Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: přepínač ploch  (Přečteno 6824 krát)

ječmínek

• Aktivní člen
  • *
přepínač ploch
« kdy: 12 Května 2009, 20:29:15 »
  Dobrý den

mám prosím tento problém.Jedná se o panely při točení kostkou. Mám nainstalovan7 Vzhled položka normální, zapnutou kostku a točení kostky.V panelech mám nastaveno č. 4, aby se kostka mohla točit ale v panelech se mi všechno objevuje pouze v jednou panelu a ty 3 zůstávají prázdné i když třeba Google nainstaluji do panelu 4 tak se to přesune do toho prvního. Můžete mi prosím pomoci.

ječmínek

• Aktivní člen
  • *
přepínač ploch
« Odpověď #1 kdy: 15 Května 2009, 14:44:03 »

Dobrý den

Již jednou jsem se na tuto otázku ptal a nikdo mi neodpověděl. Velmi by mne to zajímalo jaký způsob zvolit, aby to fungovalo.Jedná se o toto točící kostka mi funguje, ale když mám třeba v prvním panelu  nainstalován Google přesunu  na druhý panel, kde chci mít třeba překladač tak se mi ten překladač nainstaluje na 1 panel a Google zmizí. To samé je, že když použije kterýkoliv panel ze 4, které mám nainstalovány. Děkuji za rady budu velmi rád, každé radě

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: přepínač ploch
« Odpověď #2 kdy: 15 Května 2009, 15:32:46 »
Myslím, že pro začátek bychom si mohli ujasnit terminologii. Prosím o vysvětlení co myslíte následujícími výrazy: instalace (co kam instalujete?), panel (panely jsou ty lišty, co máte u horního a spodního okraje obrazovky), Google (Google je vyhledávač -- myslíte okno WWW prohlížeče se spuštěnou stránkou googlu nebo jak?) a jejich vzájemné kombinace.

ječmínek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 15 Května 2009, 15:56:24 »

Omlouvám se za špatné vyjadření zkusím to popsat jak to vidím já. Mám nastaven cm
opiz manager na otáčení kostkou, kostka se točí v pořádku. Nahoře v pravém panelu jsou ikony přepínače pracovní plochy., při instalaci Google na plochu se mi objeví znak Googlu přepinači plochy na 1 obrázku, když přesunu myší  jakoby druhou plochu  a chtěl bych tam třeba dát Seznam. cz , tak ten seznam se objeví na 1 poli a Google zmizí to se jedná o všechny 4 pole, které mám nainstalovány, prostě funguje to pouze na 1 poli. Snad jsem to napsal kulturně Ty zbývající jsou nefunkční a na všech 4 při ukázáním myší se objeví to je 1 plocha. Děkuji

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 15 Května 2009, 15:58:55 »
uff no mne to pripada rovnako nezrozumitelne ako prvy prispevok, ale isto je problem vo mne, ze som polointeligent s mensou davkou iq nevhodnou na komunikaciu s ludmi :), alebo dalsia moznost je, ze je proste piatok. Takze ja Ti isto neporadim, ale verim, ze niekto mudri sa najde.
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

ječmínek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 15 Května 2009, 17:41:37 »

Prosím nezlobte se na mojí odpověď, já jsem myslel tím , že jsem to napsal srozumitelně, nikoho jsem tím nechtěl urazit.

mosqa

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 15 Května 2009, 18:04:21 »
ja mam ztoho taky pocit ze si otvorite webovy prehliadac na 1. ploche [google] a potom si chcete otvorit na 2. ploche 2. webovy prehliadac [seznam]..lenze ked sa pokusite otvoit ten druhy webovy prehliadac tak sa akurat otvori nova karta s domovskou strankou [google] v prvom prehliadaci na prvej ploche..skuste na tej druhej ploche otvorit daku inu aplikaciu [hocico z menu aplikacie] ako sa to bude chovat..
ak som spravne pochopil ten dotaz tak by som odporucal daky zakladny kurz prace s pc/internetom
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 15 Května 2009, 18:19:07 »
Nie ospravedlnovat sa nemusite, len sa mi zdalo, ze ako vysvetlenie ste v podstate napisal zasa to iste ako v prvom prispevku. Moja reakcie bola skor na pobavenie, ospravedlnujem sa ja ak sa Vas dotkla.

co mi nebolo jasne z druheho prispevku:
Citace
při instalaci Google na plochu
spustite nejaky prehliadac firefox/operu a v nom stranku google.com, alebo ste tym myslel nieco ine pod slovom instalacia? Google myslite stranku www.google.com alebo www.google.cz, ci nieco ine?

