Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Anketa

jaka je Vase hlavni distribuce?

*buntu
SuSE based
RHEL based
debian
Mandriva
Gentoo
Slackware
*BSD
*Solaris
jina .deb based
jina .rpm based
jina .tgz based
Mac os X *
MS crime?

Autor Téma: kdo vsechno zde pouziva *buntu?  (Přečteno 41451 krát)

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
Re: kdo vsechno zde pouziva *buntu?
« Odpověď #150 kdy: 17 Října 2008, 13:46:13 »
Já používám ubuntu.
>A dozvěděl jsem se, že k odnožím ubuntu (jako je kubuntu, xubuntu, edubuntu) přibyde nová odnož, takže brzy budou moci (ti co to dokážou) používat také gamabuntu.<
Xubuntu 12.04

honorguard

• Host
« Odpověď #151 kdy: 17 Října 2008, 14:10:15 »
Citace
<< v pohode .. myslim ale, ze je vhodne poznamenat, ze honguard je stary emar, zhnuseny zivotem a spoustou beznych veci kolem neho  ..
1) nechtěl jsem se hádat
2) Proti NTZ nic nemám
3) Neříkej mi emař - poslouchám death metal a chodim oblečenj jako diskant a hodne lidí štvu, taky dělám plno dalších věcí který se nelíběj ani mojí rodině ani státu, ale to neznamená že jsem emař - jestli jsi se chtěl trefit do narážky která mě fakt pobaví/vytočí povedlo se ti to :D
4) Chtěl jsem jen říct proč nepoužívám Ubuntu, tohle téma se jmenuje kdo všechno používá Ubuntu a je na Ubuntu foru, myslim že tak moc offtopic to nebylo
5) Suse bude pravděpodobně dobré distro a neříkám že EULA je důvod ho nepoužívat, pouze je to důvod pro mě a taky pro to abych někomu doporučil něco jiného (což je  mé právo)
6) Lidi co mě znaj by uznali že v mé situaci by již byli dávno emo
7) Fakt proti tobě nic nemám...
8) Čekal jsem že mi třeba někdo řekne "Jo to že to máš pomalý, to si musíš nainstalovat tenhle balík s low latency kernelem a je to tvoje blbost" a ne že to budeš řešit útokem na moji osobu

konec debaty o hovadinách, všichni znáte můj názor, i názor NTZ a myslim že jsme oba dost přesvědčení/tvrdohlaví na to abysme si svůj názor ponechali...

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #152 kdy: 17 Října 2008, 14:17:47 »
ok .. ja taky proti tobhe nic nemam dokud do me nezacnes kerovat :D

s tim emarem jsem se netrefil?? aha .. myslel jsem, ze nekdo takto otraveny musi byt emar ..

btw. koukni na muj last.fm profil ..

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #153 kdy: 17 Října 2008, 15:13:03 »
ntz
Osobne su za pokracovani, pze ja tyhlety debaty primo miluju ;D Akorat s tim vzajemnym urazenim by se mohlo trosku zabrzdit, pac to muze prerust a dodrbat hodne veci. Takze nech Honguarda poslouchat death a me uz ke Klausovi NEPRIROVNAVEJ! :D
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #154 kdy: 17 Října 2008, 15:26:15 »
ntz
Osobne su za pokracovani, pze ja tyhlety debaty primo miluju ;D Akorat s tim vzajemnym urazenim by se mohlo trosku zabrzdit, pac to muze prerust a dodrbat hodne veci. Takze nech Honguarda poslouchat death a me uz ke Klausovi NEPRIROVNAVEJ! :D
<< tak nebud moralista ..

