Nechci nějak vrtat, ale... zajímalo ho, jak zprovoznit QIP, ostatní je trochu mimo mísu.
Mně vrtání v nejmenším nevadí, snad jen když někdo nechce přijmout, že existují i lidé, kteří umí číst - a třeba i tak dobře, jako on, jenom třeba myslí jinak - třeba trochu dál a za roh.

Tady jde taky o to, že tohle je jakési veřejné fórum. A lidé radí, protože chtějí, nikdo je do toho nenutí a ani nemůže. Zde je poptávka směrována jasně - dejte mi návod, jak zprovoznit qip ve wine. Ale
nikdo tu není placený za to, že dá přesně to, co tazatel chce, s tím i on musí počítat, a to i když si přesně dá podmínky, že nechce žádné (i třeba mnohem lepší) alternativy.
Když já někomu radím, snažím se, abych tak činil dle nejlepšího vědomí a svědomí. A i kdyby mu mělo před tím říct dalších tisíc lidí, tedy aby používal kvalitní nativní bezproblémovou alternativu, řeknu mu to bez uzardění ještě klidně jednou, ač bych mu stejně tak dobře mohl poskytnout zevrubný návod, kterak qip rozchodit.
Pro mě za mě, ať má na svém stroji a svém systému každý kdo chce co chce a co mu nejlíp vyhovuje a v čem se mu nejlíp pracuje a cítí se nejlíp.
O tom přesně mluvím. Co když to je právě MS Windows? Považovat u lidí za výchozí stav masochismus, není to trochu zvláštní?
Ved prave o to ide naucit sa a rozbehnut nieco co nie je urcene prave pre Ubuntu. Nerozumiem dovodu preco ste sirkubador vobec prispievali takymto pripevkom niekam kde sa ako uzivatel prostrednictvom fora chcem dozvediet ako vyriesit problem a nie citat subjektivne pocity pre nevyriesenie problemu.
Protože si v hrubých mezích tématu můžu psát prakticky co chci stejně jako vy si to samé můžete dělat, když zakládáte téma, které se sem zjevně nehodí.

Jde-li o rozchození qipu ve wine z čistě "vědeckých"

pohnutek (tedy nechci to používat, chci to jen "rozchodit", abych to vzápětí odhodil) - zde není v nejmenším vhodné místo na to to řešit, to je přímo u vývojářů a komunity wine resp. qipu. Chcete-li IM řešení, ulehčil jsem vám práci (zde je krásná analogie s obcházením - obcházíte, a to zdánlivě zcela nesmyslně, nativní programy. Protože téma není blíže určené, naopak evokuje slovíčkem "ZASE" stejný problém zde řešený, který není o linuxu, ani o qipu nebo wine, ale o uživatelích, kteří čekají od linuxu něco jako bezpečný spouštěč wine aplikací s kompozitním manažerem).