Ak sa jedna o prehliadac firefox, tak v nom si viete otvarat taby a okna, ak si otvorite dalsie okno nevidim dovod preco by ste to okno nemohol otvorit na novej/inej ploche. Firefox ma CTRL+T new tab/novy tab a CTRL+N new window/nove okno.
secondary/u svokrovcov:

MacHala

• Stálý člen
  • **
  • Big Bro iz watching joo!
    • ZlejT
« Odpověď #8 kdy: 15 Května 2009, 18:24:33 »
no, ja myslim, ze by bylo nejlepsi, kdyby jecminek udelal video o co se vlastne jedna (napr pomoci programu recordmydesktop ), pripomina mi to tu babylon
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

ječmínek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 15 Května 2009, 19:05:52 »

Vážení, velmi Vám děkuji za Vaše rady, asi to skutečně blbě nabízím k posouzení
Věc se má takto "
1. Nahoře na horním panelu mám umístěn přepínač pracovní plochy se 4 pracovními plochami 1-4. při kliknutí se u všech objeví nápis"pracovní plocha 1" a ne 2,3,4
2. když na první pravovní plochu chci cokoliv nainstalovat Google cz je to v pořádku, ale kdybych chtěl na druhou pracovní plochu instalovat třeba Seznam. cz, tak to přeskočí zpět na plochu jednasnad už je to trochu srozumitelné jinak už se na to vykašlu

mosqa

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 15 Května 2009, 19:20:22 »
mohli by ste blizsie popisat [najlepsie uplne presne kazdy krok] ako instalujete google a seznam?
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

ječmínek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 15 Května 2009, 19:44:53 »

Asi to skutečně špatně inseruji.

při nainstalování obracení kostky mám na horním panelu přepínač ploch, který čítá
4 plochy
    na první plochu dám Google.cz to  je v pořádku
    otočím kostku na druhou plochu a chci nainstalovat Seznam.cz
    nic se nenainstaluje a Seznam mi přeskočí na první plochu, kde byl Google
    a google zmizí a tak to pokračuje stále i když to dám na další plochy tak mi to co
    chci nainstalovat objeví na 1 ploše.Stále to na přepínači ukazuje, že u včech 4 ploch je to první plocha

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #12 kdy: 15 Května 2009, 19:57:09 »
skuste opisat ten proces "na první plochu dám Google.cz to  je v pořádku", pricom zabudnite na plochy a kocku a len polopatisticky napiste, co urobite. napr.: kliknem mysou na ikonku/menu Aplikacie a tam vyberiem Internet a tam vyberiem prehliadac firefox. Otvori sa mi okno programu firefox a v nom napisem adresu www.google.cz do riadku kde sa zadava adresa a dam enter... proste presne, co u Vas znamena
Citace
nainstalovat Seznam.cz
alebo
Citace
dám Google.cz
secondary/u svokrovcov:

MacHala

• Stálý člen
  • **
    • ZlejT
« Odpověď #13 kdy: 15 Května 2009, 19:57:45 »

Vážení, velmi Vám děkuji za Vaše rady, asi to skutečně blbě nabízím k posouzení
Věc se má takto "
1. Nahoře na horním panelu mám umístěn přepínač pracovní plochy se 4 pracovními plochami 1-4. při kliknutí se u všech objeví nápis"pracovní plocha 1" a ne 2,3,4
2. když na první pravovní plochu chci cokoliv nainstalovat Google cz je to v pořádku, ale kdybych chtěl na druhou pracovní plochu instalovat třeba Seznam. cz, tak to přeskočí zpět na plochu jednasnad už je to trochu srozumitelné jinak už se na to vykašlu
ad 1) to, ze se tam objevi napsi "pracovní plocha 1" je zpusobeno pouzivanim compizu - ten premysli o plochach jako o jedne dlouhe plose, a otacenim kostky se pouze zmeni to, na kterou cast te dlouhe plochy se divate

ad 2) v nastaveni firefoxu v menu Upravy > Predvolby > Panely by mohlo pomoci nastavit "odkazy otvirajici nove okno otevrit do:" na moznost "nove okno"