Pavel Půlpán

« Odpověď #155 kdy: 17 Října 2008, 18:52:11 »
Tak válečná sekera zakopaná... a může se jít na pivsoně! 8)

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #156 kdy: 17 Října 2008, 19:19:58 »
jj, pivson a THC delaj divy :)

jen kdyz je ( byla ) takova bujna debata pridal bych svuj nazor :

ubuntu jsem aktivne jako hlavni OS pouzival od pulky prazdnin do vcerejska. je fajny, moc se v tom nerypu a fungovalo celkem bez problemu. ale trochu me stvali multimedia a ono kdyz prijdu na sraz a reknu ze pouzivam ubuntu, zni to jinak nez kdyz reknu ze mam debain. a byl jsem hlavne zvedavej :)

a k ubuntu :
1) kdyz se clovek v tom nerype a pouziva standarni HW tak si myslim ze to je celkem pohodovy distro
2) budme radi ze tu mame nejaky takovy BFU klikaci distro a mame na co nalakat widlaky ( na debian bychom je moc nedostali )
3) stle je to pry nejpouzivanejsi distro
4) ma velkou komunitu a v čr krasny zazemi
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #157 kdy: 17 Října 2008, 19:30:12 »
fakt? ;D

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #158 kdy: 17 Října 2008, 19:37:23 »
co fakt ? :) to je muj nazor :) vim, jsem jen pubertalni Ajtak co nosi na klicich cteci hlavu z disku ale za nazor se lidi nebijou :)
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #159 kdy: 17 Října 2008, 19:47:46 »
Vsak nic, mne jenom zarazilo, ze te trapi, jak vypada na srazu kdyz reknes Debian, anebo Ubuntu....To by mne teda skutecne asi netrapilo ani v zakladce - ne to jeste v puberte. To jako pouzivas Linux jako modni doplnek? anebo chces rict, ze je ostuda hlasit se k Ubuntu a ze pouzivanim Debianu stoupnes v cene? To nas chces timto tady potesit?

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #160 kdy: 17 Října 2008, 22:28:34 »
linux neberu jao modni doplnek ! linux je vec kterou poterbuju k praci na pc ! nechci znehodnocovat nebo poskodit ubuntu ( proti nekterym co ubuntu jednoduse nemaji radi , jsem jeho vlastnosti vylicil dobre ) . a debian .... nwm k cemu to mam prirovnat ..... nekoupim si polivku v pytliku... koupím si mrkev, cibuli a brambory...a uvarim jí svete div se za 10 minut

kdybych chtel mit pc ( i linux ) jako modni doplnek tak hcodim s bilym acerem ( delaj se vubec bile ? ) a mam Visty s Aerem . pokud bych chtel mit linux jako modni doplnek tak urcite nepouzivam debian. debian mam hlavne pro to ze v ubuntu jsem si vsechno naklikal a bylo v poho. chci mit debain at se s linuxem naucim !

nerikam ze je ubuntu spatny ani ho nechci poskodit. v pondeli mame v skole preznetaci ubuntu v ivt.... snad nejakyho widlaka dotahnem k linuxu :)
« Poslední změna: 17 Října 2008, 23:09:36 od stet »

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #161 kdy: 18 Října 2008, 03:30:09 »
Nepleťte Linux a distribuce :)

Taky můžu plknout, že Mandriva je na nic, když mi s ní nejede ani standardní USB myš(bez editace)... ale každé distro určité verze má své mouchy.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

honorguard

• Host
« Odpověď #162 kdy: 18 Října 2008, 09:09:57 »
Citace
jj, pivson a THC delaj divy
O THC mi snad ani radši nic neříkej, včera tu byli kámoši a nějak mi dochází že si od posledního svého přízpěvku nevybavuju den zbytek dne... :D :D

Citace
btw. koukni na muj last.fm profil ..
Jo, koukal jsem asi před 3ma dněma. Zarážející je že tam máš takovou skvělou hudbu a já přitom neznám ani jednu kapelu co posloucháš, takže až (jestli) si mě přidáš do přátel tak asi budu poslouchat tvoje rádio...

picard

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #163 kdy: 09 Listopadu 2008, 18:20:58 »
Zdravím!
Já používám Ubuntu 8.04, brácha Ubuntu 8.10, Xubuntu 8.10 a Fluxbuntu 7.10, sestra má Xubuntu 7.10 na dvou počítačích. První jsem si nainstaloval Ubuntu já v lednu a pak se moje nadšení přelilo na další lidi  :).

