Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Dá se zrušit login do systému?  (Přečteno 1610 krát)

kimi

• Aktivní člen
  • *
Dá se zrušit login do systému?
« kdy: 09 Června 2009, 10:12:07 »
Ahoj po přechodu na Jaunty mi nechodí automatický přihlašování, ani když nastavím usera, není už nic co bych asi nezkusil. Jak se dá tento proce úplně zrušit, případně se do systému dostat jiným způsobem, hlavně bez věčnýho vyplňování login a passwd? KM

MartenP

• Host
Re: Dá se zrušit login do systému?
« Odpověď #1 kdy: 09 Června 2009, 10:22:40 »
Pokud vím, automatické přihlašování skvěle umí GDM, stačí nainstalovat a projít si nastavení...

kimi

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 09 Června 2009, 10:54:37 »
Ten instalovaný mám, ale nefunguje tak jak má, zkoušel jsem ho reinstalovat, ale ani to nepomohlo. Divný je, že když si vybírám usera pro automatické přihlášení je tam jedna prázná kolonka nade mnou, co by userem. Někde jsem četl, že pokud je víc useru v systému, automatické přihlašování nefunguje. Rád bych se dostal do systému bez "login" obrazovky. KIMI

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #3 kdy: 09 Června 2009, 11:59:24 »
Dej tady prosím výpis z
Kód: [Vybrat]
/etc/init.d/gdm status
grep '^[^#]' /etc/gdm/gdm.conf* | grep -i automatic
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

kimi

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 09 Června 2009, 19:14:31 »
dostal jsem se až teď domů, tady jsou výpisy, díky za komentáře

kimi@kimi:~$ /etc/init.d/gdm status
 * gdm is running
kimi@kimi:~$

kimi@kimi:~$ grep '^[^#]' /etc/gdm/gdm.conf* | grep -i automatic
/etc/gdm/gdm.conf:AutomaticLoginEnable=false
/etc/gdm/gdm.conf:AutomaticLogin=
/etc/gdm/gdm.conf-custom:AutomaticLoginEnable=true
/etc/gdm/gdm.conf-custom:AutomaticLogin=kimi
kimi@kimi:~$

arrange

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 09 Června 2009, 19:36:46 »
To vypadá v pořádku. Co konkrétně to dělá, když se spustí GDM (grafika)? Má to aspoň snahu se přihlásit sám, nebo to rovnou najede do login okna?

Jinak pokud Ti nebude nic fungovat, je možné jako menší hack nastavit "Timed login"/"Povolit časované přihlášení" na nějakou nízkou hodnotu. Graficky to lze jen na 10 sekund, ale pokud to upravíš ručně v /etc/gdm/gdm.conf-custom (jedná se o proměnnou TimedLoginDelay), tak lze zvolit libovolnou hodnotu, snad i 0 (nemám vyzkoušeno).

Mně třeba automatické přihlášení nefungovalo, když jsem používal pro graf. akceleraci UXA. Po návratu k EXA to už bylo v pořádku.

Můžeš dále zkusit zvýšit ukecanost gdm do logu a mrknout se pak na něj:
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,34537.msg257142.html#msg257142

kimi

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 10 Června 2009, 22:18:46 »
Tak posílám výsledky zkoumání  ;)

1. při spuštění GDM systém najede, hlásí chybu načtení "HAL" a problémy s nefunkčním jazykem (systém jsem shodil do recovery mode a přihlásil se jako root bez sítě)

2.Hack je funční, nicméně při nastavení nuly se stejně objeví logovací okno s hláškou, že za 1s bude uživatel přihlášený, celý proces přihlášení to příliš nezkrátí, spíš se mi zdá, že naopak

3. Ladící scripty jsem nastavil a syslog povídá tohle, nejsem z toho moc moudrý. Budu rád, když na to někdo mrkne, třeba je tam něco, co s mým problémem souvisí

Jun 10 21:24:02 kimi compiz.real: *** glibc detected *** /usr/bin/compiz.real: double free or corruption (!prev): 0x097d82f0 ***
Jun 10 21:24:07 kimi bonobo-activation-server (kimi-5538): could not associate with desktop session: Failed to connect to socket /tmp/dbus-UiSIstl5uP: Connection refused
Jun 10 21:46:56 kimi compiz.real: *** glibc detected *** /usr/bin/compiz.real: double free or corruption (!prev): 0x085b7e40 ***
Jun 10 21:47:01 kimi bonobo-activation-server (kimi-3970): could not associate with desktop session: Failed to connect to socket /tmp/dbus-OaEu2IkUhc: Connection refused

arrange

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 11 Června 2009, 00:01:31 »
Moc nerozumím tomu, cos' napsal, zkusím se zeptat přesněji...

1. při spuštění GDM systém najede, hlásí chybu načtení "HAL" a problémy s nefunkčním jazykem (systém jsem shodil do recovery mode a přihlásil se jako root bez sítě)
Zajímá mě, co se stane, když pustíš normálně počítač, těsně před tím, než se objeví přihlašovací obrazovka. Problikává to nebo něco podobného?

2.Hack je funční, nicméně při nastavení nuly se stejně objeví logovací okno s hláškou, že za 1s bude uživatel přihlášený, celý proces přihlášení to příliš nezkrátí, spíš se mi zdá, že naopak
Nerozumím. Chceš tím říct, že samotné zobrazení login obrazovky na 1 sekundu trvá déle než vyplnění uživ. jména a hesla?

3. Ladící scripty jsem nastavil a syslog povídá tohle, nejsem z toho moc moudrý. Budu rád, když na to někdo mrkne, třeba je tam něco, co s mým problémem souvisí

Jun 10 21:24:02 kimi compiz.real: *** glibc detected *** /usr/bin/compiz.real: double free or corruption (!prev): 0x097d82f0 ***
Jun 10 21:24:07 kimi bonobo-activation-server (kimi-5538): could not associate with desktop session: Failed to connect to socket /tmp/dbus-UiSIstl5uP: Connection refused
Jun 10 21:46:56 kimi compiz.real: *** glibc detected *** /usr/bin/compiz.real: double free or corruption (!prev): 0x085b7e40 ***
Jun 10 21:47:01 kimi bonobo-activation-server (kimi-3970): could not associate with desktop session: Failed to connect to socket /tmp/dbus-OaEu2IkUhc: Connection refused
To s tím myslím nebude souviset. Zkus ty ladicí zprávy nechat, a uložit výcuc ze syslogu do souboru /tmp/sys.log, a někam to nahrát, ať se na to můžeme podívat. Mělo by to dělat několik desítek, nebo spíš stovek řádků...
grep -iw gdm /var/log/syslog > /tmp/sys.log

kimi

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 12 Června 2009, 11:16:55 »
1. Během startu to problikává, ale nemyslím, že nic nekorektního, pak naběhne myš v podobě "rotujícího kolečka" a úvodní obrazovka.
2. Ten hack je super, jen bych rád, aby to chodilo bez toho. Tím, že to nabídne tabulku, vteřinu to čeká a pak proběhne login se celý proces startu prodlužuje, měřil jsem to,jsem už se startem systému na minutě
3. Sys.log jsem linknul tady http://uloz.to/1929338/sys.log

PS: A ještě jedna zajímavost, když v terminálu napíšu "sudo reboot" proběhne restart bez přihlášení

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.