dobry den,
rad bych dostal nejake ty GB zs NTFS oddilu na Linuxovy oddil bez toho, abych jej musel naformatovat nebo nejak poskodil data na nem ulozena. Na jedom oddilu se mi jen tak vali 50GB volneho mista a Ubuntu uz ma jen 5GB. Taky si chci vsechny potrebne data dat z onoho oddilu na oddil na ktery muzu zapisovat abych je taky mohl editovat coz nejde u NTFS, i kdyz jsem neco slysel o programem ktery to nejak dokazi, preci jen bych radsi nejakou pohodlnou cestu. Jelikoz je toho opravdu dost, nechci si vsechno vypalovat na DVD, tam by mi to moc dlouho nevydrzelo a hledani toho co prave potrebuju je stejne obtizne

Takze jestli znate neco co to dokaze prevest byl bych Vam opravdu vdecny. Pokud to nejde, neni alespon nejaky souborovy system ktery jde videt i pod winy a kazdy OS na nej muze pohodlne zapisovat? Alespon bych vytvoril takovy oddil a vsechno si nahazel tam, ono je v podstate jedno jaka z technto moznosti, jen doufam ze bude proveditelna alespon jedna

dekuji
PS: nejak sem nevedel kam to dat tak jsem to dal sem, nenasel jsem zadnou jinou vhodnou sekci.