Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: UPC  (Přečteno 7055 krát)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
UPC
« kdy: 30 Dubna 2009, 18:03:00 »
Je tu někdo, kdo má připojení od UPC a dnes se sem připojí bez problémů?

Mně se sem daří prolézt jen přes proxy server a traceroute záhadně končí kdesi u *.net.upc.cz, takže než je seřvu, tak bych rád věděl, jestli jsem chudák jen já -- když nikdo neodpoví, budu to brát tak, že se sem nemůžou dostat...

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
Re: UPC
« Odpověď #1 kdy: 01 Května 2009, 12:03:57 »
UPC blokuje stránky ubuntu.cz ze zatím neznámého důvodu.
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #2 kdy: 01 Května 2009, 12:30:23 »
Ze známého -- jsou to dementi!

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #3 kdy: 01 Května 2009, 14:26:38 »
Citace
Vážený pane Trefný

reagujeme na Váš mail ze dne 30.4.2009 ohledně služby UPC Internet

Potíže s připojením na server ubuntu.cz jsme předali k prověření správě sítě. S výsledkem Vás budeme kontaktovat.

MiBo

• Stálý člen
  • **
  • hello world
« Odpověď #4 kdy: 02 Května 2009, 12:01:26 »
Kdyby jen ubuntu.cz, take nic.cz, take name servery nic.cz "a.ns.nic.cz" a "b.ns.nic.cz" a to nemluvim jinak o kvalite cele te site upc je mega s***** a nechapu co chtej zvysovat na 100Mbit/s, kdyz neumi zajistit ani zakladni funkcnost. Mel sem na tom i jabber server, musel sem prejit na server hosting, protoze UPC tu sit rozmr***** tak, ze tam vznikali takove lagy, ze se odpojovalo spojeni s dalsima serverama ve spicce na upc, nevim sic presne zda za to mohli ty shapery co nasadili kuli p2p ci jine jejich lama zasahy, ale upc je jednoznacne nejhorsi poskytovatel co se kvality tyce v CR.
« Poslední změna: 02 Května 2009, 12:08:44 od MiBo »

ADIO45

• Stálý člen
  • **
  • snažím poradit...nezáleží na karmy ale snahu :)
    • Dráčkovo herní doupě
« Odpověď #5 kdy: 02 Května 2009, 15:24:01 »
Cože?  Řekni ještě o O2? Jsem spokojení s UPC. Nemám žádné s tím problémy. Jsem spokojení zákazník internetu.
Toshiba L505 - iCore-3, ATI Radeon HD, 4GB ram,500GB  + Win7 s virtual Ubuntu
Neumím psát česky. Jsem sluchově postižení...

MiBo

• Stálý člen
  • **
  • hello world
« Odpověď #6 kdy: 02 Května 2009, 19:13:05 »
Tak po několika dnech to rozchodili, už sem psal na žive a lupu, aby to dali do zpráviček, možno že i to pomohlo, ač to tam nikdo nedal.

Cože?  Řekni ještě o O2? Jsem spokojení s UPC. Nemám žádné s tím problémy. Jsem spokojení zákazník internetu.

Tak protože si nenáročný uživatel, což není nějaké mínus či plus, ale prostě nechceš od toho připojení moc. S O2 nemám v domácím použití zkušenosti, ale zas nedělám si velké ambice, každopádně to že UPC upadá je nezpochybnitelné a čím je rychlejší tím je horší.

klimax

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 02 Května 2009, 19:39:27 »
Mně to taky nejelo a naběhlo to až ted někdy odpoledne. Už jsem si říkal, co se děje. UPC je každopádně za trest, skrz torrenty a jejich užasnou obměnu sítě atd...  :-\
Ubuntu 9.04, NB Asus F5RL-AP244, Intel C2D T5550 (1.83GHz, 2MB, FSB 667MHz), ATI Radeon Xpress 1100, 2048MB DDRII 667, 160GB SATA5400rpm

