Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Uninstall Ubuntu ve Windows [vyřešeno]  (Přečteno 2884 krát)

Daniel Heger

• Návštěvník
Uninstall Ubuntu ve Windows [vyřešeno]
« kdy: 26 Října 2008, 21:43:57 »
Nefunkční uninstall Ubuntu ve Windows a co s tím?
Vyskytl se mi trošku větší problém a nyní ho nemohu vyřešit a proto se ptám zde na fóru.
Nainstaloval jsem si verzi Ubuntu pro Wndows, abych ho mohl vyzkoušet a po-té zase odinstalovat. Bohužel, když jsem si Ubuntu na svém PC vyzkoušel a chtěl jsem ho odinstalovat zjitil jsem, že mi to nejde. Zkoušel jsem: Pořidat nebo odebrat programy ve Win XP Prof., Ccleaner, unintall přímo ve složce instalace Ubuntu. Ptám se, jestli se toto již někomu stalo a jestli by jste mi mohli nějak pomoci. Díky všem za jakékoli návrhy. (kromě reinstalace disku ;))
« Poslední změna: 26 Října 2008, 22:04:45 od Vojtěch Trefný »

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Uninstall Ubuntu ve Windows [vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 26 Října 2008, 21:46:46 »
To jste nám toho řekl... Co si máme předstait pod "nefunkční"?

Daniel Heger

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 26 Října 2008, 21:50:11 »
Prostě se mi ve Windows neotevře žádné okno nebo cokoli, co by ukazovalo jakoukoli reakci na otevření okna uninstalu Ubuntu.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #3 kdy: 26 Října 2008, 21:53:16 »
Teoreticky prostě můžete "natvrdo" smazat složku C:\ubuntu (nebo kde to máte) a pak si opravit soubor zavaděče Windows, aby se tam Ubuntu neobjevovalo (to ale netuším, jak udělat, že by boot.ini? ale vážně nevím).

Tak oprava, už jsem to našel:

Remove C:\ubuntu (C:\wubi in 7.04) and C:\wubildr*.

In Windows XP you need to edit C:\boot.ini and delete the Ubuntu/Wubi line. For Vista, you can use EasyBCD to edit the boot menu. Alternatively you can modify the boot menu via control_panel > system > advanced > startup_and_recovery and pressing "Edit". For Windows 98 you have to edit C:\config.sys, and remove the Wubi block.

To remove Wubi from the add/remove list, delete the registry key: HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\Wubi

(Jestli neumíte anglicky, tak vám to klidně přeložím)
« Poslední změna: 26 Října 2008, 21:54:55 od Vojtěch Trefný »

Daniel Heger

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 26 Října 2008, 21:58:10 »
Pokud by tento problém šel vyřešit smazáním složky a přepsáním zavaděče win, tak to s největší pravděpodobností pomůže. Díky za pomoc.
Ještě jsem se chtěl zeptat: Požádal jsem o zaslání instalačního CD Ubuntu, které mi má přijít do cca 4 týdnů. Pokud by instalační program na CD rozpoznal, že jakousi verzi již mám nainstalovanou, mohl bych ho smazat až pak s použitím tohoto CD?

Víte, chtěl bych v budoucnu na Ubuntu přejít a přestat používat Windows, tak se snažím se s Ubuntu naučit pracovat...
« Poslední změna: 26 Října 2008, 22:01:33 od Daniel Heger »

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #5 kdy: 26 Října 2008, 22:01:12 »
Myslím, že takhle Wubi nefunguje -- pokud najde už jiné ubuntu nainstalované přes Wubi, tak ho napřed nabídne ke smazání, a pokud to nejde teď, tak to nepůjde ani potom...

Daniel Heger

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 26 Října 2008, 22:02:18 »
Dobře. Díky za pomoc a pěkný večer.  :)

Daniel Heger

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 26 Října 2008, 22:27:05 »
Možná to bude znít hloupě, ale nemohu si vybavit, jak mám editovat soubor boot.ini
Otevřu jej normálně v jakémkoli programu (např.: WordPad), smažu řádek se zavaděčem Wubi a uložím?

hukl

• Návštěvník
    • Eldorádo.
« Odpověď #8 kdy: 27 Října 2008, 13:31:33 »
já mám opacný problém a s tím mě mužeš pomoci ty,tu editaci jsi pochopil dobře,lepší je,si zazálohovat boot ini pro připad problému. Já jsem si nechtěně právě smazal řádek se zavaděčem Wubi,a jsem v háji. Nemohl by jsi ho sem nakopírovat? Dík.

Daniel Heger

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 27 Října 2008, 18:41:23 »
Řádek se zavaděčem wubi je:   c:\wubildr.mbr="Ubuntu"
Pokud používáš Win XP a u něj máš Wubi, tak tu máš ještě kompletní řádkování boot.ini
timeout=15
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
c:\wubildr.mbr="Ubuntu"

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.