Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vychází Google Chrome  (Přečteno 54339 krát)

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
Re: Vychází Google Chrome
« Odpověď #100 kdy: 07 Října 2008, 21:12:16 »
Až bude Google Chromej pro linux, budu dál používat Firefox. (ne FF)
Xubuntu 12.04

col_boggy

• Host
« Odpověď #101 kdy: 07 Října 2008, 21:19:11 »
ja to budu kombinovat, on je chrome fakt rychla bestie... btw, co myslis tim "FF"?

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #102 kdy: 07 Října 2008, 21:50:59 »
Nevím, nějak nemám rád, když lidé označují Firefox zkratkou FF (feisty?)
Xubuntu 12.04

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #103 kdy: 07 Října 2008, 23:40:56 »
Nevím, nějak nemám rád, když lidé označují Firefox zkratkou FF (feisty?)

a ked uz sme pritom, FF nie je spravna skratka pre firefox, spravna je Fx pripadne fx. Slovo firefox sa nesklada z dvoch slov fire a fox ako si dost ludi nespravne mysli.

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #104 kdy: 08 Října 2008, 06:09:04 »
no tak je to hold vzita zkratka. kdyz jsem ji videl poprvy tak jsem na to taky celkem koukal ale rekl jsem si ze kdyz to pouzivaj vsichni.... to mate jak kdyz si lidi mysli ze win je OS . ( win je pouze parodie na OS )
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #105 kdy: 08 Října 2008, 07:24:39 »
Firefox je pojmenovaný firefox schválně... Jde o obyčejnou slovní hru, takže bych netvrdil, že používání FF je špatně... Stejně jako TB, SM, ...
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #106 kdy: 08 Října 2008, 08:09:32 »
o slovnu hru urcite nejde...panda cervena sa skutocne povie firefox (ale samozrejme aj red panda).
http://en.wikipedia.org/wiki/Red_Panda

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #107 kdy: 08 Října 2008, 08:35:11 »
...na tohle téma už bylo diskuzí. Pro zkratku FF mám už vžité jiné významy. Firefox je i slovní hra, viz logo (liška? panda? hořící země?).
Xubuntu 12.04

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #108 kdy: 08 Října 2008, 11:09:25 »
mi pripadala uz lepsi debata o oteplovani, prezidentovi, kocovine atd...Tohleto je fakt k h.ovnu
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #109 kdy: 08 Října 2008, 11:14:06 »
mi pripadala uz lepsi debata o oteplovani, prezidentovi, kocovine atd...Tohleto je fakt k h.ovnu
Hm, nevím jestli je debata na téma oteplování lepší...

Lidé z mého okolí co používají Windows si Chrome docela chválí - i uživatel Opery. Předpokládám, že je to počáteční nadšení.
Xubuntu 12.04

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #110 kdy: 08 Října 2008, 11:19:06 »
Hm, nevím jestli je debata na téma oteplování lepší...

Lidé z mého okolí co používají Windows si Chrome docela chválí - i uživatel Opery. Předpokládám, že je to počáteční nadšení.
hm - ja myslim ze je lepsi, nez to tlachani o skratce FF - samozrejme rozebirani G Chrome je fajn.

zvire

• Návštěvník
    • zvire.zver.info
« Odpověď #111 kdy: 08 Října 2008, 15:57:22 »
Mam na firemnim notesu Windows a používám Google Chrombeta a Firefox když Chrome selže...

Google Chromebeta:
+Jednoduchost
+Vzhled
+Import záložek z Firefox / MSIE 
+Rychlost
+Integrace zkoumání prvku (zjednodušený addon firefoxu firebug)
+Vyhledávání na stránce (označuje na posuvníku výskyt hledaných slov)
+Přehledná historie
+Jednoduché vyhledávání v histori
+Statistika nejnavštěvovanějších stránek
+Anonymní režim

-Plno chyb(ale je to beta)
-Stabilita
-Nejsou addony
-Chybí RSS
-Chybí rychlé otevření zavřeného panelu (musí se otevřít prázdný panel a vybrat ho z nabídky)
-Internet banking