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #8 kdy: 02 Května 2009, 20:28:40 »
A já myslel, že spadnul server, nešlo mi to dva dny... dneska jsem se sem teprve dostal, cca po 17 hodině.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

MikiTwic

• Aktivní člen
  • *
  • Vždycky to nějak jde...
« Odpověď #9 kdy: 02 Května 2009, 21:30:40 »
To jsem rád že jsme se dočkali ;) Stejně by mě zajímalo jestli to byla jen náhoda, že nešlo je ubuntu.cz.... Náhoda nebo záškodník? ;D
Ubuntu 11.10 "Oneiric Ocelot" 64-bit, Asus F3Tc AP087 - AMD Turion64 2.2GHz, 2GB RAM, Geforce Go 7300 (NVIDIA Driver Version: 173.14.30)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #10 kdy: 02 Května 2009, 21:34:07 »
To jsem rád že jsme se dočkali ;) Stejně by mě zajímalo jestli to byla jen náhoda, že nešlo je ubuntu.cz.... Náhoda nebo záškodník? ;D

Nešlo toho víc (třeba www.nic.cz). UPC s tím má poslední dobou docela problémy -- minulý týden nešlo pár hodin Abclinuxu...

Tadeáš Pařík

• Ubuntu.cz
« Odpověď #11 kdy: 02 Května 2009, 21:37:43 »

Nešlo toho víc (třeba www.nic.cz). UPC s tím má poslední dobou docela problémy -- minulý týden nešlo pár hodin Abclinuxu...

Už jsem dal "dost rázně" vědět kamarádovi, co tam dělá technika... kouká na to, tak jsem zvědav, s čím příjde ;)

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5

pariktadeas@jabbim.cz

Tadeáš Pařík

• Ubuntu.cz
« Odpověď #12 kdy: 03 Května 2009, 11:30:38 »
Tak mi bylo řečeno, že to není možné, když jsem argumentoval tím, že se to přes server UPC nedostalo dál, tak jak psal Vojta, tak mi bylo řečeno, že se muselo jednat o nějaký dočasný výpadek a že se nikdo další neozval  :-\ No názor nechť si každý udělá sám...

pariktadeas@jabbim.cz

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #13 kdy: 03 Května 2009, 11:52:12 »
Tak mi bylo řečeno, že to není možné, když jsem argumentoval tím, že se to přes server UPC nedostalo dál, tak jak psal Vojta, tak mi bylo řečeno, že se muselo jednat o nějaký dočasný výpadek a že se nikdo další neozval  :-\ No názor nechť si každý udělá sám...
To je jak tady, když jsem stahoval soubor asi na 50x. Stáhnete půlku... pak Vám na 1-2s vypadne připojení celé sítě (jako by někdo někde na switchi vypojil a hned zapojil kabel) a soubor nedotáhnete. A když se ozvete ještě Vám řeknou, že je chyba na Vaší straně ;D Nejlepší hromadně odejít (x 1000 lidí), aby si to vůbec uvědomili za co tam berou peníze  :-[
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

klimax

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 03 Května 2009, 11:55:24 »
Jojo, chyba je vždycky na naší straně, oni za nic nemůžou, všechno jim jede na 100%. Však je to taky nejlíp hodnocenej internet  :o
Ubuntu 9.04, NB Asus F5RL-AP244, Intel C2D T5550 (1.83GHz, 2MB, FSB 667MHz), ATI Radeon Xpress 1100, 2048MB DDRII 667, 160GB SATA5400rpm

ADIO45

• Stálý člen
  • **
    • Dráčkovo herní doupě
« Odpověď #15 kdy: 03 Května 2009, 12:30:15 »
Je to možný že UPC chce na 100mb/s a proto technici makaji a zkouseji neco. Tak proto rekonstrukce může trvat několik dnů. Podle mých. Ono není zas taková sranda.

Tadeáš Pařík

• Ubuntu.cz
« Odpověď #16 kdy: 03 Května 2009, 12:32:52 »
Je to možný že UPC chce na 100mb/s a proto technici makaji a zkouseji neco. Tak proto rekonstrukce může trvat několik dnů. Podle mých. Ono není zas taková sranda.

