Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: MythTV + mysql (pro DVB-T)  (Přečteno 3038 krát)

Lennon

• Návštěvník
MythTV + mysql (pro DVB-T)
« kdy: 11 Listopadu 2008, 12:31:25 »
Zdravim,
zakladam zde nove tema, nebot toto uz nepatri do HW a jeho zprovozneni.

Takze k veci. Nainstaloval jsem si MythTV. Nainstaloval jsem samozrejme vsechny mozny baliky, ktere to potrebuje k chodu. Nejvetsi problem mi dela mysql a konfiurace databaze. Jak jsem zjistil, tak mysql mi uz bez hnedka po startu. Jedine co me znervoznuje, ze vcera pred vypnutim pc a dnes po zapnuti mi disk neustale pracuje :-/ mam podezreni ze to zpusobuje neco co jsem vcera nainstaloval :-/. Vubec netusim co disk dela, coz me docela stve.
Kazdopadne problem s databazi mam, ze kdyz spustim mythv, tak to chce ve 2 krocich nakonfigurovat databazi. Konkretne to chce nazev pocitace nebo ip adresu, nazev databaze, jmeno a heslo. V mem pripade by to mel byt ten stejny pocitac, tedy localhost neboli 127.0.0.1, a nebo jmeno meho pocitace. Podle vseho co jsem zjistil, tak jmeno databaze by melo by mythconverg a jemno a heslo mythtv. Problem je, ze se nemohu pripojit k databazi. Zkousel jsem podle navodu pomoci skriptu 'prestavet' databazi i nastavovat heslo, ale v obou pripadech se taktez nemohu spojit s mysql serverem resp. databazi. A podle vseho mi mysql server bezi. Uz nevim co s tim dal.  ??? Za kazdou radu predem diky.

EDIT: Tak to s tim diskem zpusoboval proces mythtv-backend. vubec netusim co s tim diskem muze porad delat, ale je to naprd. Nechci aby pokazdy kdyz bych spustil mythtv nebo dokonce porad bez ohlededu na spusteny mythtv toto delal :-/ Nema s tim nekdo zkusenosti?
« Poslední změna: 14 Listopadu 2008, 17:54:59 od Lennon »
Linux is like teepee, no windows, no gates, Apache inside.

Lennon

• Návštěvník
Re: MythTV + mysql (DVB)
« Odpověď #1 kdy: 13 Listopadu 2008, 11:59:51 »
aha, tak koukam, ze tu asi nikdo nema zadny zkusenosti s programkem mythtv :-[ skoda

tobr

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 13 Listopadu 2008, 20:30:59 »
V mé instalaci MythTV (MythBuntu) jsou veškeré přístupové údaje k databázi v souboru /etc/mythtv/mysql.txt. Je tam jméno počítače, databáze, uživatele i heslo.

MythTV do čistého Ubuntu jsem nikdy neinstaloval, takže od MythBuntu se to může lišit.
If you can't learn to do something well, learn to enjoy doing it poorly.
Ubuntu 10.04 32bit, Athlon II X4 635, M3N78-VM (nVidia 8200), 2x2GB, SATA WD640AAKS, TV Genius Video Wonder III

Lennon

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 14 Listopadu 2008, 15:28:55 »
MythBuntu je distribuce? Kazdopadne diky moc za tip :) ... uz jsem ani nedoufal, ze nekdo napise :D

EDIT: Tedka koukam na to mythbuntu a docela se mi to libi :) .. akorat jsem to uplne nepochopil, jak to muze fungovat. Pochopil jsem ze jako samostatna distribuce, ktera je postavena na Ubuntu. Ale me by spis zajimalo, jestli to jde doinstalovat do stavajiciho systemu tak, aby na prihlasovaci obrazovce by se dalo pod tlacitkem sezeni zvolit, bud klasicky gnome nebo to mythbuntu? :)
« Poslední změna: 14 Listopadu 2008, 15:50:11 od Lennon »

tobr

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 14 Listopadu 2008, 17:28:26 »
MythBuntu je učelová varianta Ubuntu, je to samostatné distro postavené na XFce, takže se podobá spíše Xubuntu. V MythBuntu se dá určit, jak má systém startovat (role), dá se tam vybrat, zda to jde do normálního desktopu nebo rovnout do MythTV. Lze tam určit, zda jde o čístý MythTV frontend, čistý MythTV backend nebo obojí současně (standalone).

MythButntu určitě do Ubuntu nejde doinstalovat, protože je to celá upravená distribuce Xubuntu s absolutním důrazem při instalaci i z hlediska nainstalovaných komponent na MythTV a tudíž jako SW vhodný pro HTPC.

Když si MythTV nainstaluješ do Ubuntu (Xubuntu), můžeš se ručně dostat do podobného stavu, ale musíš se více snažit.
If you can't learn to do something well, learn to enjoy doing it poorly.
Ubuntu 10.04 32bit, Athlon II X4 635, M3N78-VM (nVidia 8200), 2x2GB, SATA WD640AAKS, TV Genius Video Wonder III

Lennon

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 14 Listopadu 2008, 17:51:42 »
Jo takhle je to. No tak ted uz tomu trosku rozumim. Diky za vysvetleni. Ja prave myslel podle teto stranky, ze to jde jak jsem rikal. No ja si totiz myslel, ze jde i to, kdyz mam nainstalovany klasicky Ubuntu, tak ze kdyz doinstaluju treba jen xubuntu-desktop (a samozrejme vse co je k nemu potreba), tak prave si pak budu moci pri loginu pres sezeni vybirat, do ktereho prostredi pujdu. To taky nejde? K cemu je tedy to sezeni pri loginu? A nebo to jde a je to tedy uplne neco jineho nez s tim mythbuntu?

