Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: viacnásobné spracovanie [vyřešeno]  (Přečteno 2331 krát)

Numirah

• Aktivní člen
  • *
viacnásobné spracovanie [vyřešeno]
« kdy: 13 Dubna 2009, 22:56:31 »
Píšem si script ktorý budem spúšťať v rovnakom adresáre častejšie. Bude spracovávať všetky súbory (rôznych názvov) čo tam budú.

Ako "označiť" súbor aby bol spracovaný len raz. Teda ak už "prešiel" scriptom včera, alebo kedykoľvek predtým nech to nerobí zase? Niečo čo by som vyhodnocoval cez test. Ale nechcem meniť názov súboru (akože každý spracovaný bude mať na začiatku _) alebo niečo podobné.

Napadla ma možnosť vytvárať v adresáre nejaký log.txt v ktorom by boli zapísané už spracované súbory, ale tie sa budú aj premazávať a nechcem aby mal log.txt po čase povedzme 5000 riadkov a z toho tam už 3000 súborov nebude. Samozrejme aj log.txt by sa dal testovať a premazávať scriptom....

Ale nieje niečo jednoduchšie?
« Poslední změna: 15 Dubna 2009, 07:36:03 od Numirah »
Ubuntu12.04, Asus M2N-X PLUS, AMD Athlon 64X2 4200+ (2.2GHz), 2GB RAM Kingston 800MHz, 1TB HDD SATA, n-Vidia GeForce 8500GT 512MB, zvuk onboard

nettezzaumana

• Host
Re: viacnásobné spracovanie
« Odpověď #1 kdy: 14 Dubna 2009, 10:38:32 »
heh. jde o to, co se mysli zpracovanim ..

a) pokud je soubor uz zmenen a nema se co aplikovat tak se preskoci
b) log jde doplnovat jen o nove soubory a parsovat to z neho

Numirah

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 14 Dubna 2009, 11:49:00 »
bude to spracovávať v cykle
Kód: [Vybrat]
for a in *.mp3 ...... čiže tomu budú aj nabudúce zodpovedať všetky mp3. A konkrétne to maže celé ID3 a vkladá do ID3 len Title (podľa určitých podmienok - orezov) z pôvodného ID3.

Ten script to orezáva, čiže pri prvom spracovaní to bude OK, pri druhom by už polovica chýbala a nakoniec by tam nebolo nič.

Konkrétne ide o to, že si sťahujem podcasty z rádia ktoré majú pre mňa absolútne nevyhovujúce názvy v ID3 a prehrávam to cez mocp kde nevidím vlastne ktorý súbor hrá, pretože všetky názvy sú rovnaké (rozdiel je až cca od 20 znaku).

Áno mohol by som si predefinovať zobrazenie v mocp, ale nechcem, pretože pri ostatných mp3 mi to vyhovuje. Problém je len s podcastami, poprípade by som si mohol roztiahnuť okno s mocp ale takisto nechcem kôli placu na ploche.

A hlavne chcem si spraviť script!! Odkedy mám PC (ešte vtedy Commodore 64  :) ) stále sa snažím naučiť niečo nové (preto už teraz viem to čo viem  ;) ) a preto som vlastne pred cca 4 rokmi prešiel k Ubuntu od Mrkvosoftu (už mi nemal čo dať). Nieje to nič smrtelne vážne, proste len experimentujem a učím sa.

Mne išlo o to či by sa nedal na súbore využiť nejaký skrytý príznak, ale aby sa nezmenil jeho názov a práva.
« Poslední změna: 14 Dubna 2009, 11:51:09 od Numirah »
Ubuntu12.04, Asus M2N-X PLUS, AMD Athlon 64X2 4200+ (2.2GHz), 2GB RAM Kingston 800MHz, 1TB HDD SATA, n-Vidia GeForce 8500GT 512MB, zvuk onboard

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #3 kdy: 14 Dubna 2009, 12:12:07 »

A hlavne chcem si spraviť script!! Odkedy mám PC (ešte vtedy Commodore 64  :) ) stále sa snažím naučiť niečo nové (preto už teraz viem to čo viem  ;) ) a preto som vlastne pred cca 4 rokmi prešiel k Ubuntu od Mrkvosoftu (už mi nemal čo dať)..

.. hm. no na to ze pouzivas 4 roky ubuntu tvoje otazky jednak nevypadaji a druhak sam sebe obcas oznacujes za novacka ..

nicmene pokud uz 4 roky pouzivas ubuntu (a ze ty prvni verze byly odladeny ;)) tak se docela divim, ze UTFG se ti nevrylo pod kuzi ..

Prosím nebudte na mňa zlý, začínam ...  :)
« Poslední změna: 14 Dubna 2009, 12:13:49 od nettezzaumana »

Numirah

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 14 Dubna 2009, 12:31:55 »
ano ubuntu používam už dosť dlho, ale zo začiatku iba ako grafické prostredie (staval som si chalúpku, takže nebol čas na iné). Keď tak pozerám na cd ktoré mám doma tak som začal na 6.06 vtedy ešte na starej mašine a kupodivu som s ubuntu nikdy nemal nejaké vážne problémy, ktoré by ma odradili a máš pravdu 4 roky to niesu.

a UTFG je môj najväčší zdroj informácii  :)

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 14 Dubna 2009, 19:53:32 »
blbych reseni je plno. kdyz uz to nepozna skript sam, tak bud ten seznam (s chytrejsim filtrovanim), nebo muzes treba nastavit pro soubor sticky bit (ktery je v linuxu naprd) a nebo ten skript muzes napsat tak, aby pri spusteni upravil jen soubory, ktere vznikly az pote, co se skript pustil posledne (toto se nejsnaze udela snad pomoci findu a referencniho souboru - proste az skript probehne, tak spec. skryty soubor smazes a vytvoris znova, takze priste jej muzes pouzit pro kontrolu, findem naopak vyhledas ty novejsi soubory a kazdy z nich upravis)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.