ano skutečně tam ten driver je, udělal jsem to tak jak jste napsali, nabootoval jsem z live cd a v domění, že jak jste naspali uvidim ten svůj stary HD ,ale nepovedlo se..ceslý se to chová jako kdyby tam nic nebylo. Mám strach, že se tam něco podělalo a data jsou fuč.
Momentálně je ten HD připojen pomocí usb, když dám lsusb tak ho vidí,al dle všeho nenačte, disk je nastaven na cable select,ale byl inastaven ve jako slave i jako master(protože už nevim kudy kam zkouším všechny možnosti)
Dnes večer ho dám ještě na kšandu do ID a zkusím znovu přes to LIVE cd. co mě zaráží, je to, že jsem ten disk pomocí boxu už jednou načetl,ale pak jsem ho vyndal z toho boxu a mám po srandě. snad mu neublížil nějak ten box?
jo ještě takový dovětek...já se z toho disku nechci bootovat( jen varianta jak z něj ty data dostat), mě bohatě postačí, když ty data jen přečtu, čili si představuju to , že ho načtu jako externí box a přenesu data a pak ho zformátuju a dám jen ubuntu,ale ty data jsou pro mě celkem fakt důležitý..no sand mám ještě naději