Zdravim,
zakladam zde nove tema, nebot toto uz nepatri do HW a jeho zprovozneni.
Takze k veci. Nainstaloval jsem si MythTV. Nainstaloval jsem samozrejme vsechny mozny baliky, ktere to potrebuje k chodu. Nejvetsi problem mi dela mysql a konfiurace databaze. Jak jsem zjistil, tak mysql mi uz bez hnedka po startu. Jedine co me znervoznuje, ze vcera pred vypnutim pc a dnes po zapnuti mi disk neustale pracuje :-/ mam podezreni ze to zpusobuje neco co jsem vcera nainstaloval :-/. Vubec netusim co disk dela, coz me docela stve.
Kazdopadne problem s databazi mam, ze kdyz spustim mythv, tak to chce ve 2 krocich nakonfigurovat databazi. Konkretne to chce nazev pocitace nebo ip adresu, nazev databaze, jmeno a heslo. V mem pripade by to mel byt ten stejny pocitac, tedy localhost neboli 127.0.0.1, a nebo jmeno meho pocitace. Podle vseho co jsem zjistil, tak jmeno databaze by melo by mythconverg a jemno a heslo mythtv. Problem je, ze se nemohu pripojit k databazi. Zkousel jsem podle navodu pomoci skriptu 'prestavet' databazi i nastavovat heslo, ale v obou pripadech se taktez nemohu spojit s mysql serverem resp. databazi. A podle vseho mi mysql server bezi. Uz nevim co s tim dal.

Za kazdou radu predem diky.
EDIT: Tak to s tim diskem zpusoboval proces mythtv-backend. vubec netusim co s tim diskem muze porad delat, ale je to naprd. Nechci aby pokazdy kdyz bych spustil mythtv nebo dokonce porad bez ohlededu na spusteny mythtv toto delal :-/ Nema s tim nekdo zkusenosti?