Tak, opravdu tam ten klíč byl no, v záložce jsem sice heslo smazal , ale mělo to trochu jiný účinek, než jsem očekával. f-spot sice při kliknutí na Exporotvat do>PicasWeb... již nespadne, ale vůbec nic se nestane, místo toho si stěžuje, pokud jsem to dobře pochopil, na chybějící heslo (eh, kupodivu...sakra).
Výpis z terminálu: chatny@chatny-laptop:~$ f-spot
Starting new FSpot server
Reloading
item changed
(f-spot:29929): GdkPixbuf-WARNING **: GdkPixbufLoader finalized without calling gdk_pixbuf_loader_close() - this is not allowed. You must explicitly end the data stream to the loader before dropping the last reference.
Gnome.Keyring.KeyringException: Unknown error
at Gnome.Keyring.Ring.SendRequest (System.IO.MemoryStream stream) [0x00000]
at Gnome.Keyring.Ring.Find (ItemType type, System.Collections.Hashtable atts) [0x00000]
Tuším, že by stačilo mu to správné heslo poskytnout, jenže to mi on nedovolí! Ono nevyskočí ani to okno s těma možnostma, přidat galerii atd. Je to dost nešikovné, nechápu, kdo to vymyslel, ale není to vůbec šťastné řešení. Prosím vás o pomoc, jsme z toho docela nešťastní. Přítelkyně sice dostala nový foťák, ale takhle se jí akorát stýská po windowsácké verzi Picasa2. No mě taky, ale v linuxu to vypadá skutečně děsně a je to snad ještě pomalejší než ten šnek f-spot.