Já nemám s UPC špatné zkušenosti, tím že tam mám známého, tak mám luxusní cenu, internet + televizi, ale s tímhle vysvětlením mě trochu nasr..  :(

pariktadeas@jabbim.cz

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #17 kdy: 03 Května 2009, 12:43:38 »
sakra to mě překvapuje tolik kritiky na UPC . vždycky jsem si myslel že právě UPC vede český internet. v rychlostech vždycky vede ale tolik negativni kritiky.... Já s UPC zkušenosti nemám bo jsem už od malička zákazník O2, které mi plně vyhovuje bez problému
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #18 kdy: 03 Května 2009, 12:49:33 »
sakra to mě překvapuje tolik kritiky na UPC . vždycky jsem si myslel že právě UPC vede český internet. v rychlostech vždycky vede ale tolik negativni kritiky.... Já s UPC zkušenosti nemám bo jsem už od malička zákazník O2, které mi plně vyhovuje bez problému

Až doteď jsem s nimi neměl žádné vážné problémy, ale tímhle mě naštvali opravdu hodně -- hlavně tedy jejich rychlou a vstřícnou reakcí...

ADIO45

• Stálý člen
  • **
    • Dráčkovo herní doupě
« Odpověď #19 kdy: 03 Května 2009, 13:24:18 »

Já nemám s UPC špatné zkušenosti, tím že tam mám známého, tak mám luxusní cenu, internet + televizi, ale s tímhle vysvětlením mě trochu nasr..  :(
Já mám taky luxusní cenu proto jsme stalí zákazníky z UPC internet-kabelovka a satelit (na chalupě). No jenže UPC dělá chyby protože furt bude zvyšovat rychlosti a proto mám velký strach protože budou horší, pomalý kvůli zatěžení server.

Až doteď jsem s nimi neměl žádné vážné problémy, ale tímhle mě naštvali opravdu hodně -- hlavně tedy jejich rychlou a vstřícnou reakcí...
Bohužel, UPC půjde do parády. V Česku jsou dvě nejvyšší konkurence (pokud náhodou nemýlím) UPC a O2. O2 holt nechce zvyšovat rychlosti ale bohužel za pár měsíců budou řešit zase zvyšování rychlosti kvůli UPC. UPC dělá taky chybu nesmí to zas tolik přehánět.
« Poslední změna: 03 Května 2009, 13:28:26 od Darek "ADIO45" Zabdyr »

klimax

• Návštěvník
« Odpověď #20 kdy: 03 Května 2009, 13:35:18 »
no problémy mají asi všichni, viz tohle forum
http://www.upczone.cz/viewtopic.php?t=2086&postdays=0&postorder=asc&start=820&sid=2ecb82d6cb53deaed13b031125a307d9
Od chvíle, co začal jejich slavnej update sítě, asi na konci září, to stojí za... nejhorší je jejich chování k zákazníkům

kalfar

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #21 kdy: 03 Května 2009, 13:41:42 »
Když to tak čtu, nejsem si jist jestli už taková rychlost bude v reálu vůbec využitelná. Na koleji mám 1GBit cesnet a stahovací rychlost přes 1MB/s mají tak maximálně aktualizace Ubuntu. Ostatní servery nejsou na takové rychlosti stavěné. Jediné k čemu se to využije jsou P2P sítě, které stejně blokují, ne? To zrychlování je akorát marketingový tah, ale kvalita připojení spíše půjde kvůli problémům dolů. A rychlost bude stejná.
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

