Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: nenačíta niektoré stránky /hlavne lifehacker/  (Přečteno 4241 krát)

vito45

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 153
    • Zobrazit profil
nenačíta niektoré stránky /hlavne lifehacker/
« kdy: 29 Prosinec 2008, 15:13:56 »
Dobrý deň,
mám doma taký problém /na internáte nie/, nechce mi načítať niektoré stránky, hlavičku načíta /napr. Lifehacker: best of.../ ale potom sa nič nedeje iba ukazovať vo firefoxe behá, dáta cez sieť netečú, pri niektorých weboch to nerobí vôbec /gnome look/ pri niektorých málokedy /zive, ohgizmo/ a pri niektorých stále /lifehacker, download stránka mashup icon témy/, stroj s windowsom s týmto problém nemá ak nieje preťažená miestna sieť

pripojujem sa káblom na wifi access point ktorý ale nemôžem upravovať

Martin Kiklhorn

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4807
  • グーグル!ご存知ですか?
    • Zobrazit profil
    • HEJ
Re: nenačíta niektoré stránky /hlavne lifehacker/
« Odpověď #1 kdy: 30 Prosinec 2008, 04:45:08 »
stroj s windowsom s týmto problém nemá
pokud jde o stroj s XP a ne o Visty tak problém by mohl být v nespolupráci routeru s IPv6 (Visty i Ubuntu jej používají)
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,29623.0.html

Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

vito45

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 153
    • Zobrazit profil
Re: nenačíta niektoré stránky /hlavne lifehacker/
« Odpověď #2 kdy: 30 Prosinec 2008, 08:50:10 »
vyzerá to tak že to pomohlo, diki

edit: tak zrušenie ipv6 nepomohlo, ešte je tam jeden návod ktorý oskúšam hoci tam nieje popísané čo to robí len príkaz a nejaký program
« Poslední změna: 30 Prosinec 2008, 09:32:56 od vito45 »

Petr Merlin Vaněček

  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5039
    • Zobrazit profil
    • Lomítkáři
Re: nenačíta niektoré stránky /hlavne lifehacker/
« Odpověď #3 kdy: 01 Leden 2009, 21:18:16 »
Zkuste udělat
Kód: [Vybrat]
dig -t A www.nazevdomeny.cz

kde www.nazevdomeny.cz zaměňte za stránku, na kterou se chcete dostat.
Výsledek sem vložte a budeme vědět více :)
Registered Linux user #421281
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

vito45

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 153
    • Zobrazit profil
Re: nenačíta niektoré stránky /hlavne lifehacker/
« Odpověď #4 kdy: 02 Leden 2009, 17:11:34 »
s tým zrušeným ipv6 sa mi zdá že to ide lepšie ale nevyriešilo to všetky problémy  :(

; <<>> DiG 9.5.0-P2 <<>> -t A ubuntuforums.org
;; global options:  printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 40479
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 3, ADDITIONAL: 3

;; QUESTION SECTION:
;ubuntuforums.org.      IN   A

;; ANSWER SECTION:
ubuntuforums.org.   571   IN   A   91.189.94.12

;; AUTHORITY SECTION:
ubuntuforums.org.   147841   IN   NS   ns2.canonical.com.
ubuntuforums.org.   147841   IN   NS   ns1.canonical.com.
ubuntuforums.org.   147841   IN   NS   ns3.canonical.com.

;; ADDITIONAL SECTION:
ns2.canonical.com.   62715   IN   A   91.189.94.219
ns1.canonical.com.   62715   IN   A   91.189.94.173
ns3.canonical.com.   62715   IN   A   209.6.3.210

;; Query time: 4157 msec
;; SERVER: 192.168.100.1#53(192.168.100.1)
;; WHEN: Fri Jan  2 16:56:44 2009
;; MSG SIZE  rcvd: 165

Petr Merlin Vaněček

  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5039
    • Zobrazit profil
    • Lomítkáři
Re: nenačíta niektoré stránky /hlavne lifehacker/
« Odpověď #5 kdy: 02 Leden 2009, 17:28:19 »
Vypadá to, že DNS je ok. Takže chybička bude někde jinde.
Předpokládám, že ubuntuforums.org je tedy jedna z těch stránek na které se Vám nedaří dostat?
Jste připojen přes ADSL, nebo přes nějakého providera?

