Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace Ubuntu k Vistám Bussines AMD 64  (Přečteno 3587 krát)

oldrichs

• Návštěvník
Instalace Ubuntu k Vistám Bussines AMD 64
« kdy: 06 Listopadu 2008, 09:31:45 »
Mám počítač s AMD64 a instalovány Visty Bussines64. Chci nainstalovat k nim Ubuntu. Je lepší Ubuntu 32 nebo 64 a použít virtualizaci nebo přímo na disk ?

Vetinari

• Stálý člen
  • **
  • ... so better use your brain!
Re: Instalace Ubuntu k Vistám Bussines AMD 64
« Odpověď #1 kdy: 06 Listopadu 2008, 09:35:43 »
Chceš Ubuntu jenom zkusit nebo i používat? Pokud zkusit, použij virtualizaci nebo wubi, pokud chceš i používat, nainstaluj na samostatný oddíl.

Otázka 32-64 bitů je těžší. Obecně 32-bit je bezproblémovější, většina balíků je přímo zkompilovaná pro tuta architekturu. U 64-bitů jsou někdy problémy a pokud je nepotřebuješ (např více než 4GB RAM, U některých apolikací rychlejší běh) spíš vem 32-bit...

Prostuduj si wiki.ubuntu.cz, tam je dost informací...

oldrichs

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 06 Listopadu 2008, 18:07:49 »
Chceš Ubuntu jenom zkusit nebo i používat? Pokud zkusit, použij virtualizaci nebo wubi, pokud chceš i používat, nainstaluj na samostatný oddíl.

Otázka 32-64 bitů je těžší. Obecně 32-bit je bezproblémovější, většina balíků je přímo zkompilovaná pro tuta architekturu. U 64-bitů jsou někdy problémy a pokud je nepotřebuješ (např více než 4GB RAM, U některých apolikací rychlejší běh) spíš vem 32-bit...

Prostuduj si wiki.ubuntu.cz, tam je dost informací...

Díky za radu.

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
« Odpověď #3 kdy: 07 Listopadu 2008, 12:38:43 »
No tak já mám úplně opačný názor a zkušenost,že 32bit mi chodilo divně a dal jse 64bit a byla to pohádka.
S přechodem na I.I. taky bez problémů.Názory typu - 64bit jsou problémové je  minulostí tedy konkrétně v Ubuntu v jiných distrech občas problémky jsou viz třeba v openSUSE a Java  ;)
Pár Gb z disku ukroj a nainstaluj,smáznout to můžeš vždy.Dělat něco jen tak nemá smysl.
Přeju bezproblémový chod  ;) :D
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.