Nazdar,
prave som si nainstaloval na laptop nove kubuntu 7.10, vacsinu veci som si uz nastavil ako som planoval, vygooglil, ale mam este dake otazky, co mi uz tak rychlo google nepomohol vyriesit, ci niekto nahodou s nimi nema skusenost....
Potrebujem ten laptop do zajtra mat uplne ze OK lebo idem na dovolenku kde nebude net a z prace sa vratim tak na 19tu hodinu.... mno tak poprosim nepisat daco ako "treba lepsie googlit"

1. nikde som nenasiel nijaky editor menu. Ma kde4 daco take? Alebo treba upravit textove konfiguraky (co mi pride ako krok spat, i ked ja nie som linux lama, ubuntu ma byt pre ludi, ne

)
2. ak nie je mozne editovat menu, daju sa aspon dakde priradit vlastne klavesove skratky. Bez skratky ctrl+alt+t na terminal si mozem dat rovno fluxbox
3. pre kde4 existuje daco ako kxkb ? alebo aspon je moznost prepinat klavesnicu alt+shift

No je to sice windows, mozete ma za to nenavidiet, ale lockovat klavesnicu sa mi vzdy po netraveni sa na ctrl+alt+k nechce

a zaroven na ctrl+alt+l som si takisto zvykol.... proste vacsina ludi chce alt+shift
4. da sa ta velka cierna vec co je dole nejak schovat??? lebo tlacitko od ktoreho som toto ocakaval mi vypluvlo dake nastavenia panela... (no na to co to robi som uz dosiel

)
5. nepoznate daky weather applet do panela, co by tam proste zobrazoval ikonku ako kweather???
6. daju sa tie obrovske digitalne hodinky dajako zmensit

?
To by bolo asi tak vsetko. Este len rozbehat buttony na ovladanie hlasitosti a tu nestastnu wifinu a snad ten laptop bude funkcny. Kazdopadne, mozno je to len prvy dojem ale KDE4 mi pripada i vo verzii 4.1 znacne nedotiahnute a zamerane skor na prvotne "WOW" nez na realne pouzivanie. Zaujimal by ma i vas nazor na tuto otazku

Zatial sa majte krasne a piste basne...