no ja neviem, ale mne to pripada, ze GNOME sa ani tak moc nemeni. Je to nieco, ze raz za polroka pribudne button (nemyslel som to doslova samozrejme).
Suhlasim s Pulpanom....sam v praci vidim, ked nieco vyvyjame a potom stale len vylepsujeme, tak obcas cloveku dobre padne to cele prerobit do lepsieho a vyvarovat sa predoslych chyb. Clovek, ktory potom vidi takuto zmenu k lepsiemu za ovela kratsi cas ako je to pri evolucii je z toho viac stastny.
GNOME je tak rozsáhlý ekosystém programů, že není problém jednu část vzít a kompletně ji přepsat. Např. přechod od gnome-vfs ke gvfs. Jednalo se o kompletní přepsání jedné z důležitých částí GNOME, běžný uživatel to ani nepoznal a nezpůsobilo to žádné problémy. V KDE4 byl zásadní problém v tom, že těch radikálních změn prostě přišlo moc naráz.
Co se týče té Plasmy, tak jsem vlastně pořádně nepřišel na to, proč je tak super cool a přináší uživateli takový obrovský přínos. Většina normálních lidí má po 90 % času plochu zakrytou, takže ty blbinky na ploše opravdu postrádají valný význam a z pohledu uživatele mi je šumafuk, jestli jsou panely tvořené starým způsobem nebo jako plasmoidy.