jinak k nazvoslovi - abychom si tu rozumeli

1) instalace = proces, ktery umozni aby se aplikace dala spustit (v ubuntu napr. "aptitude install amarok", ve windows spusteni instalatoru a klikani dalsi, dalsi, dalsi)
2) spusteni = kliknuti na ikonu, po cemz muzete zacit pracovat s programem (/ napsani jmena aplikace do konzole)
3) webovy prohlizec (napr. firefox) = program pomoci ktereho si prohlizite webove stranky (www.seznam.cz , www.google.com)
4) internet = mnozstvi pocitacu propojenych (napr. pres telefoni linku) mezi sebou , na nekterych pocitacich (servrech) bezi programy (webove servery), ktere kdyz jsou pozadany, zobrazi webovou stranku - tento pozadavek zasila webovy prohlizec, po tom co zadate adresu stranky, nebo kliknete na nejaky odkaz

z toho plyne : google.cz nelze nainstalovat na plochu: protoze a) neni to program b) instalace sama osobe nikam nic nezobrazuje

google.cz je webova stranka, kterou lze zobrazit ve webovem prohlizeci a teprve tento webovy prohlizec lze spustit(/presunout) na urcite plose

doufam, ze jsem to vysvetlil tak, ze to pochopi uplne kazdy - v nekterych castech je to sice az presprilis zjednodusene , ale vylozene spatne neni snad nic

cele jsem to psal proto, ze jste Jecminku psal, ze je vam 75 let (cimz jste si zaslouzil take to ze vam vykam, coz ve virtualni komunikaci normalne nedelam) a nekdo vam prokazal psi sluzbu tim ze vam nainstaloval system a povazoval za jednodusi vam rict par hlouposti, nez si dat praci s vysvetlenim zakladu (a nebo je samozrejme mozne, ze jste s vekem lhal a tady si z nas jen utahujete, coz bych povazoval za nanejvys ubohe)
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.

luisah

• Závislák
« Odpověď #14 kdy: 15 Května 2009, 20:19:24 »
Napadla mě jedna věc, kterou máte na mysli. Popř. mě "ječmínku" opravte, pokud to tak není.
Nejdříve bych udělal jednu věc a vypnul compiz - otáčení kostkou - ta to trochu komplikuje.
Tedy vypnutí pokud nevíte provedete tak, že půjdete do:
Systém - Volby - Vzhled - Efekty vzhledu - přepnete se na záložku Efekty vzhledu a zaškrtnete Žádné
Tím vypnete efekty a nepůjde otáčení kostkou. Jelikož máte na panelu ty "okénka" (aplet na přepínání plochy) tak to simuluje otočení plochy.
Nyní si na vaší ploše otevřete webový prohlížeč firefox -> Aplikace -> Internet -> Firefox a spustí se vám www.google.com
Po spuštění se přepnete pomocí "okénka" (aplet v panelu) na druhou plochu (bude prázdná) a tam spustíte také Firefox (Aplikace -> Internet -> Firefox) a chcete, aby se tam hned spustil www.seznam.cz? A přitom se spustí www.google.com?
Je to tak?
A to, že se Vám spustil Firefox i na druhé ploše a při přepnutí zpět na první tam bude Firefox také, je vpořádku - tedy tak jak jste chtěl?
« Poslední změna: 15 Května 2009, 20:23:42 od luisah »

ječmínek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #15 kdy: 15 Května 2009, 20:33:30 »

pro LuisSah

Tak jste vyhmátl  jádro pudla. Akorát s jedním rozdílem, že když vypnu   Compiz tak na tu simulaci okének tak do druhého okénka nic nenastavím. Když ho Zapnu/Compiz tak mi to jde všechno do toho prvního pole, do dalších nic nedostanu myslím přepínač ploch

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #16 kdy: 16 Května 2009, 04:12:55 »
Nahoře v pravém panelu jsou ikony přepínače pracovní plochy
Mám podezření že vám něco na ploše chybí, něco je jinak, nebavíme se o gnome, ap.
Takže nám tu plochu ukažte.
Aplikace, příslušenství, sejmout snímek obrazovky a nahrajte jej někam na web, nebo mi jej pošlete e-mailem. Osobně používám na obrázky http://imageshack.us, ale třeba někdo poradí nějakou českou službu.
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #17 kdy: 16 Května 2009, 08:21:49 »
Nechcel by som podcenovat, ale ked je tu v tomto vlakne sa tazko dopatrat, ci uzivatel mysli prehliadac, stranku, program alebo nieco ine, tak s tym ze ma stiahnut obrazovku, uploadovat ju na net a tu prihodit odkaz asi tiez nepochodime(budem milo prekvapeny, ak moje predpoklady nebudu splnene a ja sa budem mylit). Myslim, ze asi jedina schopna cesta je najst dotycnemu cloveka, ktory byva najblizsie k nemu a ukaze mu nejake tie zaklady prace s pc a ozrejmi jeho zakladne problemy na ktore prisiel pocas prace s pc, aspon ja to tak prevadzkujem s rodinou a par kamaratmi co maju pocitace na uplne obycajne veci, vzdy sa nahromadi zoznam za iste obdobie a ten spolu potom osobne prebehneme, lebo inak som sa skoro vzdy nikam nedostal(skype, telefon, mail), casovy interval nutnych navstev sa predlzoval postupne az teraz uz mam celkom pokoj, popr. stacia vyssie spomenute kom. prostriedky.

