Za poslední dny jsem vyzkoušel cca deset různých účetních softwarů pro různé OS.
Potvrdil jsem si, že výrobci podobných softwarů umí přidat, ale neumí ubrat, takže většina produktů je jako když pejsek a kočička vařili dort. Klient si přeje na míru nějaký modul a od další verze je tento modul součástí balíku. Oni prostě nic nevyhodí. Takže vznikají stále větší, nepřehlednější a pomalejší produkty. S produkty Pohoda a Money pracuji už cca 10 let. Každá verze je složitější (horší) než předchozí.
Typický mor: chcete při nastavování firmy zadat číslo účtu v bance a už je tu možnost zadat několik účtů (poslední užitečná), ale řadit tyto účty dle bank, banky dle kategorií a kategorie do profilů... stejně je to s PSČ, velikostmi samolepicích štítků atd... to může vymyslet jen zcela nesoudný programátor, který je na sebe hrdý a kterého nikdo nekontroluje. Škoda, že už dnes nejsou omezeni velikostí programu, objemu dat a pomalým počítačem.
O blbostech typu různých vzhledů a skinů pro různé uživatele ani nemluvím :-)
Za chvíli bude účetnictví sledovat i zásobu žrádla pro psa (psy bude samozřejmě možno řadit dle ras a rasy do kategorií a majitele do profilů stejně jako typy žrádla).
Kdybyste viděl někdo software typu: Jeden uživatel, jedna firma, jedna banka, dejte vědět. Díky. Omlouvám se, že jsem se rozepsal trochu mimo Linuxovou mísu....
:-)