no me to predtim muselo ale privlastnit i ty podslozky, protoze jsem si delal toho .bashrc zalohu nez jsem to sel menit, kdyby jsem neco podelal a vim, ze jsem tam neco zmenil a barva se mi nezmenila, tak jsem to prepsal cele tim zalohovanym .bashrc a ten jsem tam daval pretazenim z plochy, tak ze jinak kdyby mi to dalo bejvalo prava jen na tu slozku root, tak by mi to psalo, ze nemam opravneni tam kopirovat jestli se nepletu a tech zamecku by jsem si vsiml kdyby mi je to tam taky delalo predtim. Ja proste nevim co jsem tam kde mohl zmenit nebo dojebat aby mi to najednou tohle delalo..
kazdopadne jsem zed zkusil neco tam pripsat pomoci toho sudo gedit a ulozit to jde vporadku....
a ty prava na to read a execute....nevim jak s tim execute ale na read jsem mel uz pred tim nez jsem se vubec tam sel do toho montovat, protoze prvni ze vseho jsem si ten .bashrc cetl co tam vubec je jestli trosku aspon pochopim co by se tam asi tak melo menit....tak ze pravo na read jsem mel urcite defaultne tam, protoze jsem nic nemenil, na execute nevim, protoze jsem tam odtud nic nespoustel....ale tak ja mam pocitac sam pro sebe a nikdo mi na nej neleze, tak ze by jsem asi tohle ani nemusel nejak resit