Co vypíše
Kód: [Vybrat]
ip a

Zkusil jste i některé jiné prohlížeče, než je firefox?
Registered Linux user #421281
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

vito45

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 153
    • Zobrazit profil
Re: nenačíta niektoré stránky /hlavne lifehacker/
« Odpověď #6 kdy: 02 Leden 2009, 22:36:36 »
skúšal som operu, tá pri tých stránkach robí to isté alebo podlhej dobe /napr. to ubutnu forums/ čo je viac ako minúta /nestopoval som to, ale mal som donedávna dialup takže niesom zhýčkaný :P/
som pripojený na providera cez wifi AP s externou anténou ktoré dodal, nastavil a zapojil /nebol som vtedy doma, boli iba rodičia/, z wifi AP ide STP kábel do notebooku /keby sme ho v škole takto zakrimplovali tak nás vyhodia z cvika/, je vonku kosa ale inak počasie je v poho /žiadne sneženie, čistý vzduch/, robí to aj vtedy keď mám rýchlosti sťahovania viac ako 150KB

1: lo: <LOOPBACK,UP,LOWER_UP> mtu 16436 qdisc noqueue state UNKNOWN
    link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
    inet 127.0.0.1/8 scope host lo
2: eth0: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc pfifo_fast state UP qlen 100
    link/ether 00:1e:37:d8:98:df brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
    inet 192.168.100.100/24 brd 192.168.100.255 scope global eth0
3: wmaster0: <BROADCAST,MULTICAST> mtu 1500 qdisc noop state DOWN qlen 1000
    link/ieee802.11 00:1f:3c:70:78:07 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
4: wlan0: <BROADCAST,MULTICAST> mtu 1500 qdisc noop state DOWN qlen 1000
    link/ether 00:1f:3c:70:78:07 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
5: pan0: <BROADCAST,MULTICAST> mtu 1500 qdisc noop state DOWN
    link/ether 02:fc:f5:da:af:4f brd ff:ff:ff:ff:ff:ff

vito45

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 153
    • Zobrazit profil
Re: nenačíta niektoré stránky /hlavne lifehacker/
« Odpověď #7 kdy: 03 Leden 2009, 09:52:23 »
to ubuntu forums načitalo po čase v opere ale toto nenačíta vôbec:
vito@VitoR61i:~$ dig -t A http://linuxapex.wordpress.com/2008/12/20/metal-world/
; <<>> DiG 9.5.0-P2 <<>> -t A http://linuxapex.wordpress.com/2008/12/20/metal-world/
;; global options:  printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: REFUSED, id: 34397
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;http://linuxapex.wordpress.com/2008/12/20/metal-world/.   IN A

;; ANSWER SECTION:
http://linuxapex.wordpress.com/2008/12/20/metal-world/.   0 IN A 67.215.65.132

;; Query time: 107 msec
;; SERVER: 192.168.100.1#53(192.168.100.1)
;; WHEN: Sat Jan  3 09:41:53 2009
;; MSG SIZE  rcvd: 88

vito@VitoR61i:~$ ip a
1: lo: <LOOPBACK,UP,LOWER_UP> mtu 16436 qdisc noqueue state UNKNOWN
    link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
    inet 127.0.0.1/8 scope host lo
2: eth0: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc pfifo_fast state UP qlen 100
    link/ether 00:1e:37:d8:98:df brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
    inet 192.168.100.100/24 brd 192.168.100.255 scope global eth0
3: wmaster0: <BROADCAST,MULTICAST> mtu 1500 qdisc noop state DOWN qlen 1000
    link/ieee802.11 00:1f:3c:70:78:07 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
4: wlan0: <BROADCAST,MULTICAST> mtu 1500 qdisc noop state DOWN qlen 1000
    link/ether 00:1f:3c:70:78:07 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
5: pan0: <BROADCAST,MULTICAST> mtu 1500 qdisc noop state DOWN
    link/ether c6:43:df:81:fd:a5 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff

/len dúfam že odkaz je dobrý/

Petr Merlin Vaněček

  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5039
    • Zobrazit profil
    • Lomítkáři
Re: nenačíta niektoré stránky /hlavne lifehacker/
« Odpověď #8 kdy: 03 Leden 2009, 11:41:55 »
Ten dig se používá pouze na doménu, nikoliv na celé query.