Ubuntu

emil54

• Host
« Odpověď #112 kdy: 08 Října 2008, 16:07:40 »
Jak to tu tak ctu, tak mi prijde, ze jsou tu do toho semtam zbytecne tahany emoce. Vykriky typu hodna/zla spolecnost..., co vsechno Gogle pro nas udelal..., meli bychom byt vdecni... a podobne...
Je treba se na to podivat ze strany Googu. Proc asi bastli novej prohlizec? Z lasky k uzivatelum? Prdlajs. To ze nam da do ruky nejakej nastroj, kterej nam v necem usnadni zivot, je jenom proto, aby nas mohl jednoduseji obrat o prachy. Ne tak, ze tomu "hodnymu" Googlu budeme platit za prohlizec, nebo za vyhledavani, ale tak, ze zaplatime tem "zlejm" firmam za zbozi a sluzby, ktery pres nej inzerujou. Pro google to vubec neni charita, prestoze to vsude vicemene hlasa. Pro nej je to jenom dalsi a dokonalejsi nastroj jak z nas vytahnout co nejvic informaci o nas, aby nam pak mohl servirovat presne cilenou reklamu. Zatim za tyhle informace plati krvavy prachy treba sponzorovanim Mozilly a dalsich projektu, ktery mu data umoznujou ziskat.
Nejsem nikterak paranoidni typ, ale z Win jsem odesel mimo jine i proto, ze mi bylo proti srsti pomysleni, ze o me nekde za vodou stradaji nejaky informace, takze se ted budu hodne rozmejslet, jestli si vubec tenhle legalni spyware do compu pustim, at uz bude sebekvalitnejsi.
Uz davno mi nevadi zaplavy reklamy, ktery se na mne hrnou denne ze vsech stran - jsem vuci tomu imunni. Ale desi mne spis pomysleni, ze tahle data kdykoli muze ziskat magor, kterej je nebude pouzivat jenom k tomu, aby mi vnutil ziletky, nebo vlozky, ale skutecnej magor, kterej bude mit vetsi ambice a bude mne chtit ovladnout uplne. Ja to mozna ustojim, ale co ta mlcici vetsina, ktera vzdy za kazdejch okolnosti tancuje presne tak, jak se po ni chce?

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #113 kdy: 08 Října 2008, 19:39:58 »
Emile
Ja mam zase plne zuby vselijakych emoci typu: Skype vam precte data, Google vas ovladne...Kdokoliv si to muze precist a zneuzit atd. Nejak si asi nedovedu predstavit, ze by me nekdo ovladl pres nejakej prohlizec...Ze sou informace o mne, my rodine, telefonu a bydlisti na ruznych mistech diky netu, moc dobre vim a nejak me to nevadi. Pouzivam taky internet banking, nakupuju pres e-bay a pod, ale na tom konte co k tomu pouzivam, neni nikdy vic, nez 1,500eur - a tak nejak pocitam s tim, ze mi to konto jednou pres net nekdo vynuluje...Nevim vsak, jak jinak me muze pres ten net ovladat a taky nevim, proc by si nekdo daval se mnou tu praci...
Mozna se mylim a spousta veci mi treba nedochazi, ale je mi to fakt docela fuk.
Nevykladam o "hodnem" Google, ze by sme meli byt vdecni atd - rikam jenom, ze ta firma ma moji duveru, pac jeji vyrobky sou kvalitni a dobre mi slouzi.

emil54

• Host
« Odpověď #114 kdy: 08 Října 2008, 20:16:07 »
Hase, promin, ale to co jsem napsal, neni o drobakach, ktery mame v bankach ale o moznem rychlem sireni jakykoliv ideologie, snadnem pozmeneni verejnyho mineni o cemkoli atd. atd. Ja ti tvuj nazor nechci brat, napsal jsem jen svuj, na tobe uz je, jestli ho prijmes, nebo ne.
Jsem trochu starsiho data vyroby, takze mam docela v zivy pameti nektery veci, ktery jsou dnes pro vetsinu lidi jenom par usmevnejch stranek z ucebnice dejepisu. Ja jenom nechci, aby se ty veci nekdy opakovaly, protoze jejich dopad by byl dneska daleko katastrofalnejsi.

Ale do tyhle diskuse to moc nepatri - muzeme to treba nekdy probrat u piva ;) - tady by se to snadno mohlo zvrhnout ve flame a to bych vazne nerad.

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #115 kdy: 08 Října 2008, 20:26:15 »
Hase, promin, ale to co jsem napsal, neni o drobakach, ktery mame v bankach ale o moznem rychlem sireni jakykoliv ideologie, snadnem pozmeneni verejnyho mineni o cemkoli atd. atd. Ja ti tvuj nazor nechci brat, napsal jsem jen svuj, na tobe uz je, jestli ho prijmes, nebo ne.
Jsem trochu starsiho data vyroby, takze mam docela v zivy pameti nektery veci, ktery jsou dnes pro vetsinu lidi jenom par usmevnejch stranek z ucebnice dejepisu. Ja jenom nechci, aby se ty veci nekdy opakovaly, protoze jejich dopad by byl dneska daleko katastrofalnejsi.

Ale do tyhle diskuse to moc nepatri - muzeme to treba nekdy probrat u piva ;) - tady by se to snadno mohlo zvrhnout ve flame a to bych vazne nerad.
A jo - tak sem te fakt nepochopil - ja uplne zapomel na tu ovci a bohuzel vetsinovou cast naroda... :D

emil54

• Host
« Odpověď #116 kdy: 08 Října 2008, 20:35:27 »
Ok, a to pivo bysme mohli nekdy dat, ne?  :)
Kdyz uz jsme u googlu: Ja ho pouzivam uz leta denne a driv jsem ho taky skoro "miloval", protoze mi prisel takovej nejakej demokratickej jak k uzivatelum, tak k webmasterum (jestli mi teda rozumis, co chcci rict). V posledni dobe ale uz se zacina chovat naprosto stejne, jako vsechny regionalni vyhledavace typu Seznam. Pokud chci ziskat relevantni informace treba z Nemecka, nezbyde mi nic jinyho, nez tam zajet, protoze at si v browseru nastavim co chci, stejne mi tam cpe resulty z cesky databaze. Resim to pak jedine nejakou nemeckou proxinou....

