Bohužel, UPC půjde do parády. V Česku jsou dvě nejvyšší konkurence (pokud náhodou nemýlím) UPC a O2. O2 holt nechce zvyšovat rychlosti ale bohužel za pár měsíců budou řešit zase zvyšování rychlosti kvůli UPC. UPC dělá taky chybu nesmí to zas tolik přehánět.
UPC především zaměstnává lidi co nemají viditelně dost zkušeností s realizací takové sítě (ono takových lidí taky moc nebude), pokud jsou pravdivé ty jejich odpovědi jak je vše v pořádku, nebo druhá možnost UPC šetří na technické realizaci a jejich technici záměrně lžou a nebo obojí. Co se týká zvyšování rychlostí tak kabelovka může jít se standardem DOCSIS 3.0 do
takových rychlostí, že o tom se může i té nejnovější technologii
ADSL jen zdát. Bohužel bez konkurence, to bude dělat vždy jen levná pracovní síla co neumí nasadit a ani nedostane dost peněz na potřebné technologie. V některých ohledech to bude prostě jen opravdu velmi špatné připojení, ale velké části obyčejných lidí to bude zcela stačit na nějaký web a poštu. Mě jako náročnějšímu zákazníkovi nezbývá jen psát na fórech a doufat, že se někdo z managerů chytí za hlavu a samozřejmě nepočítat s tím, že by šlo doma třeba provozovat server. Stačí se jen podívat jak mají velký problém dodat lidem co dříve šlo a to pevné veřejné adresy, jistě se jim jen ulevilo, že jsem tu svoji zrušil a opustil myšlenku používat UPC na něco víc.
Měl sem s nimi dlouhé mailové výměny, zvláště zábavná byla ta o přístup do webového rozhraní, kde se nastavovala mac adresa k té pevné ip a mimochodem ftpka (ale ty jsou sami na dlouhé povídání), protože tohle rozhraní odku*vili tak, že chvíli nefungovalo (to sem jim tehdy volal a dostal sem výjimečně nějakého technika k uchu a přiznal, že to nejde, ale že odku*vili tehdy přidělování myslím pevných ipček a že tohle teď řešit nestíhaj), pak to nějakou dobu chodilo podivně pomalu a nakonec se tam nedalo přihlásit vůbec a když sem chtěl od nich tedy heslo, kde to moje zapomělo, tak sem jim psal, jak chci vygenerovat nové přes formulář a že mi přichází prázdný mail, tak odpověď byla ať použiji formulář na generování hesla a tohle sem udělal několikrát než mi došlo, že to budou odpovídat klidně do kolečka i s tím, že sem psal že ten formulář nefunguje. Nechal sem toho a po měsíci už tam ani nebyl odkaz na ten formulář na generování hesla a přihlásit se stejně nedalo. A takhle je to se vším, napíšete jim že něco nejde a oni vám napíšou, že jde a klidně to dělají pořád dokola, dáte jim výpověď omluví se vám dají vám připojení za poloviční cenu a stále to funguje na pikaču a takhle můžete pořád, prostě firma par excellent.
Na druhou stranu problém je také v tom, že pokud dali lidem takové rychlosti, tak musí zároveň nějak zajistit, aby to nešlo až tak moc používat, protože žádné neomezené připojení neexistuje a i UPC jistě platí za data a tak když někomu dáte neomezené rychlé připojení za stejnou cenu tak musíte ohlídat, aby se vám to stále vyplatilo a to i za předpokladu, že by to zvládla vaše síť.