Provider může používat optimalizaci 802.11 protokolu pomocí Fragmentation Threshold nastavený na nějakou prapodivnou hodnotu, do které se nevleze rámec, zkuste
Kód: [Vybrat]
sudo ip link set eth0 mtu 1452

PS: pokud by pak nešly žádné stránky, tak
Kód: [Vybrat]
sudo ip link set eth0 mtu 1500
vrací MTU do původního nastavení, naopak pokud by bylo znatelné zlepšení, zkuste experimentovat s různou hodnotou MTU. Případně zkuste providera kontaktovat s dotazem právě na tuto hodnotu.
« Poslední změna: 03 Leden 2009, 11:45:17 od Petr Merlin Vaněček »
Registered Linux user #421281
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

vito45

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 153
    • Zobrazit profil
Re: nenačíta niektoré stránky /hlavne lifehacker/
« Odpověď #9 kdy: 03 Leden 2009, 11:56:57 »
nepomohlo, skúšal som vo windowse XP tie stránky a išlo to v poho  :'(
edit: teraz mi prvý krát nejde www.google.com a problémový lifehacker nabieha, poslednú dobu funguje v pohode, len málokedy nejde
edit2:keď som dal nazad na 1500 a potom reštertol nb tak nešiel mi web, na 1492 mi už web ide, ale na tie weby ktore nejdu tak nejdu naďalej
« Poslední změna: 03 Leden 2009, 12:45:08 od vito45 »

Petr Merlin Vaněček

  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5039
    • Zobrazit profil
    • Lomítkáři
Re: nenačíta niektoré stránky /hlavne lifehacker/
« Odpověď #10 kdy: 03 Leden 2009, 17:13:23 »
Hm, tak to už mne opravdu nenapadá důvod. Zkuste, zda se to samé děje i pod lynksem a zda funguje wget.

Ještě mne napadlo - dejte sem prosím výsledek
Kód: [Vybrat]
sudo iptables -L
Registered Linux user #421281
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

vito45

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 153
    • Zobrazit profil
Re: nenačíta niektoré stránky /hlavne lifehacker/
« Odpověď #11 kdy: 04 Leden 2009, 09:27:28 »
I ja som z toho totálne mimo, robi to v FF aj vv OP, vo win XP nieje problém
Chain INPUT (policy ACCEPT)
target     prot opt source               destination         

Chain FORWARD (policy ACCEPT)
target     prot opt source               destination         

Chain OUTPUT (policy ACCEPT)
target     prot opt source               destination

Petr Merlin Vaněček

  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5039
    • Zobrazit profil
    • Lomítkáři
Re: nenačíta niektoré stránky /hlavne lifehacker/
« Odpověď #12 kdy: 04 Leden 2009, 09:34:36 »
hm, to je čisté ... co ten lynx a wget? Chová se stějně?

ještě zkuste
Kód: [Vybrat]
sudo mii-tool -F 10baseT-HD eth0
sudo mii-diag
Výsledek sem vložte a zkuste, zda se to nezlepšilo
Registered Linux user #421281
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

vito45

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 153
    • Zobrazit profil
Re: nenačíta niektoré stránky /hlavne lifehacker/
« Odpověď #13 kdy: 04 Leden 2009, 15:37:57 »
skúšal som som druhý nb s nainštalovaným 8.04 a tobi to tiež
inak ten príkaz nešiel

sudo mii-tool -F 10baseT-HD eth0
[sudo] password for vito:
SIOCSMIIREG on eth0 failed: Operation not supported

Petr Merlin Vaněček

  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5039
    • Zobrazit profil
    • Lomítkáři
Re: nenačíta niektoré stránky /hlavne lifehacker/
« Odpověď #14 kdy: 04 Leden 2009, 16:41:38 »
Kód: [Vybrat]
sudo ethtool -s eth0 speed 10 duplex half

... i když pochybuji, že by to bylo tím.
Registered Linux user #421281
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Martin Kiklhorn

