Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Starý CRT, nvidia - jak nastavit rozlišení a refresh  (Přečteno 2171 krát)

HonzaD

• Stálý člen
  • **
    • VoIP a internetová komunikace
Starý CRT, nvidia - jak nastavit rozlišení a refresh
« kdy: 03 Května 2009, 15:59:11 »
15" CRT, geforce2 MX 400, nesvobodné ovladače co nabídla distribuce.
Mám refresh 50Hz a rozlišení 640x480.
Jak to udělám abych měl na výběr mezi 1024x768 75Hz a 800x600 85Hz?
Co nejednoduší a blbuvzdorný postup, nejlépe klikací.

- už sem zkoušel editovat párkrát xorg.conf, ale nedopadlo to dobře :)
« Poslední změna: 03 Května 2009, 17:03:27 od HonzaD »

kalfar

• Aktivní člen
  • *
Re: Starý CRT, nvidia
« Odpověď #1 kdy: 03 Května 2009, 16:03:58 »
A co svobodné ovladače? ty nefungují?
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

HonzaD

• Stálý člen
  • **
Re: Starý CRT, nvidia
« Odpověď #2 kdy: 03 Května 2009, 16:06:23 »
Po naběhnutí OS to naběhlo do 640x480 a víc v menu displej nešlo změnit.
Chci mít hardwarovou akceleraci, aby fungovala.
Jeslti budou ovladače svobodné nebo ne je mi celkem jedno, ale více bych věřil těm přímo od nvidie.

Podotýkám že když jsme před časem zkoušel OpenSuSe, tak tam to nastavit šlo, ve windows XP to je také bez potíží.

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
Re: Starý CRT, nvidia - jak nastavit rozlišení a refresh
« Odpověď #3 kdy: 03 Května 2009, 21:32:35 »
Jestli jsi nainstaloval správně proprietární ovladače (v tomto případě verzi 96), máš klikátko na nastavení v menu "Systém>Správa>NVIDIA X Server Settings". Jinam, kromě příkazového řádku (nvidia-settings) nemusíš, resp. menu displej fungovat nebude, ale mělo by tě nasměrovat opět na nvidia-settings.

HonzaD

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 04 Května 2009, 00:12:12 »
Jestli jsi nainstaloval správně proprietární ovladače (v tomto případě verzi 96), máš klikátko na nastavení v menu "Systém>Správa>NVIDIA X Server Settings". Jinam, kromě příkazového řádku (nvidia-settings) nemusíš, resp. menu displej fungovat nebude, ale mělo by tě nasměrovat opět na nvidia-settings.
No i předtim tam bylo malý rozlišení, vtom menu displeje, po nainstalování ovladačů od NV mě to doporučí nvidia-settings.
Nvidia-settings naběhne jak má, nicméně jde tam zvolit jen auto, 320x240 a 640x480, jde tam dát i víc, ale jen jako jako cosi už nevím jak se to jmenuje ručně, ale ten obraz má pořád původní rozlišení jen je ho možné jakoby posouvat do stran (to je vcelku nic, ale alespoň se dá dorolovat na některé potvrzovací dialogy, které si jinak nevejdou na obrazovku, jako by snad nikdo nepouzival rozliseni 320x240 :D )

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
« Odpověď #5 kdy: 04 Května 2009, 12:36:07 »
Citace: HonzaD
... ale jen jako jako cosi už nevím jak se to jmenuje ručně, ...
Zkus napsat alespoň o trochu více. S kartami od nvidie, včetně té co uvádíš, mám zkušenost (i na JJ), že jsou celkem bezproblémové. I proto bych rád věděl, co můžou natropit.

HonzaD

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 04 Května 2009, 16:00:23 »
A co víc mám napsat?
Podle mě s kartou problém není, ale je problém s tím monitorem.
Nevím jak mám nastavit výběr rozlišení a frekvencí který chci já a ne 640x480 a 320x240 a 59 Hz nebo kolik..

S linuxem začínám, takže můžu dělat co napíšete a nebo někomu šikovnému ochotnému, kdo slíbí že tam nebude dělat bordel dát přístup na VNC.
Pokusy s googlem a xorg mi moc nevyšli.. (nešla pak krom monitoru i klávesnice :D).

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.