Myslím, že to jde spíš nahorů, leč já osobně Ubuntu v den vydání ostré verze nepovažuji za dostatečně odladěné distro. Pokud člověk preferuje stabilitu, tak ho doporučuji instalovat tak měsíc až dva po vydání ostré verze. To se mi potvrdilo i v 8.10. Měl jsem na notebooku problémy, které mě fakt štvaly, za ten měsíc a něco se to všechno aktualizacemi vyřešilo a teď si těžko vzpomínám na jediný problém... vlastně jo, nefunguje mi tak dobře připojení do Eduroam sítě jako v předchozí verzi, často padá připojení a má problémy s opětovným navázáním, ale do školy notebook moc netahám, takže mě to zase tak nepálí.
Já pamatuji doby Linuxu, kdy zdaleka nebyly všechny věci tak samozřejmé a automatické jako dneska, takže si docela chrochtám. A stabilita mi taky nepřijde horší.
Jinak pokud kladete důraz na stabilitu, tak proč měnit něco, co funguje? Pár lidem jsem instaloval Linux a doteď jim běží na počítači třeba 2 roky stará verze. Říkal jsem si, že bych jim to upgradoval, ale proč když to všechno funguje?
Jinak občas si u Linuxu taky zanadávám, ale když vidím, co řeší lidi v okolí za problémy s Windows. Někdy nestačím zírat a říkám si ještě, že mám ten Linux. V praxi se totiž nesetkávám s lidmi, kterým běží Windows tak ideálně, bezproblémově a spolehlivě, jak se nám snaží namluvit třeba ten, jehož jméno se nevyslovuje.