Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Anketa

Preferujete vývoj formou evoluce(postupně) či revoluce(skokově)?

evoluce
revoluce
je mi to jedno
jiný - podělte se v diskuzi
cože?
doplněno:
evoluce s menším revolučním přístupem
revoluce s větším evolučním přístupem

Autor Téma: Evoluci, či raději revoluci?  (Přečteno 8337 krát)

sandrick

• Aktivní člen
  • *
Re: Evoluci, či raději revoluci?
« Odpověď #25 kdy: 24 Října 2008, 12:49:53 »
Já to vidím tak, že evoluce s menším revolučním přístupem nemusí být na škodu. :)

Ale v ankete to nemas, hned bych pro to byl. Permanentni revoluce je samozrejme nesmysl.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #26 kdy: 24 Října 2008, 13:00:06 »
OK doplněno:
evoluce s menším revolučním přístupem
revoluce s větším evolučním přístupem

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #27 kdy: 24 Října 2008, 21:30:44 »
no ja neviem, ale mne to pripada, ze GNOME sa ani tak moc nemeni. Je to nieco, ze raz za polroka pribudne button (nemyslel som to doslova samozrejme).
Suhlasim s Pulpanom....sam v praci vidim, ked nieco vyvyjame a potom stale len vylepsujeme, tak obcas cloveku dobre padne to cele prerobit do lepsieho a vyvarovat sa predoslych chyb. Clovek, ktory potom vidi takuto zmenu k lepsiemu za ovela kratsi cas ako je to pri evolucii je z toho viac stastny.

GNOME je tak rozsáhlý ekosystém programů, že není problém jednu část vzít a kompletně ji přepsat. Např. přechod od gnome-vfs ke gvfs. Jednalo se o kompletní přepsání jedné z důležitých částí GNOME, běžný uživatel to ani nepoznal a nezpůsobilo to žádné problémy. V KDE4 byl zásadní problém v tom, že těch radikálních změn prostě přišlo moc naráz.
Co se týče té Plasmy, tak jsem vlastně pořádně nepřišel na to, proč je tak super cool a přináší uživateli takový obrovský přínos. Většina normálních lidí má po 90 % času plochu zakrytou, takže ty blbinky na ploše opravdu postrádají valný význam a z pohledu uživatele mi je šumafuk, jestli jsou panely tvořené starým způsobem nebo jako plasmoidy.

sandrick

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #28 kdy: 25 Října 2008, 02:41:58 »
Co se týče té Plasmy, tak jsem vlastně pořádně nepřišel na to, proč je tak super cool a přináší uživateli takový obrovský přínos.

Přínos bude v tom, ze uzivatel si bude moct z plasmoidu vytvorit desktop naprosto podle sveho gusta. Az bude plasma hotova, muze mit uzivatel KDE4 desktop ktery vypada jako gnome, nebo stare KDE, nebo Windows, nebo MacOS, nebo trochu odtud a trochu odjinud, nebo mozna neco uplne originalniho. Navic bude vse fungovat pod jednim frameworkem, coz ma zjevne vyhody oproti slepovani nekolika programu dohromady.

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #29 kdy: 26 Října 2008, 15:55:33 »
Naprosto souhlasím s EuGeniem.. KDE4 bylo prostě bez jakéhokoliv varování vydáno jako stabilní verze a přitom každý z programátorů musel 100% vědět, že to ještě není ok, ty chyby jsou(resp. byly) prostě zjevné. EuGenio má pravdu - tohle přesně dělá Microsoft --> pouští do éteru nedodělané verze označované za stabilní a pak se to snaží dohnat opravami.
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
« Odpověď #30 kdy: 26 Října 2008, 17:10:20 »
tohle přesně dělá Microsoft --> pouští do éteru nedodělané verze označované za stabilní a pak se to snaží dohnat opravami.

a proto nedokážu pochpit, proč má stále přes 90% trhu

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.