Jak to tu tak ctu, tak mi prijde, ze jsou tu do toho semtam zbytecne tahany emoce. Vykriky typu hodna/zla spolecnost..., co vsechno Gogle pro nas udelal..., meli bychom byt vdecni... a podobne...
Je treba se na to podivat ze strany Googu. Proc asi bastli novej prohlizec? Z lasky k uzivatelum? Prdlajs. To ze nam da do ruky nejakej nastroj, kterej nam v necem usnadni zivot, je jenom proto, aby nas mohl jednoduseji obrat o prachy. Ne tak, ze tomu "hodnymu" Googlu budeme platit za prohlizec, nebo za vyhledavani, ale tak, ze zaplatime tem "zlejm" firmam za zbozi a sluzby, ktery pres nej inzerujou. Pro google to vubec neni charita, prestoze to vsude vicemene hlasa. Pro nej je to jenom dalsi a dokonalejsi nastroj jak z nas vytahnout co nejvic informaci o nas, aby nam pak mohl servirovat presne cilenou reklamu. Zatim za tyhle informace plati krvavy prachy treba sponzorovanim Mozilly a dalsich projektu, ktery mu data umoznujou ziskat.
Nejsem nikterak paranoidni typ, ale z Win jsem odesel mimo jine i proto, ze mi bylo proti srsti pomysleni, ze o me nekde za vodou stradaji nejaky informace, takze se ted budu hodne rozmejslet, jestli si vubec tenhle legalni spyware do compu pustim, at uz bude sebekvalitnejsi.
Uz davno mi nevadi zaplavy reklamy, ktery se na mne hrnou denne ze vsech stran - jsem vuci tomu imunni. Ale desi mne spis pomysleni, ze tahle data kdykoli muze ziskat magor, kterej je nebude pouzivat jenom k tomu, aby mi vnutil ziletky, nebo vlozky, ale skutecnej magor, kterej bude mit vetsi ambice a bude mne chtit ovladnout uplne. Ja to mozna ustojim, ale co ta mlcici vetsina, ktera vzdy za kazdejch okolnosti tancuje presne tak, jak se po ni chce?