Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Postrádám obsah pracovní plochy  (Přečteno 2584 krát)

Valheru

• Návštěvník
Postrádám obsah pracovní plochy
« kdy: 02 Listopadu 2008, 17:31:31 »
Tak jsem z toho nového K(u)buntu dost na rozpacích. Možná se zeptám jako hlupák, ale co se stalo se všemi odkazy a soubory na mé staré dobré pracovní ploše? Compiz mám vypnutý. V mém profilu zůstala z minulé verze (7.10) složka Desktop, ovšem změnila se jí ikona, kterou je nyní otazník. Veškerý obsah mé staré plochy zde zůstal zachován, ale na současné ploše se neobjeví. Když vytvořím uživatele nového, má v profilu jak složku Desktop, tak složku s českým názvem, Plocha - ovšem pokud v nich cokoliv vytvořím, na pracovní ploše se to taktéž neobjeví.
Pokud na ploše kliknu pravým tlačítkem myši, dostanu pouze kontextovou nabídku, ve které se to hemží samými widgety a novými panely, ale co se týče vytvoření souboru nebo něčeho podobně "složitého," mám smůlu - takovou možnost nabídka neobsahuje. Jsem dost bezradný a budu vděčný za každý nápad.
Pro úplnost mám KDE a sice starou, ale doposud postačující GeForce4 MX 440. V ~/.config/user-dirs.dirs mám správně uvedeno XDG_DESKTOP_DIR="$HOME/Desktop"

oyankee

• Host
Re: Postrádám obsah pracovní plochy
« Odpověď #1 kdy: 02 Listopadu 2008, 18:10:07 »
No, podle mě, když klikáte na to co si myslíte, že funguje v kde4 jako plocha(která normálně funguje jako "pracovní plocha"), klikáte pouze na prostředí, kam se vkládají widgety. Plochu, jak ji znáte, zobrazíte vložením widgetu plochy. Nevím už jak se jmenuje, protože jsem od kde4 utekl. Ja jsem ho tam ale na "ploše" po instalaci již měl vložený, takže to bylo hned jasné.

Valheru

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 02 Listopadu 2008, 18:27:40 »
Plochu, jak ji znáte, zobrazíte vložením widgetu plochy.
Zřejmě jsem to tam po instalaci měl také, ale někdy v průběhu řešení nesnází s rozšířenými efekty jsem to vypnul :-[ Faktem ale zůstává, že na rozdíl od ostatních widgetů, které nyní manuálně přidám, tento, resp. tyto dva, byly bez názvu, v podstatě "známé jako neznámé" :D Takže jsem ani nepřemýšlel o tom, jestli je mám nebo nemám ukončit. A nyní v nabídce dostupných widgetů nemohu nic tomu podobného objevit. Ani Instalovat nové widgety - Stáhnout z internetu nic takového nenabízí. Ale stejně, tyto dva "neznámé" widgety byly bez viditelného obsahu.
Asi nebude KDE4 nic pro mne. Děkuji za reakci.

Spock lone wolf

• Aktivní člen
  • *
    • Hvozd - fotky přírody, foto zvířat
« Odpověď #3 kdy: 02 Listopadu 2008, 18:29:35 »
Je to widget "Pohled na složku".

Valheru

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 02 Listopadu 2008, 18:33:43 »
Je to widget "Pohled na složku".
:o A kde k němu přijdu? Já tam žádný takový v nabídce nemám! A mám zobrazené všechny widgety. Dá se nějak doinstalovat?

Ravensun

• Aktivní člen
  • *
  • LL - jako Linux lama :o)
    • Linux a MSI M655 notebook
« Odpověď #5 kdy: 04 Listopadu 2008, 15:54:02 »
Sice nepoužívám Kubuntu, ale je zajímavé, že podobný problém se ojevil i u mne na Ubuntu 8.10.
Některé soubory se prostě na ploše neojevují.. nerozumím tomu proč a kdy. Pokud otevřu v Nautilus domovskou složku a otevřu adresář plocha tak tam ty soubory jsou, ale na pracovní ploše jako takové prostě ne... Doufám že se to v nějaké aktualizaci změní k normálu.

Nepoužívám compiz, mám nainstalované proprierní ovladače od ATI.
Sabayon Gnome-Shell,  MSI M655 AMD Turion64 2GHz, 2x512DDR, ATI X1600 256MB DDR3, PATA, webcam sn9c201, cardreader oz711mp1, bluetooth, wifi ralink rt2500, 
Ubuntu 12.04  64bit, Desktop Intel Pentium D 3,4GHz 800MHz FSB, 2x2GB RAM DDR2, MSI N560GTX-Ti Hawk,
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=cs&geocode=&q=http:%2F%2Fufaak.wz.cz%2Fubuntu%2Fubuntu.php&ie=UTF8&z=5  -  Mapa ubunťáků

oyankee

• Host
« Odpověď #6 kdy: 04 Listopadu 2008, 16:31:49 »
Sice nepoužívám Kubuntu, ale je zajímavé, že podobný problém se ojevil i u mne na Ubuntu 8.10.
Některé soubory se prostě na ploše neojevují.. nerozumím tomu proč a kdy. Pokud otevřu v Nautilus domovskou složku a otevřu adresář plocha tak tam ty soubory jsou, ale na pracovní ploše jako takové prostě ne... Doufám že se to v nějaké aktualizaci změní k normálu.

A není u Vás ten problém prostě v tom, že některé aplikace používají jako adresář Desktop a jiné Plocha  a adresář plochy je nastavený jen na Plocha nebo Desktop? Tudíž se soubory, které jsou v jedné či druhé složce nezobrazují?

Ravensun

• Aktivní člen
  • *
  • LL - jako Linux lama :o)
    • Linux a MSI M655 notebook
« Odpověď #7 kdy: 04 Listopadu 2008, 19:32:19 »

A není u Vás ten problém prostě v tom, že některé aplikace používají jako adresář Desktop a jiné Plocha  a adresář plochy je nastavený jen na Plocha nebo Desktop? Tudíž se soubory, které jsou v jedné či druhé složce nezobrazují?

Asi máte pravdu. Skutečně jsem měl soubory ve složce Desktop a ve složce Plocha nic nebylo. když jsem z Desktop soubory přesunul do Plocha, zobrazily se. Asi se mi to stalo při "počešťování" z anhlické II-bety verze. To že mám ty dva adresáře. Díky
Sabayon Gnome-Shell,  MSI M655 AMD Turion64 2GHz, 2x512DDR, ATI X1600 256MB DDR3, PATA, webcam sn9c201, cardreader oz711mp1, bluetooth, wifi ralink rt2500, 
Ubuntu 12.04  64bit, Desktop Intel Pentium D 3,4GHz 800MHz FSB, 2x2GB RAM DDR2, MSI N560GTX-Ti Hawk,
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=cs&geocode=&q=http:%2F%2Fufaak.wz.cz%2Fubuntu%2Fubuntu.php&ie=UTF8&z=5  -  Mapa ubunťáků

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.