Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Amarok 2 přeskakuje hudbu a teď už nic nepřehrává [vyřešeno]  (Přečteno 2152 krát)

sanchez

• Návštěvník
Zdravím, mám problém s amarokem. Občas (někdy častěji) mi přeskočí cca 2-3 písničky. Soubory jsou v mp3. Random je vypnuté:) Když ty soubory spustím samostatně, tak je přehraje v pohodě. Zkrátka když si hodím do playlistu nějaké album, tak z něj uslyším 4 písničky, protože ostatní přeskočí. Nevím, čím by to mohlo být.
Dik
« Poslední změna: 14 Srpna 2009, 13:22:39 od kiklhorn »

sanchez

• Návštěvník
Re: Amarok 2 přeskakuje hudbu
« Odpověď #1 kdy: 01 Srpna 2009, 21:53:04 »
Tak teď mi už amarok nepřehrává žádnou hudbu. Nevím čím by to mohlo být. Tady je výpis z příkazového řádku, tak možná už mi někdo poradí:/

Citace
sicco@sicco-laptop:~/Dokumenty$ amarok &
[2] 6847
sicco@sicco-laptop:~/Dokumenty$ Object::connect: No such signal KLineEdit::downPressed() in /build/buildd/amarok-2.1mysql5.1.30/amarok-2.1/src/widgets/ProgressiveSearchWidget.cpp:57
amarok:  **********************************************************************************************
amarok:  ** AMAROK WAS STARTED IN NORMAL MODE. IF YOU WANT TO SEE DEBUGGING INFORMATION, PLEASE USE: **
amarok:  ** amarok --debug                                                                           **
amarok:  **********************************************************************************************
xine is asking to seek behind the end of the data stream

Šuohob

• Závislák
Re: Amarok 2 přeskakuje hudbu a teď už nic nepřehrává
« Odpověď #2 kdy: 02 Srpna 2009, 12:26:36 »
Každopádně Amarok 1.4 problémy nemá. Stačí přidat zdroje a nainstalovat ;)
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

col_boggy

• Host
« Odpověď #3 kdy: 02 Srpna 2009, 14:27:15 »
Nepoužíváš náhodou ext4? :D V poslední době to byl můj jediný zdroj neuvěřitelné škály problémů.

Jinak citace z amarok fóra, kde řeší/řešili stejný problém:
Citace
In KDE System Settings > Multimedia i played around with the various devices, testing sound output for both the Notifications and Music output but nothing is heard when Xine is the preferred backend. I deferred PulseAudio to the bottom of the device list as PA has been removed on my system, it's a SHOC.
... so I don't think the issue here is in Amarok

When gstreamer is the preferred engine, playback for Music (in Amarok as well) and Notifications works. I haven't tried Gstreamer for MP3 yet.

----------------------------------------------

I'm pleased to say this looks to be fixed in KDE4.2 / Kubuntu 8.10 - I think it was a buggy/incompatible xine phonon backend.

Packages installed:

$ aptitude show amarok-kde4
Package: amarok-kde4
Version: 2.0.1.1-0ubuntu1~ppa1

Package: phonon-backend-xine
Version: 4:4.3.0-0ubuntu1~intrepid1~ppa1

Package: libphonon4

Package: phonon

A opensuse forum:
Citace
i know, it's a bug, wait for an update and/or use another player.. Or just remove the evil PulseAudio.

Shrnuto: Buď je to bug, který čeká na opravu, nebo to lze fixnout instalací phononu, nebo stačí zvolit jiný backend, než xine (přestože se to doporučuje používat).. A pokud je to to ext4, tak to bude asi jen poškozené a stačí to reinstalovat  :P
« Poslední změna: 02 Srpna 2009, 14:35:45 od wingman »

sanchez

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 03 Srpna 2009, 19:00:38 »
Jelikož do toho nevidím, jsem pořád amatér, i když linuxy používám už víc než rok, ale, co je ten phonon?:D

col_boggy

• Host
« Odpověď #5 kdy: 03 Srpna 2009, 22:11:29 »
Nevím, já to jen copy-pastoval   8)

P.S.: wiki -
Citace
"Phonon is the multimedia API for KDE 4. Phonon was created to allow KDE 4 to be independent of any single multimedia framework such as GStreamer or xine and to provide a stable API for KDE 4's lifetime. It was done to fix problems of frameworks becoming unmaintained, API instability, and to create a simple multimedia API."
« Poslední změna: 03 Srpna 2009, 22:13:51 od wingman »

sanchez

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 04 Srpna 2009, 00:06:50 »
tak phonon mi nějak nejde nainstalovat, aptitude mi napíše, že nemůže najít kandidátskou verzi, tak nevím, jestli chybí 64bitovka, či co. Jinak nikde jsem nenašel způsob, jak to nainstalovat, tudíž nemohu posoudit, jestli toto daný problém řeší.

col_boggy

• Host
« Odpověď #7 kdy: 04 Srpna 2009, 01:48:14 »
Mělo by si to poradit s problémy xine, takže by to asi bývalo fungovalo. Proč to ale nede nainstalovat, netuším.

sanchez

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 13 Srpna 2009, 20:26:31 »
tak nevím vůbec, čím to bylo. Teď jsem měl nějaké problémy s prostředím, tak jsem smazal domovský adresář, abych smazal konfigurační soubor a hopla, amarok funguje jako dřív:D

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 13 Srpna 2009, 23:14:36 »
Smazal jsi CELÝ domovský adresář pouze proto, abys smazal jeden konfigurační soubor? :-D Konfigurák (mého Amaroku 1.4) Amaroku je tady: .kde/share/config/amarokrc a tady jsou další data Amaroku: .kde/share/apps/amarok mohl se zeptat ;)

Amarok2 sice mám, ale na jiném PC, ale řekl bych že cesta k těm souborům bude podobná
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

sanchez

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 14 Srpna 2009, 11:01:32 »
Ne,nesouviselo to s amarokem, ale s celým prostředím. Po přihlášení mi totiž najela vždycky jenom černá obrazovka s kurzorem, ale jinak nic. Tak jsem smazal celý domovský adresář přes příkazovou řádku a jako vedlejší produkt se mi spravil i amarok:D
« Poslední změna: 14 Srpna 2009, 11:03:25 od sanchez »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.