cures pratele ..
jste paranoidni ? ne? ja ano .. ze sveho soukromeho ntb se dobrovolne pripojuju k internetu cim dal mene rad.. delejte to jako ja ::
a) nainstalujte si v KVM virtualni masinu .. ja mam treba ted ubuntu 8.04 .. dokonce mi v nem funguje i touchpad narozdil od "globalni zony .." (suse), kde mi nefunguje .. ctrl+alt+f se jde prepinat mezi fulscreenem a oknem, takze ani nepoznate, ze nedelate ve svem "global zone" systemu
vytvorte si spousteci script pro masinu ::
> cat `which ubuntu804_kvm.sh `
QEMU_AUDIO_DRV=alsa qemu-kvm -boot c -hda /mnt/data/KVM/ubuntu804.img -net nic,model=e1000 -net user -vga std -soundhw es1370 -localtime -m 512
b) nastavte si nejakeho light-weight window managera v globalni zone (ja treba pouzivam icewm). zapnete masinu v KVM, fullscreenete ji, pomoci ssh se na ni pripojte, forwarduje si zakladni veci pro pohodlnou praci aka knetworkmanager, ksensors, kpowersave .. proste co chcete a pracujte na netu o kousek bezpecneji ..
zdravi ntz
ps. zvuk v KVM chodi naprosto nadherne .. mhohem lip nez ve vmware aj, nicmene amarok si kvuli kolekci forwarduju z *global zony ..*