Tak, je to měsíc, co jsem testoval eeeXubuntu na svém éčku... No celkově to nebyla žádná sláva. Boot time byl cca 40 vteřin, což je ještě velmi dobré (v porovnání s XP, tam se bootovalo éčko cca 35-40 vteřin). Po instalaci bylo vše ready-to-use, vše fungovalo (samozřejmě wifi no problem, zvuk a tak). Problém byl hlavně v malém screenu. Na rozlišení éčka bohužel pánové,kteří dělali eeeXubuntu asi nemysleli a tak často programy přečuhují pod obrazovku. Samozřejmě, to i v XP, které tuplem není děláno na éčko, ale v XP se dá během pár sekund změnit rozlišení, v Xubuntu musíte editovat config. Hodilo by se tlačítko pro změnu rozlišení s HW scrollingem. Celkově se mi zdálo (subjektivně), že mi Xubuntu žralo více baterky, než XP. Hodně blbnula taky hibernace, kdy po zmáčknutí tlačítka hibernovat se éčko sice "vyplo", ale disky stále běžely, resp. blikaly světla a baterku to taky žralo. Nevím, není to ideální. Nejsem žádný Linux guru a věřím, že mnoha lidem by to jelo daleko lépe, já se holt vrátím na XP, na které jsem si chytře udělal zálohu a budu spokojený s tím, že mi tam půjde to, na co jsem byl zvyklý na svém éčku :-). Mimochodem, Xubuntu bylo daleko lepší, než Xandros, který tam byl implicitně. Fuj fuj fuj. Toť mé pocity a dojmy.