Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ovládání hlasitosti na notebooku Acer TM2310 - dualboot  (Přečteno 4604 krát)

gert

• Návštěvník
ovládání hlasitosti na notebooku Acer TM2310 - dualboot
« kdy: 17 Prosince 2005, 15:28:00 »
Mám na notebooku Acer TM2310 winXP a Ubuntu 5.10. Pod windy se dá dobře regulovat zvuk reproduktorů z lišty, ale v Linuxu jen z programů a regulátor master nezabírá. Zvukovku mám myslím detekovanou dobře. na wiki jsem nic použitelného nenašel...
Lze nějak hlavní regulaci nastavit?
« Poslední změna: 13 Prosince 2007, 23:05:01 od Anna Taliánová »
emachines E627, Athlon64, RAM2GB a Ubuntu

Ondřej Surý

• Host
ovládání hlasitosti na NB
« Odpověď #1 kdy: 18 Prosince 2005, 23:28:10 »
Já mám v notebooku něco jako Intel HDA a taky jsem s tím chvíli bojoval. Třeba máte podobný problém. Zvukovka má na sobě nezávislé mixery na ovládání hlasitosti repráčků a výstupu na sluchátka. Také mikrofon se jeví jako "Microphone" a "Front Mic" (a teď už zase nevím, co je správně :-). Zkuste si otevřít nastavení (Preferences) v Nastavení Hlasitosti (Volume Control) a tam zkuste zaškrtat všechno a chvíli si s tím hrát, až najdete to správné zařízení, tak si otevříte nastavení toho repráčku v liště (pravým klepnout) a nastavíte, že z lišty chcete ovládat toto zařízení.

Např. já mám v liště ovládání hlasitosti dvakrát, jednou pro repráčky a podruhé pro sluchátka a náramně si to libuju :-).

Guido

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 20 Prosince 2005, 11:51:44 »
Nepíšete co používáte za GUI.

Mám Acer 2410, zvukovka IHC6 (myslím, že tak nějak se jmenuje) a funguje bez problémů. V Gnome se dokonce dají namapovat pro ovládání a ztlumení stejné klávesy jako ve Win (tak jak jsou nakresleny na klávesnici - Fn + něco).

Pokud používáte aplet Ovládání hlasitosti v Gnome a používáte alsu, mělo by to při ovládání masteru fungovat. Podobný aplet v XFCE mi ale naopak nefungoval nikdy (pravda, v podstatě jsem to neřešil).
Guido

Frankie.X

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 19 Února 2006, 13:18:21 »
Dobry den,
muzu se zeptat jak jste rozbehal zvuk? Mam take Intel HDA, ale stale se mi nedari rozbehat zvuk, uz jsem musel nekolikrat znovu instalovat Ubuntu.
Dekuji za odpoved
Notik FSC AmiloPro V2045, P M1,73GHz,512 DDR2,80GB sata, ATI X300, Ubuntu 8.04 a Widle XP.

MiBo

• Stálý člen
  • **
  • hello world
« Odpověď #4 kdy: 19 Února 2006, 15:22:11 »
A jak ten zvuk nejde, říkáte že jste musel několikrát instalovat tudíž někdy šel a někdy nešel??

Frankie.X

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 19 Února 2006, 17:45:26 »
No prave ze nesel nikdy, ale vzdycky jsem to tak *censored*, ze mi nenabehl  gnome. to je jedno, podle tohodle navodu http://ubuntu.hu/index.php?title=Clevo_M400A_laptop_be%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1sa jsem zvuk uz rozbehal, ale porad to neni ono, kdyz uz jde zvuk, tak to strasne piska. Jsem uplne vyrizenej, od te doby co jsem zkusil ubuntu, jen porad snazim rozchodit zvuk. Pomozte mi. Diky
« Poslední změna: 21 Října 2007, 20:46:39 od Anna Taliánová »
Notik FSC AmiloPro V2045, P M1,73GHz,512 DDR2,80GB sata, ATI X300, Ubuntu 8.04 a Widle XP.

XomboX

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 06 Července 2007, 17:18:03 »
Mne ovladani zvuku pomoci FN klaves slapalo bez problemu. Bude to asi nejakou aktualizaci, ale dneska jsem zjistil, ze to uz dale nefunguje jak ma.
Kdyz dam FN + mute, tak se nic nestane a FN +vol up/ vol down neovlada hlasitost repraku, ale nejake Line-in.
Vubec nevim proc a jak.
Nevite, kde se da nastavit jaky zvukovy hardware maji FN klavesy na zvuk ovladat?

Dekuji!
Asus A6JC-Q003, Ubuntu
Jabber: xombox@jabbim.cz
Ubuntu User number is #12210  Monday, applications choke Tuesday, Wednesday, RAID set's broke Thursday, let out the magic smoke but on Friday, I patch bugs Monday, my xorg conf is toast Tuesday, Wednesday, CPU roasts Thursday, it won't even POST but on Friday, I patch bugs

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.