Takze ja by som skusil skor pohladat niekoho ochotneho v okoli.
Napr. cez: http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,20766.msg151910.html#msg151910
secondary/u svokrovcov:

ječmínek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #18 kdy: 16 Května 2009, 11:07:45 »

Pro pana MacHala

Narodil jsem se 14.08.1934 v bývalé porodnici na Štvanici dnes tam stojí tenisový stadion. Nemám ve zvyku v této věcech lhát, takže  o ubohosti není řeč

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #19 kdy: 16 Května 2009, 11:35:14 »
Aby sme sa trocha pohly. Snazite sa dosiahnut toto?
http://gmage.gigacast.sk/images/unregistered/plochy_e3d11d85de.png
Cize dve otvorene internetove stranky a kazda otvorena na inej ploche?
Zobrazenie si nevsimajte to je funkcia compiz z nazvom expo ktora zobrazuje naraz vsetky plochy. Ja mam nastavene dve.

V pravo hore na kazdej ploche je vidiet aj applet prepinania ploch kde ja na kazdej ploche spusteny forefox.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

ječmínek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #20 kdy: 16 Května 2009, 13:59:39 »

Ano toto je přesně to co potřebuji a o čem je zde celá diskuse, tak by to mělo vypadat, ale toto nedokážu, protože , když chci ten druhý obrázek jak uvádíte tak ten zmizí a objeví se na místě prvního obrázku

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #21 kdy: 16 Května 2009, 14:47:10 »
Ok. Vsetkych tu mylilten tvoj popis "instalovat google". Cize ty chces spustit prehliadac a v nom otvorit stranku.
Vyskusaj otvorit firefox(poklepanim na ikonu firefoxu) otvorit stranku napriklad google a potom znovu otvorit firefox, ci sa ti otvori dalsi pradny. Ak nie tak vo firefoxe si daj vlavo hore subor-nove okno. Ked sa otvori tak klikni na hornu listu firefoxu pravym a daj "presunut na pracovnu plochu vpravo" ci sa to okno presunie na dalsiu plochu a zobrazi sa v tom applete.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

MacHala

• Stálý člen
  • **
    • ZlejT
« Odpověď #22 kdy: 16 Května 2009, 15:01:11 »
ja osobne mam spis podezreni, ze je ve firefoxu nejake zvlastni nastaveni (napr. tab mix plus a slucovani oken), protoze s defaultnim nastavenim by se to melo chovat tak jak chce jecminek...

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #23 kdy: 16 Května 2009, 15:03:53 »
Jj. Ved prave ze nemozem najst nastavenie ktore by to mohlo rusit. Mne to ide presne ako on chce. Nemoze byt take nastavenie aj v compiz? Dajaka kontrola co neumozni spustit program 2x?

ječmínek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #24 kdy: 16 Května 2009, 15:27:35 »

tak jsem to zkoušel jak psal Tibor. Popíši do slova a do písmeno co jsem dělal já a jak se to vyvíjelo bude to trochu delší tak mi omluvte.
  Vypnul Compiz-nahoře na apletu ploch to ukazovalo správné rozložení plochy t.zn 1,2,3,4
   ale  plochy nešly zaplnit
   Zapnut Compiz-na apletu ploch se ukázalo řadění plochy ve všech 4 plochách 1.1,1,1
  šel tam nainstalovat program, ale jenom do první plochy, ty ostatní tři se vždy vrátily do plochy 1 já bych to chtěl udělat jako to má na obrázku pan Tibor ovšem nejde to . Když jsem měl 8.10 tak to šlo bez problémů už nevím jak na to tak to asi vzdám, i když mi to velmi vyhovovalo.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.