Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: kvalita audia v linux ?  (Přečteno 4048 krát)

bassspencer

• Návštěvník
kvalita audia v linux ?
« kdy: 16 Listopadu 2008, 11:49:26 »
cawte ludia viem ze sa to tu bralo asi mnoho krat   ale dosial  som nedostal vhodnu odpoved i ked cast prispevkov som  podrobne nastudoval  stale som nezistil  ako  by som  si mohol  upravovat  vlastnosti  zvuku ekvalizery atd... viete na windowse som mal  ovladace k  mojej  zvukovke C-Media AC'97 a tam som sa so  zvukom vylaznil teda :) mnoo  tu  som zatial  nic take neobjavil   skusi  mi niekto poradit?  ohladom  prehravacov prave som  presiel  na exaile z adaciousu  lebo ten  eqalizer bol  hrozny  mnoo  a co  sa tice exailu  tak  mi  vobec ten  eqalizer nefunguje   newiete preco  ja to potvrdim  ale zidne zmeny nepocut diki  ak odpisete pripadu  ako  som  ja ;)
« Poslední změna: 16 Listopadu 2008, 11:53:33 od bassspencer »

thomaszko

• Aktivní člen
  • *
  • Never say never
Re: kvalita audia v linux ?
« Odpověď #1 kdy: 16 Listopadu 2008, 14:54:04 »
U starsieho Ubu stacilo zadat do konzoly prikaz alsamixer a dalo sa cosi nastavit ale moc toho nebolo, v Ubu 8.10 netusim
UBUNTU 14.04 LTS, Acer Aspire X600, HD 500GB,

bassspencer

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 16 Listopadu 2008, 16:06:05 »
newiem  ako  ty  ale ja som tam teda moc moznosti nenasiel   ma este niekto  nejake tipy?:)

Ravensun

• Aktivní člen
  • *
  • LL - jako Linux lama :o)
    • Linux a MSI M655 notebook
« Odpověď #3 kdy: 16 Listopadu 2008, 16:06:38 »
cawte ludia viem ze sa to tu bralo asi mnoho krat   ale dosial  som nedostal vhodnu odpoved i ked cast prispevkov som  podrobne nastudoval  stale som nezistil  ako  by som  si mohol  upravovat  vlastnosti  zvuku ekvalizery atd... viete na windowse som mal  ovladace k  mojej  zvukovke C-Media AC'97 a tam som sa so  zvukom vylaznil teda :) mnoo  tu  som zatial  nic take neobjavil   skusi  mi niekto poradit?  ohladom  prehravacov prave som  presiel  na exaile z adaciousu  lebo ten  eqalizer bol  hrozny  mnoo  a co  sa tice exailu  tak  mi  vobec ten  eqalizer nefunguje   newiete preco  ja to potvrdim  ale zidne zmeny nepocut diki  ak odpisete pripadu  ako  som  ja ;)

Zdravím.
Dvojitým poklepem myši na ikonku nastavení hlasitosti zvuku (taková ta ikonka reproduktoru s vlnama) spustí exvalizér. Přes nastavení můžeš přidat vstupy a výstupy, které chceš zesilovat zeslabovat klepnutím na řetěz odbalancovat. Myslím že to je docela schopný ekvalizér.
Případně ještě můžeš změnit z ALSA na OSS
Co se týče Audacious ekvalizéru tak to u mě funguje a ovládá se stejně jako ve Winamp. Zapnutím "ON" se aktivuje a pak pohybuješ posuvníky. Mám pocit že reaguje dokonce rychleji jak u winamp.
Sabayon Gnome-Shell,  MSI M655 AMD Turion64 2GHz, 2x512DDR, ATI X1600 256MB DDR3, PATA, webcam sn9c201, cardreader oz711mp1, bluetooth, wifi ralink rt2500, 
Ubuntu 12.04  64bit, Desktop Intel Pentium D 3,4GHz 800MHz FSB, 2x2GB RAM DDR2, MSI N560GTX-Ti Hawk,
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=cs&geocode=&q=http:%2F%2Fufaak.wz.cz%2Fubuntu%2Fubuntu.php&ie=UTF8&z=5  -  Mapa ubunťáků

pivik

• Host
« Odpověď #4 kdy: 16 Listopadu 2008, 16:43:48 »
...Dvojitým poklepem myši na ikonku nastavení hlasitosti zvuku (taková ta ikonka reproduktoru s vlnama) spustí exvalizér. Přes nastavení můžeš přidat vstupy a výstupy, které chceš zesilovat zeslabovat klepnutím na řetěz odbalancovat. Myslím že to je docela schopný ekvalizér...

Mám neblahý pocit, že toto není ekvalizér.... Jinak já používám taky Exaile a ekvalizér v něm mi taky nefunguje, ale se zvukem jsem spokojený, tak jak je.

