Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: F- Spot a Picasa  (Přečteno 3623 krát)

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
F- Spot a Picasa
« kdy: 20 Srpna 2008, 19:21:06 »
Dobrý den,
v F- Spotu  jsem zadal méno a heslo pro webová alba picasa, a když teď dám exportovat do: picasa, tak F- spot spadne. Přeinstalování nepomohlo. Nevěděl byste si s tím někdo prosím rady? Popřípadě bych zkusil jiný program, který umí exportovat fotky na picasu.

(Používám ubuntu HH, gnome.)
Xubuntu 12.04

ufaak

• Závislák
Re: F- Spot a Picasa
« Odpověď #1 kdy: 20 Srpna 2008, 19:23:02 »
co treba picasa?
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 20 Srpna 2008, 21:04:38 »
co treba picasa?
No, to jsem zkusil a ... je to hnus fujky fuj, rychle smazat...
Xubuntu 12.04

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 21 Srpna 2008, 16:11:16 »
Dostal jsem nápad. Není možné, aby ten f-spot padal kvůli špatnému heslu? Já totiž nemám vůbec možnost to heslo změnit! Nevíte někdo, kam se ta hesla ukládají? Tuším že to bude něco jiného než /~.fspot/hesla ;) Při přeinstalaci se heslo samozřejmě nesmazalo, ani při úplném odstranění. Dokonce katalogy zůstaly, a já bych se toho chtěl zbavit...(ne fotek, ale hesla)
Xubuntu 12.04

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 21 Srpna 2008, 16:22:10 »
tipnu si, že f-spot používá gnome-keyring-manager - takže bych zapátral tady >
Aplikace > Příslušentsví > Hesla a šifrovací klíče

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 21 Srpna 2008, 16:39:54 »
tipnu si, že f-spot používá gnome-keyring-manager - takže bych zapátral tady >
Aplikace > Příslušentsví > Hesla a šifrovací klíče
Díky, určitě se tam mrknu. Mimochodem, kam si však ukládá ty katalogy? do Hesel a šifrovacích klíčů ne...
Xubuntu 12.04

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 21 Srpna 2008, 22:31:53 »
Tak, opravdu tam ten klíč byl no, v záložce jsem sice heslo smazal , ale mělo to trochu jiný účinek, než jsem očekával. f-spot sice při kliknutí na Exporotvat do>PicasWeb... již nespadne, ale vůbec nic se nestane, místo toho si stěžuje, pokud jsem to dobře pochopil, na chybějící heslo (eh, kupodivu...sakra).
Výpis z terminálu:
Kód: [Vybrat]
chatny@chatny-laptop:~$ f-spot
Starting new FSpot server
Reloading
item changed

(f-spot:29929): GdkPixbuf-WARNING **: GdkPixbufLoader finalized without calling gdk_pixbuf_loader_close() - this is not allowed. You must explicitly end the data stream to the loader before dropping the last reference.
Gnome.Keyring.KeyringException: Unknown error
  at Gnome.Keyring.Ring.SendRequest (System.IO.MemoryStream stream) [0x00000]
  at Gnome.Keyring.Ring.Find (ItemType type, System.Collections.Hashtable atts) [0x00000]

Tuším, že by stačilo mu to správné heslo poskytnout, jenže to mi on nedovolí! Ono nevyskočí ani to okno s těma možnostma, přidat galerii atd. Je to dost nešikovné, nechápu, kdo to vymyslel, ale není to vůbec šťastné řešení. Prosím vás o pomoc, jsme z toho docela nešťastní. Přítelkyně sice dostala nový foťák, ale takhle se jí akorát stýská po windowsácké verzi Picasa2. No mě taky, ale v linuxu to vypadá skutečně děsně a je to snad ještě pomalejší než ten šnek f-spot.
Xubuntu 12.04

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
« Odpověď #7 kdy: 21 Srpna 2008, 22:51:58 »
Asi je to s křížkem po funuse, ale spíš než mazat heslo z klíčenky možná bylo na místě vytvořit novou galerii se správným heslem.

Nepomohlo by teď  smazat ~/.fspot ?

On to skutečně není program, který sedne každému, digiKam mi přijde o řád použitelnější.