Existuje taky nějaká distribuce *ubuntu (založená na ubuntu) pro počítače s procesorem intel486? Zatím jsem nic neobjevil ani po dlouhém googlování na netu a na ubuntu.cz

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
« Odpověď #164 kdy: 09 Listopadu 2008, 21:14:42 »
Měl jsem Ubuntu bylo dobrý žádné problémy,prostě se mi líbilo teď mám openSuse a líbí se mi víc  :D
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #165 kdy: 09 Listopadu 2008, 21:54:10 »
Měl jsem Ubuntu bylo dobrý žádné problémy,prostě se mi líbilo teď mám openSuse a líbí se mi víc  :D
<< ty mas nakonec to suse?

airlive

• Závislák
« Odpověď #166 kdy: 09 Listopadu 2008, 21:57:40 »
4ntz - Jo mám,ale je to nerovný boj BFU s OS  :D Zatím prohrávám,ale já ho zlomím zelenáče :D
openSUSE Leap 15.1

airlive

• Závislák
« Odpověď #167 kdy: 09 Listopadu 2008, 22:03:33 »
4ntz a zřejmě jsem to půlprprocento co tvoří to 1% jaký distro tu kdo používá  ;) :D
openSUSE Leap 15.1

kerberosk

• Návštěvník
  • Život je otázkou priorit.
    • YAK studio : překlady němčina - čeština, grafika, PC kurzy
« Odpověď #168 kdy: 10 Listopadu 2008, 10:14:01 »
chichichi ... já taky teď experimentuji s opensuse ... nechal jsem se zlákat na suspend to ram, který měl na mém acer5100 konečně fungovat ... a taky že jo, než jsem ovšem nainstaloval ovladače grafiky
nb acer aspire 5103NWLMi, amd Turion 64 x2 (1.6 GHz, 1MB L2 cache), ati radeon X1300
openSUSE 11.3 Gnome
http://yakstudio.blogspot.com => překlady němčina - čeština, grafika, PC kurzy http://jendanet.blogspot.com => osobní blog

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #169 kdy: 10 Listopadu 2008, 11:30:42 »
jde o to, pomoci ceho suspendujes ..

pokud to delas pomoci pm-*, tak by to melo jit lip nez pomoci powersave, s2* aj..

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #170 kdy: 15 Dubna 2009, 12:14:35 »
ANKETA VYNULOVANA, HLASUJTE PROSIM ZNOVA !!

Pavel Půlpán

« Odpověď #171 kdy: 15 Dubna 2009, 12:26:49 »
A budeme zasejc flejmovat? 8)

existpierre

• Host
« Odpověď #172 kdy: 15 Dubna 2009, 12:34:56 »
sice sa v ubuntu stretavam s obcasnou nestabilitou, ale ostal som prekvapeny vykonom, uz aj skrolovanie a odozvy v systeme su fajn, ovela lepsie ako predtym, takze spokojnost. Skusal som aj debian, fluxbuntu, suse, mandrivu, archlinux (uff :D ) a ine, ale niekdy som na to nemal poriadne cas to vyladit a potreboval som funkcny system, tak som sa vratil k hardymu a oplatilo sa :)

picard

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #173 kdy: 15 Dubna 2009, 13:52:07 »
Já jako nováček v linuxu jsem zkoušel před rokem a půl Ubuntu jako první a už jsem u něj zůstal, spokojený a nadšený. Zatím jsem zkoušel z dalších distribucí pouze xubuntu (spokojenost) a fluxbuntu (není pro nováčky jako jsem já) kvůli tomu, že kamarádi nelinuxáci chtěli použít často i starší železo.

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #174 kdy: 15 Dubna 2009, 18:08:18 »
no já teďka nahodil ubuntu 9.04 beta na eee a musím říct, že konečně zase dobrý buntu po II . boot ma atomu od grubu až do načtení gnome za 30s ?

edit : NTZ, nahoď do ankety tak z 2 možnosti volby. ne kařdý používá jen jedno distro. já třeba Debian i Ubuntu

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.