neuměl poradit) a ani SuSE, které mi zhnusila EULA a jeden zdejší uživatel kterej se ho snaží nacpat do každého vlákna (sry NTZ, nic osobního jen už mě ten vysmátej chameleon přestává bavit).

Luban

• Závislák
« Odpověď #136 kdy: 17 Října 2008, 09:55:33 »
Já jsem zatím (naštěstí) žádné větší problémy s novějšími ubuntu neměl.

2 Hase: A kdybys měl srovnat, v jakém pořadí bys doporučil Mint, Mandriva, Suse? První zkušenost (negativní) s linuxem byla u Mandrivy před 5 lety a od té doby jsem ji nezkoušel. OpenSUSE vychvaluje ntz, ale mě příjde slabé fórum a on-line dokumentace v CZ, a tak jsem se zatím do toho nepouštěl.

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #137 kdy: 17 Října 2008, 10:22:53 »
ad.x) nesnazim se vecpat SuSE do kazdeho vlakna .. akorat se nestydim za to, ze mam nazor.

ad.honguard) ty jsi vubec patrne zhnuseny hoch co? Ubuntu te zlobi, EULA se ti hnusi, SuSE zde v kazdem vlaknu se ti hnusi (ac ho patrne vubec neznas) .. neprehanej to tolik s tim emem ..

.. emo a uzavreny kod skodi .. to vi kazde male dite ;)

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #138 kdy: 17 Října 2008, 10:29:48 »
ad.y) me stve jedina vec .. nevim cim to je, ale ubuntu ma jisty magicky drive, nejakou zvlastni auru, ktera dovolila tomuto prumernemu distru vybujet na spicku pomyslneho ledovce mezi *Nixovymi desktopy ..

jeden aspekt teto aury je, ze na forech podobnych tomuto rostou ruzni mladi odbornici jako napriklad honguard, kteri, zacinajice s *buntu s nejasnou politickou orientaci, krkaji tak ohavne levicacke blaboly, jako ze EULA je duvod nepouzivat neco, co je komplet (narozdil od Ubuntu) oss ..

V takovem susim a nebo fedorim repositari nejni jedinej kus proprietalniho sw .. zadna hovadina aka spravce nesvobodnych ovladacu apod ..

emil54

• Host
« Odpověď #139 kdy: 17 Října 2008, 11:02:30 »
Nic ve zlym, ale musim se honorguarda malicko zastat. Pres rok jsem sedel 16 hodin denne u compu vedle typka, kterej neustale a pri jakykoli prilezitosti plkal kraviny typu: ...tohle ma SUSE vychytany...u SUSE by se ti to nestalo...suse je nejlepsi...kam se tohle s**e na suse...
Uplne stejne komentoval i cokoliv, co nebylo KDE. Jinak to byl docela fajn kluk, ale diky tomuhle byl  minimalne petkrat do hodiny zralej na ranu sevrenou hrsti. Jsem na tohle tudiz taky dost alergickej a mam diky tomu do ted osobni blok vuci SUSE a KDE, i kdyz uz se pomalu ukecavam aspon Suse po letech zase prubnout - KDE mam na notasu jako sekundarni rozhrani a nijak mi nesedlo, prestoze jsem se ho snazil pouzivat nepretrzite vic jak mesic.

Jinak dnesni zkusenost:
Po ranu priletel tyspek s notasem (acer travelmate 243fx - vykopavka) s vymenenym diskem, abych mu tam soupnul nejaky distro, aby se zkusilo, jestli vubec pojede. Mel jsem tu zrovna na stole cd s net instalaci Debiana. Vrazili jsme to do mechaniky, odentrovali a za cca 20 minut uz jsme na tom cuceli na DVD. Bez jakyhokoli nastavovani, priinstalovavani a podobne. To se mi s Ubuntu este nestalo. Asi pouvazuju o Debianu...  :)

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #140 kdy: 17 Října 2008, 11:11:49 »
ad.y) me stve jedina vec .. nevim cim to je, ale ubuntu ma jisty magicky drive, nejakou zvlastni auru, ktera dovolila tomuto prumernemu distru vybujet na spicku pomyslneho ledovce mezi *Nixovymi desktopy ..

jeden aspekt teto aury je, ze na forech podobnych tomuto rostou ruzni mladi odbornici jako napriklad honguard, kteri, zacinajice s *buntu s nejasnou politickou orientaci, krkaji tak ohavne levicacke blaboly, jako ze EULA je duvod nepouzivat neco, co je komplet (narozdil od Ubuntu) oss ..

V takovem susim a nebo fedorim repositari nejni jedinej kus proprietalniho sw .. zadna hovadina aka spravce nesvobodnych ovladacu apod ..
kua uz je to tu zas! Proc ti tak strasne vadi takova "hovadina" jako spravce nesvobodnych ovladacu, kdyz si po instalaci stejne ty nesvobodne ovladace nainstalujes pres konsoli ???
Proc ti vadi, ze soucast distra je casto i ten "proprietarni balast" jako napr. adobe flash, win32codecs, java..., kdyz je uzivani tohohle "balastu" prozatim nezbytnosti k plnemu vyuziti pocitace (hlavne multimedii) ??? Na jedne strane narknes Honguarda za "ohavne levicacke nazory" ve vztahu k EULE a na druhe strane striktne splachujes kazde distro, ktere ma nejakou tu proprietarni pomucku...
Jako ja nebudu tvoje nazory posuzovat po stranicke lince, jestli sou levicove, nebo pravicove...Mne spis nekdy pripadaji  stolicove, pac hazes houno i tam kde nemusis... 