Tenhle problém http://www.archivesat.com/F-Spot/thread3360483.htm to předpokládám není (asi už máš něco novějšího než 6.10)?

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 22 Srpna 2008, 00:04:37 »
Asi je to s křížkem po funuse, ale spíš než mazat heslo z klíčenky možná bylo na místě vytvořit novou galerii se správným heslem.

Nepomohlo by teď  smazat ~/.fspot ?

On to skutečně není program, který sedne každému, digiKam mi přijde o řád použitelnější.

Tenhle problém http://www.archivesat.com/F-Spot/thread3360483.htm to předpokládám není (asi už máš něco novějšího než 6.10)?
Kdepak, není to po funuse...
No, vlastně by to asi bylo fajn, vytvořit tu správnou galerii, ale já se k té nabídce nedostanu.
~/.fspot jsem nenašel
Digikam je pro KDE, že? Takže mám na výběr a) natáhnout si do gnome půlku KDE a použít digikam s kipi pluginem, nebo b) natáhnout si půlku wine a použít *ošklivé slovo* Picasu2 "pro linux" (eh pro linux eh kucky kucky kuck..)
Xubuntu 12.04

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
« Odpověď #9 kdy: 22 Srpna 2008, 08:40:18 »
Kdepak, není to po funuse...
No, vlastně by to asi bylo fajn, vytvořit tu správnou galerii, ale já se k té nabídce nedostanu.
~/.fspot jsem nenašel
Digikam je pro KDE, že? Takže mám na výběr a) natáhnout si do gnome půlku KDE a použít digikam s kipi pluginem, nebo b) natáhnout si půlku wine a použít *ošklivé slovo* Picasu2 "pro linux" (eh pro linux eh kucky kucky kuck..)

Možná je nastavení fspotu schované někde v .gnome nebo .gnome2.

Ano, digiKam je pro KDE, ale troufám si odhadovat, že většinu těch závislostí co potřebuje už tam stejně máš (qt určitě), takže jde spíš o to, že má přece jen trochu jiný vzhled než gnome aplikace. Picasa pro linux je sice fuj, ale na pouhý upload fotek by snad stačit mohla - ty fotky lze dále organizovat fspotem, jen je posílat na net picassou - není to ono, ale lepší než nic. Další možností je místo picasawebu použít nějakou konkurenci (flickr?), pokud teda na ten web nekouká moc lidí, kterým by to bylo třeba sdělovat.

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 22 Srpna 2008, 08:53:22 »
No ani v ~/.gnome ani ~/.gnome2 jsem taky nic nenašel, resp. tracker nic nenašel... Ale nevadí, zkusím žít s tou "Picasou pro linux" a gThumb, F-spot už jsem zavrhl, nejenom že pořád trvá na ~/Photos, ale je pomalý a neumí procházet složky. Picasa je pomalá, ošklivá, ale na to nahrávání bude ok.

Asi to tu za chvíli označím za vyřešené, i když vlastně není, no takže asi neoznačím...

Každopádně díky za rady!
« Poslední změna: 22 Srpna 2008, 08:54:54 od Ender Wiggin »
Xubuntu 12.04

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #11 kdy: 22 Srpna 2008, 16:02:07 »
no rozhodně na ~/Photos netrvá, mám nastavenou jinou složku >> Obrázky / tam si pak vytváří adresáře....
další věc je, že f-spot má složku zde >   ~/.gnome2/f-spot/

jinak používat tracker je věc, která je ještě horší, než se tam podívat ručně;)

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #12 kdy: 22 Srpna 2008, 16:05:28 »
Fakt jo? to jsem teda pako...a tam se dá něco udělat s tim loginem na Picasaweb?
Ale nevím, jak bych se měl zbavit toho ~/Photos, myslím tím, že je pořád zaškrtnuto "kopírovat obrázky do složky Photos" při importu.
Xubuntu 12.04

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #13 kdy: 22 Srpna 2008, 21:52:20 »
v nastavení se to mění...

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #14 kdy: 22 Srpna 2008, 23:49:27 »
Hele, díky za rady, ale už to kvůli zkoumání znova instalovat nebudu:) Jestli to tam teda je a já jen jako pako musel vždycky rušit zaškrtnutí "kopírovat do složky Photos" tak jsem holt tupej no;)
Xubuntu 12.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.