Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Autostart aplikací - KDE Gnome [vyřešeno]  (Přečteno 2798 krát)

Slinky

• Návštěvník
Autostart aplikací - KDE Gnome [vyřešeno]
« kdy: 11 Listopadu 2008, 21:22:05 »
Zdravim, jde nějak nastavit automatický spouštění aplikací při startu pro každý prostředí zvlášť? Nedávno jsem si nainstaloval k Ubuntu KDE 4 a když jsem ho nastartoval, automaticky se spouštěli aplikace který mám nastavený v Gnome po startu. A v Gnome se naopak spouštěli aplikace KDE. Spustí se i třeba screenlety který se po ploše totálně rozhážou a když se vrátim do Gnome tak mi rozházený zůstanou :). Chtěl bych nastavit aby se v KDE spouštěli jenom kde aplikace a v Gnome jenom gnome aplikace :).
« Poslední změna: 18 Listopadu 2008, 18:47:17 od Martin 'Želva' Malý »
Debian Testing Lenny RC2
Celeron 2.66 GHz, Geforce 6600, 512 RAM

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Autostart aplikací - KDE Gnome
« Odpověď #1 kdy: 12 Listopadu 2008, 09:05:32 »
A kde (v čem) jste ten autostart nastavoval? Ono to je normální, že je to pro každé prostředí zvlášť...

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #2 kdy: 12 Listopadu 2008, 09:41:54 »
Zdravim, jde nějak nastavit automatický spouštění aplikací při startu pro každý prostředí zvlášť? Nedávno jsem si nainstaloval k Ubuntu KDE 4 a když jsem ho nastartoval, automaticky se spouštěli aplikace který mám nastavený v Gnome po startu. A v Gnome se naopak spouštěli aplikace KDE. Spustí se i třeba screenlety který se po ploše totálně rozhážou a když se vrátim do Gnome tak mi rozházený zůstanou :). Chtěl bych nastavit aby se v KDE spouštěli jenom kde aplikace a v Gnome jenom gnome aplikace :).
<< eh. ceho?

Slinky

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 12 Listopadu 2008, 18:30:20 »
A kde (v čem) jste ten autostart nastavoval? Ono to je normální, že je to pro každé prostředí zvlášť...

V Gnome přes Systém-->Volby-->Sezení a v KDE přes Nastavení systému-->Pokročilé-->Automatické spuštění. Když v Gnome do Sezení vložím nějakou aplikaci aby se spouštěla po startu, začne se spouštět v Gnome i KDE. Teď jsem ale v KDE přišel že v nastavení Automatické spuštění můžu u jednotlivých aplikací nastavit přes Pokročilé aby se spouštěli jenom v KDE. Ale v Gnome jsem žádnou takovou možnost nenašel. Nevíte jestli je v Gnome taky nějaká taková možnost aby se ty aplikace spouštěli jenom v Gnome?
Debian Testing Lenny RC2

Slinky

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 18 Listopadu 2008, 18:17:46 »
Tak jsem po problému pátral a našel konečně řešení. V Gnome se dá nastavit aby se aplikace spouštěli poze při spuštění Gnome editací jednotlivých souborů pro spuštění aplikace v ~/.config/autostart. V souboru stačí připsat řádek "OnlyShowIn=GNOME;" a aplikace se bude spouštět jenom v Gnome. Nebo "OnlyShowIn=KDE;" a aplikace se bude spouštět zase jenom v KDE.
Debian Testing Lenny RC2

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.