Sry, jestli to jsou hloupe dotazy, ale v tomhle nemam jeste tak uplne jasno. Jak zjistuji, tak jsem porad dost velka (dalo by se rict) hardcore lama :-[ O:-)
Diky za pochopeni a vysvetleni :)

impact

• Aktivní člen
  • *
Re: MythTV + mysql (pro DVB-T)
« Odpověď #6 kdy: 15 Listopadu 2008, 00:48:36 »
Zdravim,
zakladam zde nove tema, nebot toto uz nepatri do HW a jeho zprovozneni.

Takze k veci. Nainstaloval jsem si MythTV. Nainstaloval jsem samozrejme vsechny mozny baliky, ktere to potrebuje k chodu. Nejvetsi problem mi dela mysql a konfiurace databaze. Jak jsem zjistil, tak mysql mi uz bez hnedka po startu. Jedine co me znervoznuje, ze vcera pred vypnutim pc a dnes po zapnuti mi disk neustale pracuje :-/ mam podezreni ze to zpusobuje neco co jsem vcera nainstaloval :-/. Vubec netusim co disk dela, coz me docela stve.
Kazdopadne problem s databazi mam, ze kdyz spustim mythv, tak to chce ve 2 krocich nakonfigurovat databazi. Konkretne to chce nazev pocitace nebo ip adresu, nazev databaze, jmeno a heslo. V mem pripade by to mel byt ten stejny pocitac, tedy localhost neboli 127.0.0.1, a nebo jmeno meho pocitace. Podle vseho co jsem zjistil, tak jmeno databaze by melo by mythconverg a jemno a heslo mythtv. Problem je, ze se nemohu pripojit k databazi. Zkousel jsem podle navodu pomoci skriptu 'prestavet' databazi i nastavovat heslo, ale v obou pripadech se taktez nemohu spojit s mysql serverem resp. databazi. A podle vseho mi mysql server bezi. Uz nevim co s tim dal.  ??? Za kazdou radu predem diky.

EDIT: Tak to s tim diskem zpusoboval proces mythtv-backend. vubec netusim co s tim diskem muze porad delat, ale je to naprd. Nechci aby pokazdy kdyz bych spustil mythtv nebo dokonce porad bez ohlededu na spusteny mythtv toto delal :-/ Nema s tim nekdo zkusenosti?

Pokud ti vadí, že MythTV backend běží téměř neustále (on taky musí, jak jinak by mohl nahrávat pořady...), tak doporučuju místo MythTV nainstalovat a používat na DVB Kaffeine. Ano, já vím, je to KDE aplikace, ale na tohle je fakt lepší, akorát když chceš něco nahrát, tak jí musíš nechat běžet.

Měl jsem nainstalovaný jak MythTV do klasického Ubuntu, tak Kaffeine a nakonec jsem skončil u Kaffeine. MythTV sice umí víc věcí, ale protože jsem to měl na notebooku, tak mi to přišlo zbytečný.

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #7 kdy: 15 Listopadu 2008, 00:57:13 »
MythBuntu je distribuce? Kazdopadne diky moc za tip :) ... uz jsem ani nedoufal, ze nekdo napise :D
Jen tip na něco jiného: LinuxMCE je také distro - postavené nad Kubuntu, už se na něj dlouho chystám - http://linuxmce.com/
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Lennon

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 15 Listopadu 2008, 12:36:36 »
Pokud ti vadí, že MythTV backend běží téměř neustále (on taky musí, jak jinak by mohl nahrávat pořady...), tak doporučuju místo MythTV nainstalovat a používat na DVB Kaffeine. Ano, já vím, je to KDE aplikace, ale na tohle je fakt lepší, akorát když chceš něco nahrát, tak jí musíš nechat běžet.

Mno takhle, me by ani nevadilo, ze mythtv-backend bezi porad :) .. me jen vadilo, ze ja nemel mythtv ani zprovoznenej, natoz spustenej a tudiz jsem se pres nej neohl koukat a uz vubec ne nahravat. Tak jak muze v takovemto stavu neustale pracovat s diskem? Kdyby ten proces bezel a nic nedelal, tak ok, ale nechapu proc nepretrzite musi pracovat s diskem od spusteni pc resp. procesu. No ale tak to je asi na dyl.

Kazdopadne vam vsem dekuji za tipy :) ... Vyzkousim teda ten Kaffeine ;)

Lennon

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 18 Listopadu 2008, 17:26:58 »
hm, tak dobry no ... tak jsem vyzkousel ten kaffeine. Vse se zdalo byt v phoode a vypadalo to super. Ale jen do ty doby nez jsem naladil prvni kanal. Obraz se objevil, ale trosku jak bych to rekl ... ne spravnej. Neco tam videt bylo, ale jen trochu a presto ruzny barevny obdelniky. Kazdopadne to vydrzelo par vterin a pak mi to projistotu shodilo Xka, ktery se nejak kousli ci co. No znova uz to zkouset nechci >:( ... tak asi mi nezbyde nic jinyho, nez zustat u Me TV :-\

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.