Ravensun

• Aktivní člen
  • *
  • LL - jako Linux lama :o)
    • Linux a MSI M655 notebook
« Odpověď #5 kdy: 16 Listopadu 2008, 16:46:09 »
...Dvojitým poklepem myši na ikonku nastavení hlasitosti zvuku (taková ta ikonka reproduktoru s vlnama) spustí exvalizér. Přes nastavení můžeš přidat vstupy a výstupy, které chceš zesilovat zeslabovat klepnutím na řetěz odbalancovat. Myslím že to je docela schopný ekvalizér...

Mám neblahý pocit, že toto není ekvalizér.... Jinak já používám taky Exaile a ekvalizér v něm mi taky nefunguje, ale se zvukem jsem spokojený, tak jak je.

Máte pravdu. Také jsem si to pak uvědomil že to není ekvalizér, ale jen ovládač hlasitosti. Omlouvám se za mylné informace.
Sabayon Gnome-Shell,  MSI M655 AMD Turion64 2GHz, 2x512DDR, ATI X1600 256MB DDR3, PATA, webcam sn9c201, cardreader oz711mp1, bluetooth, wifi ralink rt2500, 
Ubuntu 12.04  64bit, Desktop Intel Pentium D 3,4GHz 800MHz FSB, 2x2GB RAM DDR2, MSI N560GTX-Ti Hawk,
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=cs&geocode=&q=http:%2F%2Fufaak.wz.cz%2Fubuntu%2Fubuntu.php&ie=UTF8&z=5  -  Mapa ubunťáků

Machma

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 16 Listopadu 2008, 16:46:27 »
To nebude jen pocit . . . .  ::)

Flavicius

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 16 Listopadu 2008, 20:06:29 »
Co se ekvalizéru týče, je to velké bolístko Ubuntu. Žádný základní systémový neexistuje a moc přehrávačů jej taky nemá. U Exaile se mně to myslím podařilo zprovoznit nejnovější verzí ze stránek vývojářů. Jinak jeden z mála použitelných ekvalizérů má Amarok.
Za všechno může programování!
------------------------------------
Doporučuji všem, kteří nevědí, jakou si vybrat kravatu k obleku: http://vyberkravatu.cz

bassspencer

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 16 Listopadu 2008, 20:41:17 »
mnoo  ludia skusim  sa este pohrat ale  zatial  sa mi  zacina  cekom  pacit aj  vlc player ako  prehravac hudby:)

pivik

• Host
« Odpověď #9 kdy: 16 Listopadu 2008, 20:45:07 »
Flavicius má pravdu, i na mém Exaile verze 0.2.14 (Ubuntu Hardy Heron) už ekvalizér funguje. V dřívějších verzích určitě nefungoval. Takže zase krok vpřed.. :)

bassspencer

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 16 Listopadu 2008, 21:12:33 »
to je teda zaujmave lebo  mne stale nefunguje   ani  na tejto novej  verzii :'( asi by to bol  moj  novy prehravac audia :(  skusam  teraz amarok

pivik

• Host
« Odpověď #11 kdy: 16 Listopadu 2008, 21:15:12 »
Nemyslím si, že pokud nainstaluješ do systému 10 přehrávačů, tak že problém vyřešíš. Proč ti nejde ekvalizer v Exaile? Jakou verzi Exaile máš? Jde ti ekvalizér aktivovat? Nebo pouze nereaguje na pohyb posuvníků?

bassspencer

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 16 Listopadu 2008, 21:30:17 »
0.2.14 Ubuntu Intrepid (8.10) Package [i386 | amd64] toto  som  stiahol  z  officialnej  mnoo  dam  si  na ekvalizer otvori  sa okno  zaznacim  policko  pouzit ekvalizer alebo  cosi  take je tam  a hybem  menim  polohy tych posuvnikov a nereaguje  ved asi viem  ked nefunguje v amaroku  sa mi  to  celkom  lubi  ale lepsia kvalita basov  je v exaile  mnoo  treba doladit stredy a vysky  to by som  rad skus poradit teda ty diki :)

pivik

• Host
« Odpověď #13 kdy: 16 Listopadu 2008, 21:34:45 »
a když přepínáš jednotlivý přednastavený profily ekvalizéru, tak se ti mění zvuk?

bassspencer

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 16 Listopadu 2008, 21:39:57 »
nie absolutne  ti  vravym  ze to  skratka nefacha  :-[

pivik

• Host
« Odpověď #15 kdy: 16 Listopadu 2008, 21:43:31 »
Pokud máš zaškrtnuté políčko Povolit ekvalizér a zvuk se ti nemění při přepínání různých profilů ekvalizéru, tak v tom případě nevím, protože já mám Ubuntu 8.04.1 Hardy Heron a nikoliv 8.10 Intrepid Ibex.

bassspencer

• Návštěvník
« Odpověď #16 kdy: 16 Listopadu 2008, 21:50:51 »
mnoo  tak  dik  aj  tak :) inak  som  teraz  zistil  ze  mi  ide ale musim  za kazdou  zmenou  povolit ekvalizer vypnut ekvalizer a takto  dokoliecka ked chcem  by sa potvrdila zmena skratka restartnem  ekvalizer tesim  sa :)
« Poslední změna: 16 Listopadu 2008, 22:00:47 od bassspencer »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.