Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: jste paranoidni ?  (Přečteno 7299 krát)

nettezzaumana

• Host
jste paranoidni ?
« kdy: 16 Prosince 2008, 20:37:07 »
cures pratele ..

jste paranoidni ? ne? ja ano .. ze sveho soukromeho ntb se dobrovolne pripojuju k internetu cim dal mene rad.. delejte to jako ja ::

a) nainstalujte si v KVM virtualni masinu .. ja mam treba ted ubuntu 8.04 .. dokonce mi v nem funguje i touchpad narozdil od "globalni zony .." (suse), kde mi nefunguje .. ctrl+alt+f se jde prepinat mezi fulscreenem a oknem, takze ani nepoznate, ze nedelate ve svem "global zone" systemu

vytvorte si spousteci script pro masinu ::
> cat `which ubuntu804_kvm.sh `
QEMU_AUDIO_DRV=alsa qemu-kvm -boot c -hda /mnt/data/KVM/ubuntu804.img -net nic,model=e1000 -net user -vga std -soundhw es1370 -localtime -m 512

b) nastavte si nejakeho light-weight window managera v globalni zone (ja treba pouzivam icewm). zapnete masinu v KVM, fullscreenete ji, pomoci ssh se na ni pripojte, forwarduje si zakladni veci pro pohodlnou praci aka knetworkmanager, ksensors, kpowersave .. proste co chcete a pracujte na netu o kousek bezpecneji ..

zdravi ntz

ps. zvuk v KVM chodi naprosto nadherne .. mhohem lip nez ve vmware aj, nicmene amarok si kvuli kolekci forwarduju z *global zony ..*

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
Re: jste paranoidni ?
« Odpověď #1 kdy: 16 Prosince 2008, 20:40:08 »
zajímavý nápad... hlavně by mě asi nikdy nenapadlo si ssh forwardovat věci do virtuálního compu :)

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #2 kdy: 16 Prosince 2008, 20:42:35 »
zajímavý nápad... hlavně by mě asi nikdy nenapadlo si ssh forwardovat věci do virtuálního compu :)
.. no, kdyz mas virtualni masinu na fullscreen (takze vubec nepoznas, ze to je virtualni masina), tak neni spatne tam mit forwardovane veci jako ten network manager, nejake sensory apod z globalni zony ..

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #3 kdy: 16 Prosince 2008, 21:39:54 »
ja mam pre paranoikov lepsie riesenie. Je lahsie aj pre BFU a dokonca lacnejsie :D.
Nechat si odpojit net :)

Bosf

• Aktivní člen
  • *
  • [ZDE SI PŘEDSTAVTE AVATAR]
« Odpověď #4 kdy: 16 Prosince 2008, 22:11:21 »
Ano ja si nekdy pri dulezitiych vecech (Paypal,Spravovani bankovnich uctu) vypojuju net aby to nejakej vir nemohl odesilat...Problem je ze vetsinou (z neznameho duvodu) ty operace selhavaji :(
windowsácke aplikácie z overených repozitárov?

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #5 kdy: 17 Prosince 2008, 02:03:37 »
4Bosf> to já ještě raději před tím vytáhnu počítač i z elektřiny a pak mi také nic nejde odesílat, dokonce ani klávesnice nereaguje. Také z neznámého důvodu.

A to že jsem paranoidní ještě neznamená že mne nesledují.  ;D
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #6 kdy: 17 Prosince 2008, 05:59:24 »
Ano ja si nekdy pri dulezitiych vecech (Paypal,Spravovani bankovnich uctu) vypojuju net aby to nejakej vir nemohl odesilat...Problem je ze vetsinou (z neznameho duvodu) ty operace selhavaji :(
Pod vlivem zdejsich hruzostrasnych reci, si pri pouzivani PalPay a Ebay, vypinam Skype - a to je paranoja, pac pred tim jsem to nedelal a nic se nestalo... 
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #7 kdy: 17 Prosince 2008, 08:52:31 »

Jsem paranoidní, ale jsem paranoidní dost?

Vetinari

• Stálý člen
  • **
  • ... so better use your brain!
« Odpověď #8 kdy: 17 Prosince 2008, 09:56:22 »
cures pratele ..

jste paranoidni ...

zdravi ntz
Sorry, ale nějak mi uniká smysl tohoto řešení. Pokud se tak bojíš útoků (nebo čeho) na svůj počítač, jak si můžeš bejt jistej, že nemáš napadenou tu virtuálku? A pokud provádíš citlivé operace (Internet banking, paypal, atd..) z té virtuálky, ty přihlašovací údaje ti můžou ukrást stejně.

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #9 kdy: 17 Prosince 2008, 10:23:54 »
.. ne, patrne asi nevis nic o *global* a *non-global* zonach ;)

Bosf

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 17 Prosince 2008, 15:11:45 »
prosim te NTZ premoz se a napis tam alternativu pro Wokna...U linuxu bych to nepouzival,uz proto ze linuxu HODNE verim,co se tyce bezpecnosti, a na Wokna by se to hodilo.

Spock lone wolf

• Aktivní člen
  • *
    • Hvozd - fotky přírody, foto zvířat
« Odpověď #11 kdy: 17 Prosince 2008, 15:15:21 »
...to, že nemáš žádný důkaz že po tobě jdou, znamená jen že po sobě dobře zametají stopy.