MiBo

• Stálý člen
  • **
  • hello world
« Odpověď #22 kdy: 03 Května 2009, 15:10:20 »
Bohužel, UPC půjde do parády. V Česku jsou dvě nejvyšší konkurence (pokud náhodou nemýlím) UPC a O2. O2 holt nechce zvyšovat rychlosti ale bohužel za pár měsíců budou řešit zase zvyšování rychlosti kvůli UPC. UPC dělá taky chybu nesmí to zas tolik přehánět.
UPC především zaměstnává lidi co nemají viditelně dost zkušeností s realizací takové sítě (ono takových lidí taky moc nebude), pokud jsou pravdivé ty jejich odpovědi jak je vše v pořádku, nebo druhá možnost UPC šetří na technické realizaci a jejich technici záměrně lžou a nebo obojí. Co se týká zvyšování rychlostí tak kabelovka může jít se standardem DOCSIS 3.0 do takových rychlostí, že o tom se může i té nejnovější technologii ADSL jen zdát. Bohužel bez konkurence, to bude dělat vždy jen levná pracovní síla co neumí nasadit a ani nedostane dost peněz na potřebné technologie. V některých ohledech to bude prostě jen opravdu velmi špatné připojení, ale velké části obyčejných lidí to bude zcela stačit na nějaký web a poštu. Mě jako náročnějšímu zákazníkovi nezbývá jen psát na fórech a doufat, že se někdo z managerů chytí za hlavu a samozřejmě nepočítat s tím, že by šlo doma třeba provozovat server. Stačí se jen podívat jak mají velký problém dodat lidem co dříve šlo a to pevné veřejné adresy, jistě se jim jen ulevilo, že jsem tu svoji zrušil a opustil myšlenku používat UPC na něco víc.

Měl sem s nimi dlouhé mailové výměny, zvláště zábavná byla ta o přístup do webového rozhraní, kde se nastavovala mac adresa k té pevné ip a mimochodem ftpka  (ale ty jsou sami na dlouhé povídání), protože tohle rozhraní odku*vili tak, že chvíli nefungovalo (to sem jim tehdy volal a dostal sem výjimečně nějakého technika k uchu a přiznal, že to nejde, ale že odku*vili tehdy přidělování myslím pevných ipček a že tohle teď řešit nestíhaj), pak to nějakou dobu chodilo podivně pomalu a nakonec se tam nedalo přihlásit vůbec a když sem chtěl od nich tedy heslo, kde to moje zapomělo, tak sem jim psal, jak chci vygenerovat nové přes formulář a že mi přichází prázdný mail, tak odpověď byla ať použiji formulář na generování hesla a tohle sem udělal několikrát než mi došlo, že to budou odpovídat klidně do kolečka i s tím, že sem psal že ten formulář nefunguje. Nechal sem toho a po měsíci už tam ani nebyl odkaz na ten formulář na generování hesla a přihlásit se stejně nedalo. A takhle je to se vším, napíšete jim že něco nejde a oni vám napíšou, že jde a klidně to dělají pořád dokola, dáte jim výpověď omluví se vám dají vám připojení za poloviční cenu a stále to funguje na pikaču a takhle můžete pořád, prostě firma par excellent.

Na druhou stranu problém je také v tom, že pokud dali lidem takové rychlosti, tak musí zároveň nějak zajistit, aby to nešlo až tak moc používat, protože žádné neomezené připojení neexistuje a i UPC jistě platí za data a tak když někomu dáte neomezené rychlé připojení za stejnou cenu tak musíte ohlídat, aby se vám to stále vyplatilo a to i za předpokladu, že by to zvládla vaše síť.
« Poslední změna: 03 Května 2009, 15:43:02 od MiBo »

klimax

• Návštěvník
« Odpověď #23 kdy: 03 Května 2009, 16:53:24 »
S tím omezováním dat souhlasím, ať si klidně dají nějakej limit na měsíc, co se týče stažených dat, ale ať to pak funguje, jak má a budu spokojenej  ;) Třeba jim to časem dojde

HonzaD

• Stálý člen
  • **
    • VoIP a internetová komunikace
« Odpověď #24 kdy: 03 Května 2009, 17:20:14 »
Jen mě tak napadlo, že UPC má ve vlastní síti ubuntí repozitář, tak používejte jej, ať šetříte svému poskytovateli náklady.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.