Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Prevod mista z NTFS na Ext3 [vyřešeno]  (Přečteno 2481 krát)

michal Rehort

• Návštěvník
Prevod mista z NTFS na Ext3 [vyřešeno]
« kdy: 03 Září 2006, 15:29:05 »
dobry den,
rad bych dostal nejake ty GB zs NTFS oddilu na Linuxovy oddil bez toho, abych jej musel naformatovat nebo nejak poskodil data na nem ulozena. Na jedom oddilu se mi jen tak vali 50GB volneho mista a Ubuntu uz ma jen 5GB. Taky si chci  vsechny potrebne data dat z onoho oddilu na oddil na ktery muzu zapisovat abych je taky mohl editovat coz nejde u NTFS, i kdyz jsem neco slysel o programem ktery to nejak dokazi, preci jen bych radsi nejakou pohodlnou cestu. Jelikoz je toho opravdu dost, nechci si vsechno vypalovat na DVD, tam by mi to moc dlouho nevydrzelo a hledani toho co prave potrebuju je stejne obtizne :) Takze jestli znate neco co to dokaze prevest byl bych Vam opravdu vdecny. Pokud to nejde, neni alespon nejaky souborovy system ktery jde videt i pod winy a kazdy OS na nej muze pohodlne zapisovat? Alespon bych vytvoril takovy oddil a vsechno si nahazel tam, ono je v podstate jedno jaka z technto moznosti, jen doufam ze bude proveditelna alespon jedna :)
dekuji
PS: nejak sem nevedel kam to dat tak jsem to dal sem, nenasel jsem zadnou jinou vhodnou sekci.
« Poslední změna: 26 Října 2007, 01:13:05 od Anna Taliánová »
Odlouceni je nejtezsi zkouska pratelstvi...

snop

• Aktivní člen
  • *
Prevod mista z NTFS na Ext3
« Odpověď #1 kdy: 03 Září 2006, 17:38:09 »
http://www.fs-driver.org/index.html a http://lunapark6.com/?p=1710 .....obidve pouzivam zatim bez problemu, ale iba minimalne a ne moc dlouho...ale k obidvom ovladacom som prestudoval dokumentaciu a vypada to na pohodu...takze muzu vrelo doporucit...dokonca ve win pouzivam jak swap linuxacky swap ;)
« Poslední změna: 26 Října 2007, 01:13:37 od Anna Taliánová »
...........................--== sNop ==--............................
-- pgp - http://radeonvmod.ic.cz/keys/snop3.asc --
              AMD Sempron 2800+  1024MB RAM               ATI Radeon 9550        2x80GB HDD

michal Rehort

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 07 Září 2006, 14:24:18 »
to vypada sice dobre :) ale ja potrebuju hlavne bud aby treba primo Azureus mohl ukladat na NTFS a to se mi nejak nepodarilo :( Hlavne kvuli tomu ze se mi cele DVD nevleze na oddil s Linuxem. Takze bych rad bud prevedl misto, coz teda nepujde :) a nebo je nejaky filesystem ze ktereho muzou mit oba OS prava zapisu pri dualbootu?

Krtko

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 07 Září 2006, 14:34:52 »
no uplne bezproblemova rw podpora obidvoch systemoch je pri fat32. alebo mozes skusit ten ntfs 3g driver co ti odporucal snoop, zda sa mi, ze sa to preberalo uz aj tu na fore.

michal Rehort

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 07 Září 2006, 14:39:49 »
jsem zkusil vytvorit novej oddil, kdyz se to dodelalo tak ve winech sel v pohode (byl tam v jednom programu vytvorenej), ale kdyz do nej chci vlezt pres pocitac => hda8 tak to nahlasi:

chyba: zařízení /dev/hda8 není vyjímatelné
chyba: nelze spusit pmount

jde o FAT32
« Poslední změna: 26 Října 2007, 01:14:32 od Anna Taliánová »

rainbof

• Aktivní člen
  • *
  • Pták nespavák
« Odpověď #5 kdy: 13 Září 2006, 10:59:20 »
reseni bude v /etc/fstab protoze pokud ten disk byl driv ntfs tak se ho nejspis fstab pokousi pripojit zase jako ntfs. tim ze byl pritomen uz pri instalaci ubuntu dosel k zaveru ze neni vymeny.
misto volby ntfs tam def bud fat32 a nebo pokud budes s tim oddilem jeste experimentovat tak tam dej auto.
Ranní ptáče dřív doskáče!

michal Rehort

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 13 Září 2006, 15:15:23 »
rainbof: dik moc :) uz to de, ja prave ten oddil vytvarel tak jsem ten radek musel udelat ale uz se to pripojilo a vse funguje jak ma :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.