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #117 kdy: 08 Října 2008, 20:40:46 »
Ok, a to pivo bysme mohli nekdy dat, ne?  :)
Kdyz uz jsme u googlu: Ja ho pouzivam uz leta denne a driv jsem ho taky skoro "miloval", protoze mi prisel takovej nejakej demokratickej jak k uzivatelum, tak k webmasterum (jestli mi teda rozumis, co chcci rict). V posledni dobe ale uz se zacina chovat naprosto stejne, jako vsechny regionalni vyhledavace typu Seznam. Pokud chci ziskat relevantni informace treba z Nemecka, nezbyde mi nic jinyho, nez tam zajet, protoze at si v browseru nastavim co chci, stejne mi tam cpe resulty z cesky databaze. Resim to pak jedine nejakou nemeckou proxinou....
jasne, vim o cem mluvis...taky me to s.ere. To pivo bude asi ale tezsi, pac ja se nachazim v Biskajskem zalivu a navstevy nasi milovane vlasti sem si uz letos odbyl - celkem uspesne :D

emil54

• Host
« Odpověď #118 kdy: 08 Října 2008, 20:47:16 »
jasne, vim o cem mluvis...taky me to s.ere. To pivo bude asi ale tezsi, pac ja se nachazim v Biskajskem zalivu a navstevy nasi milovane vlasti sem si uz letos odbyl - celkem uspesne :D
Tak ja se na tebe aspon vymluvim, az se zase nekde zcakam  ;D

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #119 kdy: 08 Října 2008, 21:45:52 »
myslim si ze kazdej kdo tady pise a kritizuje google by si mel povíně  precist clanek v myslim ze Tydnu o Google.
google myslim nebude vydelavat pimo na uzivatelich, ale na cene nformaci a reklame. cim jsou informace levnejsi, tim vic google vydelava

osobne google primo miluju. je sice pravda ze se meni v "zlou spolecnost" ale furt je to muj uh google
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

Marvn

• Stálý člen
  • **
  • Take it easy :)
« Odpověď #120 kdy: 08 Října 2008, 22:12:48 »
ad ovlivnovani lidi> funguje uz dlouho a ma sve opodstatneni. lidi (obecny pojem) jsou hloupi :)
ad chrome> dokud nebude mit neco srovnatelneho jako je ABP v FF, tak nee :)
Arch Linux x64 (KDE) | KISS  :-*
"Ignorance isn't stupidity, but choosing to remain ignorant is."

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #121 kdy: 10 Října 2008, 08:20:53 »
Pokud chci ziskat relevantni informace treba z Nemecka, nezbyde mi nic jinyho, nez tam zajet, protoze at si v browseru nastavim co chci, stejne mi tam cpe resulty z cesky databaze. Resim to pak jedine nejakou nemeckou proxinou....
Kód: [Vybrat]
"hľadaný výraz" site:.denie? google nezobrazuje správne výsledky iba tomu, kto ho nevie používať.
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

emil54

• Host
« Odpověď #122 kdy: 10 Října 2008, 15:42:35 »
Kód: [Vybrat]
"hľadaný výraz" site:.denie? google nezobrazuje správne výsledky iba tomu, kto ho nevie používať.
;D Tak si to zkus sam, jednou normalne rovnou tak, jak to tu pises a podruhy si nastav v browseru locale de a stejnej dotaz posli pres nejakou nemeckou proxy. Pak si porovnej vysledky, asi nevyjdes z udivu...

Bosf

• Aktivní člen
  • *
  • [ZDE SI PŘEDSTAVTE AVATAR]
« Odpověď #123 kdy: 10 Října 2008, 19:05:32 »
mne google celkem překvapil,google chrome beru jako věc co se stejně neuchytí - zamyslete se kolik lidí tu používá g-mail i když email jako takový je jeden z nejpoužívanějších webových služeb..
Můžete si vykládat jakkoli coo google dělá ať už je to centrální mozek lidstva,sraní se do všeho,rozšiřování služeb-zisků a nebo prostě opensource projekt co má pomoct...I když google začíná dělat to co by neměl i nadále má mou přízeň
windowsácke aplikácie z overených repozitárov?

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #124 kdy: 10 Října 2008, 19:14:14 »
Bosf : moje řeč ! Chrome se uchytí dejme tomu u lidí kteří o něm ví, ale dodnes vetsina lidi pouziva MSIE misto toho aby si dala nejaky slusny prohlizec at je to FF nebo Opera ( nechci tady rozvadet co je lepsi ) . kdyz někdo dodnes pouziva MSIE tak Chrome to nezmeni. a google vzdy byl a zatim zustava u me jako jedna z nejlepsich veci !

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.