Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: HTML Validator ve Firefoxu  (Přečteno 1987 krát)

Ilja Iljič

• Návštěvník
HTML Validator ve Firefoxu
« kdy: 30 Srpna 2006, 06:38:03 »
Po instalaci Ubuntu jsem narazil na problém tkvící v tom, že nemohu do Firefoxu nainstalovat jedno z mých už po léta nejoblíbenějších rozšíření - HTML Validator. Na stránce http://users.skynet.be/mgueury/mozilla/no_tidy_lib.html#LINUX jsem se dozvěděl, že jde o závažný problém, přesto mi ale nedá, abych se nezkusil zeptat, nenalezl-li někdo nějaké řešení.

dekon

• Aktivní člen
  • *
  • only BFU ...
« Odpověď #1 kdy: 30 Srpna 2006, 09:02:24 »
Pouzivam rozsireny Web Developer.
Na te strance, co si sem poslal, maji i reseni.

Ilja Iljič

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 30 Srpna 2006, 23:22:59 »
Děkuji za odpověď. Web Developer samozřejmě používám taky (i jiná rozšíření od Chrise Pedericka), ale v dříve používaných distribucích jsem byl zvyklý (ach ty návyky) po narenderování každé stránky letmo pohledem na ikonu zaznamenat, je-li validní a případně nahlédnout proč ne.

Důvodem, proč jsem postoval toto téma právě na toto fórum je následující věta z výše linknuté stránky:

B. Since an update on Debian from about June/July 2006. The extension does not work on Debian anymore. We suspect a function change in a shared library of Debian to be responsible of this.

Upřímně řečeno, řešení jsem tam nezahlédl, jen výzvu ke kontaktu.

dekon

• Aktivní člen
  • *
  • only BFU ...
« Odpověď #3 kdy: 30 Srpna 2006, 23:31:00 »
Zkus nasledujici odkaz, mimo jine, je tam postup opravy pro debian a ubuntu 5.10
http://users.skynet.be/mgueury/mozilla/faq.html#LINUX

Ilja Iljič

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 30 Srpna 2006, 23:39:43 »
Děkuju moc, já to čet'. Obě knihovny, jejichž nepřítomnost by mohla být příčinou chyby, jsem prověřil. Onu libstdc++5  mám nainstalovánu, tu druhou (zmíněnou ale v souvislosti přímo s Debianem, nikoli s Ubuntu) - libnspr4 - systém nenalézá (ani pro instalaci).

Měl jsem se asi zmínit, že problém řeším v Ubuntu 6.06.1

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.