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4807
  • グーグル!ご存知ですか?
    • Zobrazit profil
    • HEJ
Re: nenačíta niektoré stránky /hlavne lifehacker/
« Odpověď #15 kdy: 04 Leden 2009, 18:14:54 »
Jiný kus HW, dělá to samé, problém s drivery tímto vyloučen. Jiný OS, vše funguje.
Napadají mne tyto věci - binec u providera, neumí reasembling fragmentovaných paketů, případně nemá rád nic kromě Windows  ;)

Co běhá po síti by se mělo nechat odchytat nějakým snifferem, (http://www.slac.stanford.edu/xorg/nmtf/nmtf-tools.html, http://www.debianhelp.co.uk/networktools1.htm) konkrétně mne napadá ethereal který je použitelný jak na Linuxu tak i na Windows. Odchytat komunikaci, porovnat co se děje.

Pokud by provider neměl rád nic kromě Windows, měl by se nějak dát zamaskovat podpis systému (více), snad by to šlo přes http://ettercap.sourceforge.net/ , nemám zkušenost, třeba někdo poradí víc

Osobně používám BSD packet filter který mimo funkce firewallu umožňuje hrát si s fragmentací i maskovat operační systém. V Linuxu jsou používány IPtables, jestli umí něco podobného nevím.

Pokud to dělá problémy jen při použití webových prohlížečů, tam se nechá změnit hlavička identifikace prohlížeče (prohlížeč + OS) přímo někde v nastavení (asi bude třeba zagooglit).

Možná tohle vypadá jako řešení nějakého fiktivního spiknutí, ale už jsem se setkal s názorem "Linux používají jen crackeři, jak mám zabránit jeho používání ve své síti"
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Petr Merlin Vaněček

  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5039
    • Zobrazit profil
    • Lomítkáři
Re: nenačíta niektoré stránky /hlavne lifehacker/
« Odpověď #16 kdy: 04 Leden 2009, 18:27:24 »
kiklhorn: chtěl jsem ještě vyloučit chybu kabelu, ale jak jsem psal - pochybuji, že by to bylo tím.
Registered Linux user #421281
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

vito45

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 153
    • Zobrazit profil
Re: nenačíta niektoré stránky /hlavne lifehacker/
« Odpověď #17 kdy: 04 Leden 2009, 19:55:56 »
Ako bolo spomenuté, iný HW /i kabel/ a ine ubuntu /8.04 na druhom nb, používam 8.10/ robí to isté, nabootujem XP tak to ide. Opera robí to isté len niekoľko stránok sa jej po dlhej dobe podarí načítať, na XP cez FF to tiež ide.
Podľa rodičov keď tu boli chalani od providera /taký malý čo robí net po dedinách v okolí prešova /Juko// pripájať net tak sa tešili na nastavovanie keď videli nálepku "Ubuntu" na nb že sa s tým ešte nestretli. Na mail ešte neodpovedali. Keby som ja v škole skrimploval tie káble tak ma vyhodí z cvika ale fungujú :D
Inak niektorým stránkam dopomôže to keď vytiahnem a zase vložím kábel do nb ::) ale pomôže to tak u jednej z 10 tak ako s operov. Reset wifi AP nepomáha.
Ešte by trebalo vyskúšať nejaké live distro len nie ubuntu či to bude robiť i s iným linuxom ::) potom už bude jasné že chyba je niekde v ubuntu zakopaná.

vito45

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 153
    • Zobrazit profil
Re: nenačíta niektoré stránky /hlavne lifehacker/
« Odpověď #18 kdy: 04 Leden 2009, 20:10:04 »
Oskúšal som Gparted live cd či niečo také a v pohode všetko ide

edit: po včerajšom "internet" pekle /rýchlosť webu na úrovni dialupu, nenačitávalo stránky.../ dnes /po viac než hodinovom výpadku/ ide všetko v poho a aj tie stránky čo nikdy nechceli ísť idú, všetko je asi spôsobené providerom ktorý je našej lokalite od konca novembra takže asi ešte odladzuje miestnu sieť
« Poslední změna: 14 Leden 2009, 22:04:21 od vito45 »