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #141 kdy: 17 Října 2008, 11:19:02 »
no ntz...ale uz necitaj tolko toho Hulana, zacinas mat podobne vyjadrovanie :)

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #142 kdy: 17 Října 2008, 11:28:02 »
Nic ve zlym, ale musim se honorguarda malicko zastat ..
<< v pohode .. myslim ale, ze je vhodne poznamenat, ze honguard je stary emar, zhnuseny zivotem a spoustou beznych veci kolem neho  ..

nikomu sve suse nenutim a uz vubec s nim (alespon doufam) neotravuju v kazdem svem prispevku ..
kdyz zde na foru zadas do vyhledavani "suse", tak na strance s 30ti vysledky je muj post ve 3 pripadech, kdyz zadas opensuse, je to stejne ;)

kdyz das vyhledavat podle uzivatele nettezzaumana suse a opensuse, tak je to dohromady asi 60 vyskytu a jeste vetsinou v nekolika malo threadech, takze to neni tak zle ;)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #143 kdy: 17 Října 2008, 11:30:02 »
Nechte toho...

SuSE je SuSE, Ubuntu je Ubuntu... Jedno horší než druhý, tak se nehádejte, který je horší a všichni vzhůru ke světlým zítřkům s LFS ;)

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #144 kdy: 17 Října 2008, 11:32:18 »
4hase << mozna by jsi se divil, ale jsem natolik paranoidni, ze z proprietalniho sw pouzivam pouze driver pro nvidii, jinak vse oss, vc. kodeku .. ;)

na svem pracovnim kompu pouzivam jako driver pro nvidii nv, tam nemam vubec zadny proprietalni balast

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #145 kdy: 17 Října 2008, 11:33:38 »
Nechte toho...

SuSE je SuSE, Ubuntu je Ubuntu... Jedno horší než druhý, tak se nehádejte, který je horší a všichni vzhůru ke světlým zítřkům s LFS ;)
:D .. neni pravda .. kazde male dite vi (a ja to netajim), ze ::

Ubuntu == neumim nainstalovat debian
SuSE == neumim nainstalovat ubuntu

Pavel Půlpán

« Odpověď #146 kdy: 17 Října 2008, 11:34:10 »
;D

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #147 kdy: 17 Října 2008, 11:38:43 »
ntz
Jako ja to nezkousel zadavat do vyhledavace, ale pouze pocitove: pokud se tady vedla nejaka debata o distrech, tak tvoje reakce byli povedsine razu: Ubuntu - hnusne, nedokonale, padajici...distro a OpenSuse - vynikajici, profesionalni atd...Tohle mi utkvelo v pameti a asi kazdy z nas ma tu moznost se zeptat sam sebe: "co mi utkvelo v pameti ohledne ntz a Ubunt/Suse na zdejsim foru? Ja mam takovykle pocit a skutecne za nej JA nemuzu.  Pouze si myslim, ze to uz kapanek prehanis a ze je to skoda.   

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #148 kdy: 17 Října 2008, 12:22:09 »
ad.hase) sorry .. zivot je krutej .. pripominas mi trocha Vencu Klause .. stale v opozici v moralnich otazkach .. ;) .. cela tato prestrelka vznikla kvuli tomu, ze nenavistny a zapskly honguard me obvinil (stejne jako ubuntu za cyklus a updaty, suse za eulu ..) z neumerne propagace suse a pridal do toho osobni vypad .. na to jsem nedokazal nereagovat ..

ad.honguard) precti si nazev threadu a zamysli se .. ;) .. pokud jsi chtel prudit, nebo rict svuj nazor, tak jo .. to se ti povedlo na 101% ..

ad.others) legraci si delam naprosto naschval .. kdo me zna, tak to vi .. to ze nehezky mluvim o gnome (pouze a jen cituji LT kdyz rikam, ze je pro idioty) je snad trocha prehnane ne? Gnome me vubec nezajima a ja ho nehodnotim nijak do hloubky, neb ho nepouzivam, neznam, neprovozuju, nedoporucuju a ani nespravuju !!

.. a ze si obcas rejpnu do Ubuntu :D .. no to je toho .. sorry, ale delam s *NIXovymi systemy uz nejaky patek, uz jsem jich par videl a mam a naopak me popouzi nezlomne presvedceni par zdejsich expertu, kteri videli maximalne 3 distribuce Linuxu v zivote a mysli si, ze sezrali *salamounovo h*vno* ..

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #149 kdy: 17 Října 2008, 12:48:49 »
Ake nocne mory ma NTZ?

Ze v praci musi pouzivat Windows a *buntu s GNOME ;D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.