Dobry den,
nasla jsem jedno podobne zacatecnicke tema, ale bylo 2 roky stare, od te doby se urcite hodne zmenilo, takze bych se rada zeptala zkusenejsich. Uvazuji o Ubuntu do notebooku. Ve Win jsem celkem zdatna, s Linuxem nemam vubec zadne zkusenosti. Prosla jsem si zakladni dokumenty zde, ale v mem rozhodovani mi to moc nepomohlo, spis zamotalo hlavu :-) Proto bych se rada zeptala:
1) platformy GNOME a KDE: KDE je pry vice podobny Win - ale v cem? V ovladani? V logice systemu a adresaru? Nebo jenom vic vypada jako Win? GNOME - zda se mi, ze je pro mne vic aplikaci, ktere bych vyuzila, ale KDE je pry zase lepe lokalizovano (coz je pro mne alespon v zacatcich hodne dulezite :-) Muzete mi to nekdo pomoci srovnat podle aktualniho stavu? :-)
2) V prehledu ekvivalentnich aplikaci jsem nenasla nektere specializovane, ktere potrebuju pouzivat (Benefit, BibleWorks, ProCite...). Co vsechno zvladne emulator Wine? Mate s nim zkusenosti i pro tyto programy? Nebo je lepsi stipnout disk a nainstalovat vedle sebe Ubuntu i Win a do nich prepinat, kdyz to bude nutne? Nepusobi to nejaky problem? (Pokud ano, tak nejspis ze strany WIN :-)
3) Pro pripojeni k netu pres wifi router - existuji nejaka omezeni? Napr. vyrobci, jejichz znacky si s Ubuntu nerozumeji? Spatne zkusenosti - co nekupovat? Nebo je vse OK? Podobne i u jinych veci - tiskarny, externi HDD, fotaky, kamery, dataprojektory... - lze ocekavat nejake HW nedorozumeni, nebo bez problemu?
Dekuju :-)