Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Java + Eclipse  (Přečteno 3325 krát)

honza

• Návštěvník
Java + Eclipse
« kdy: 28 Září 2006, 20:03:21 »
Predem upozornuji, ze v linuxu zacinam :o)
Nainstaloval jsem si kubuntu 6.06.1 pak pomoci synaptic doinstaloval Eclipse 3.1
Java byla soucasti instalace kubuntu a vse fungovalo dokud jsem se v tom nezacal stourat. V Eclipse mi totiz vadilo, ze jsem nemel moznost vyuzit informaci z javadocu po kliknuti na urcitou tridu a stisku klavesy F2. Zobrazilo se mi pouze prazdne zlute okenko a zadny popis metody, ci tridy.
Myslel jsem si ze mi chybi pouze javadoc. Tento jsem si stahnul opet pomoci synapticu do /tmp nastavil potrebna prava a kupodivu se mi sam nekam rozbalil a nainstaloval. Ovsem v Eclipse zadna zmena.
Dalsi veci byla rychlost Eclipse, nekde jsem se docetl ze java s ubuntu dodavana je pomalejsi nez originalni od SUNu.

Rad bych si tedy nainstaloval originalni javu od SUN a pokusil se i vyresit problem se zobrazovanim napovedy (resp. popisu metod apod) v Eclipse

Nemate s timto nekdo zkusenosti?

Dekuji za radu, nebo odkaz na nejaky postup apod...

diky

MarrLiss

• Stálý člen
  • **
Java + Eclipse
« Odpověď #1 kdy: 28 Září 2006, 20:49:26 »
"Rychlejsi" by mela byt verze co je primo v ubuntu, protoze je kompilovana do nativu pomoci GCJ, ale nevim, nezkousel jsem. Pro Sun javu potrebujes povolit universe zdroje (balicek se jmenuje sun-jdk...), po nainstalovani ji jeste musis nastavit jako defaultni (sudo update-alternatives --config java). Eclipse si potom bud budes muset stahnout z oficialni stranky a nekam rozbalit, nebo odinstalovat vsechny casti eclipse, ktere maji v nazvu gcj.
Prestigio Nobile 1590: P-M 740, 1 GB RAM, NV 6600
Ubuntu FF

Marian Bouček

• Návštěvník
    • http://ptakopysk.cz/algi
Java + Eclipse
« Odpověď #2 kdy: 28 Září 2006, 23:46:54 »
já osobně používám Javu od SUNů. Eclipse jsem si stáhl nejnovější z jejich stránky www.eclipse.org. Ten balíček pak stačí rozbalit na vhodném místě a je to. s popisky Javadocu jsem nikdy neměl problémy a to jsem dokonce jednu chvíli používal i Eclipse dodávané přímo s Ubuntu. ale jsou trochu zastaralé, proto jsem si je stáhnul ručně. možná, že ty špatné popisky budou způsobeny tématem vzhledu. záleží také trochu na tom, kde Eclipse spouštíš (Gnome, KDE). ale mělo by to být teoreticky jedno.
Stahujte tuto distribuci a podpořte lidi, protože ubuntu je tu taky pro lidi :)
Re: A SUSE je snad pro chameleóny ???
>> výtažek z diskuze na téma Ubuntu -- Linuxsoft.cz

honza

• Návštěvník
Java + Eclipse
« Odpověď #3 kdy: 29 Září 2006, 11:33:30 »
Citace: algi
já osobně používám Javu od SUNů. Eclipse jsem si stáhl nejnovější z jejich stránky www.eclipse.org. Ten balíček pak stačí rozbalit na vhodném místě a je to. s popisky Javadocu jsem nikdy neměl problémy a to jsem dokonce jednu chvíli používal i Eclipse dodávané přímo s Ubuntu. ale jsou trochu zastaralé, proto jsem si je stáhnul ručně. možná, že ty špatné popisky budou způsobeny tématem vzhledu. záleží také trochu na tom, kde Eclipse spouštíš (Gnome, KDE). ale mělo by to být teoreticky jedno.
Eclipse spoustim v KDE, asi zkusim verzi primo z jejich stranek a uvidim jestli to pomuze. Myslel jsem si, ze je to tim, ze nemam nainstalovany javadoc. Ten jsem si sice stahnul a sam se mi rozbalil, ale bohuzel uz nevim kam... to mi zustalo utajeno.

Marian Bouček

• Návštěvník
    • http://ptakopysk.cz/algi
Java + Eclipse
« Odpověď #4 kdy: 30 Září 2006, 20:01:14 »
co se týče zobrazování Javadocu, Eclipse využívá dva zdroje:
1) zdrojové kódy - ty máš k dispozici hned po nainstalování Javy (hledej src.zip)
2) Javadoc - je dobré si ho stáhnout, ale v podstatě si vystačíš se zdrojáky
zdrojové kódy mají tu výhodu, že se dají "debugovat". tzn. vidíš, co se tam uvnitř dějě. tenhle způsob používám nejraději. když si stahuju knihovnu, tak nejprve přímo zkompilovanou (jar) a poté i zdrojové kódy. je to opravdu výhodný způsob jak zároveň získat Javadoc a přitom vědět, co se děje uvnitř.
no, trochu jsem se rozepsal, ale když to shrnu, v podstatě ti stačí říct Eclipse, že má zdrojáky od J2SE hledat v src.zip. kdybys měl ještě nějaké problémy, klidně napiš na Jabber (pokud ho máš).
ad KDE.: pokud používáš qt-gtk-engine (nebo tak nějak), tak může být problém se zobrazením javadocu způsoben právě tím. Eclipse totiž využívají GTK vzhledu (přesněji řečeno, používají SWT, které je postaveno na GTK+; snad jsem to nespletl).
Stahujte tuto distribuci a podpořte lidi, protože ubuntu je tu taky pro lidi :)
Re: A SUSE je snad pro chameleóny ???
>> výtažek z diskuze na téma Ubuntu -- Linuxsoft.cz

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.