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #12 kdy: 17 Prosince 2008, 15:21:34 »
prosim te NTZ premoz se a napis tam alternativu pro Wokna...U linuxu bych to nepouzival,uz proto ze linuxu HODNE verim,co se tyce bezpecnosti, a na Wokna by se to hodilo.
.. u woken je to jedno .. neni zadna alternativa ;)

garmada

• Aktivní člen
  • *
  • A.I.
    • Môj blog o IT
« Odpověď #13 kdy: 17 Prosince 2008, 18:26:16 »

Jsem paranoidní, ale jsem paranoidní dost?

Ja vas nechapem, mate v pocitaci niake vladne tajomstva alebo liek na rakovinu ktory si chcete nechat pre seba?
Ja sa tiez rad vyzivam v bezpecnosti (v normalnej miere) ale v podstate by my navadilo keby sa my niekto nabural do compu pretoze tam nic nemam (myslim nic dolezite co by sa nedalo zohnat na internete za par minut, filmy, serialy a hudba). Podla mna je dost hlupe sa bat toho ci sa vam niekto dostane do pocitaca ked tam nemate nic dolezite (cest vynimkam). :)
Os: Ubuntu 9.10 Desktop i686 | Linux User #480898 | Ubuntu User #24615

Bosf

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: 17 Prosince 2008, 18:33:06 »
no,mluvím o "zajímavých" věcech o kterých bych nebyl rád aby to někdo četl,a třeba paypal,spravování ůčtů...Abych se nepřihlásil a neměl pár půjček,nejvyšší tarif,dobitý kredit na neznámé číslo atd...
Je to dost důležité? :)

garmada

• Aktivní člen
  • *
  • A.I.
    • Môj blog o IT
« Odpověď #15 kdy: 17 Prosince 2008, 18:39:53 »
no,mluvím o "zajímavých" věcech o kterých bych nebyl rád aby to někdo četl,a třeba paypal,spravování ůčtů...Abych se nepřihlásil a neměl pár půjček,nejvyšší tarif,dobitý kredit na neznámé číslo atd...

Jo to je, ale kvoli comu virtualizovat system, je to dost narocne a ked sa bojis o svoje internetove ucty tak ty to ejtak nepomouze, inak vatcsina internetovych stranok ktore robia s dolezitymi udajmi pouzivaju protokoly chraniace tvoje udaje (sifrovanie). :(
« Poslední změna: 17 Prosince 2008, 18:46:42 od garmada »
Os: Ubuntu 9.10 Desktop i686 | Linux User #480898 | Ubuntu User #24615

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #16 kdy: 17 Prosince 2008, 18:44:01 »

mas dojem, ze si az v takom nebezpecenstve, ze urobis ten ntzho postup len kvoli internet bankingu? to mi pride dost divne.

xfce

• Návštěvník
« Odpověď #17 kdy: 18 Prosince 2008, 02:20:58 »
Podle mě se i XP při trochu nepohodlí (a 2x větší spotřebě paměti :)) dají zabezpečit ala ntz (i když jsme samozřejmě o řád níže, ale pořád lepší než nic) - když si dám do VirtualBoxu nějaký Linux a ve FW ve Win (v nějakém lepším) zakážu přístup na net všem aplikacím kromě toho VirtualBoxu, antiviru a možná Win update, tak je šance na chycení nějaké breberky dost malá: s internetem vlastně děláme jen "v Linuxu", takže všechny útoky zaměřené na slabiny Win (tedy prakticky všechny :)) by měly být neúspěšné. V praxi bych ale řekl, že antivir a fw povolující komunikaci jen pár vybraným aplikacím zastane podobnou službu (mě třeba IE na net nemůže, pouze na localhost, abych viděl, jak v něm vypadají stránky, co dělám; ven může jen FF; i Thuderbirdu musím povolit odeslání pošty, sám nic odeslat nemůže). Samozřejmostí je nemít jedno heslo na všechno od registrace zde přes mail až po banku - tak to má bohužel dost lidí co znám  ::)
Co se týče Linuxu, tak tam bych to nepřeháněl - restriktivní firewall, povolovat jen to co opravdu potřebuji a mít silná hesla, víc zatím nedělám.

Marvn

• Stálý člen
  • **
  • Take it easy :)
« Odpověď #18 kdy: 18 Prosince 2008, 13:00:28 »
nemam proc byt paranoidni. u vetsiny sluzeb co pouzivam je mi celkem jedno, zdali mi je nekdo hakne. jedinou vyjimou je bankovnictvi, ale tam je dobre zabezpeceni a tak se staci nechytit na phising a jsem v klidu :)
« Poslední změna: 25 Března 2009, 21:44:18 od Marvn »
Arch Linux x64 (KDE) | KISS  :-*
"Ignorance isn't stupidity, but choosing to remain ignorant is."

Bosf

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #19 kdy: 18 Prosince 2008, 14:06:06 »
sebelepší šifrování je proti keyloggeru na nic...To Vlastně i přes virtualni masinu.O duvod vic proc byt paranoidni :D

Kiminka

• Návštěvník
  • Ich bin Klára xD
« Odpověď #20 kdy: 25 Března 2009, 19:51:20 »
ne yá neysem paranoidní yá sem perwerz xDDDDDDD
nejsem EMO ><"

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
« Odpověď #21 kdy: 25 Března 2009, 19:57:45 »
No nevím jestli jsem dostatečně paranoidní,ale momentálně ladím HH 8.O4 v Xenu. :D
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #22 kdy: 27 Března 2009, 14:52:40 »
Bojím se říct jestli jsem paranoidní aby mě nenašli.

:D
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #23 kdy: 27 Března 2009, 15:24:56 »
ne yá neysem paranoidní yá sem perwerz xDDDDDDD
kiminko, dej nam sem nakou tvou perverzni fotecku, at se seznamime... ;D