Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pochyby o linuxu  (Přečteno 10860 krát)

Jakubis.M

• Návštěvník
Pochyby o linuxu
« kdy: 28 Června 2009, 05:17:36 »
Začínám o linuxu pochybovat po dvou leteh používání, nevím jestli jenom ubuntu tak blbne, nebo i ostatní distribuce dám příklady:Přehrávače Rhythmbox-blbne vizualizace, spadne celý system při zvýšení kvality vizualizace, nemá žádný equalizer, nainstaloval jsem equalizer pomocí pluginu ale žádná sláva, musel nastavit equalizer vypnout Rhythmbox a znovu zapnout potom nastavení equalizeru fungovalo ale když se začala přehrávat jiná skladba která nehrála s předešlím nastavením equalizeru moc dobře, musel jsem přenastavit equalizer a zase vypnout Rhythmbox a znovu zapnout není to normální, vizualizace je rospadlá až když přepnu na celou obrazovku tak je vypadá normálně a potom mohu dát režim zapuštený až to jde jak má, no nevým docela pakárna, další problém když změním kvalitu vizualizace spadne celý systém, musím se znova příhlasit a zapnout Rhythmbox. Tak a ještě jedna maličkost nemohu vyvážit levou a pravou stranu aleto není zas takový problém dá se to nastavit v ovládání hlasitosti Alsa mixer ale já si myslím že jako výchozí přehrávač hudby pro Gnome by equalizer a vyvážení hlasitosti měl mít jako samozřejmnost takovou maličkost kde jakej šitovej přehrávač pro widle jej má no víc jsem toho na Rhythmbox nenašel tak to byl jeden program...

Vyzkoušel jsem tedy jiný Exaile ten jsem nainstaloval a hned po spuštění jsem vyděl značný chyby např:equalizer tam sice je ale asi na parádu protože nereauguje na žadnou změnu nastavení dalším problémem je pouze jedna nic moc vizualizace která při zapnutí zruší přehrávání skladby a pustí jí znova od začátku žadny nastavení tam na to nebylo a takjesem ten program po 5 minutáh odsranil a zase jsem nic nesehnal.

Dale jsem vyzkoušel přehrávač Banshee tam sice equalizer je a funguje ale nemá vizulizace co stakovým přehravačem se kterým musím používat spořič obrazovky místo vizualizace která šetří monitor.

Pak tu máme audacious hmm do winampa má daleko vzhledy má takový že na ně ani nevidím vizualizace špatný ale má equalizer a vyvážení hlasitosti dokonce i vzhledy z winampa tam jdou no ale zase ty vizualizace sakra to nenajdu kloudný přehravač?

Vyzkoušel jsem vlc tam sice je jedna ubohá vizualizace a má equalizer který když přepnu na pop tak spadne celý program no je tohle normální další věc když vezmu více souboru a chci je přehrat přes vlc tak se přehrávač vlc otevře desetkrat ano dá se to nastavit a taky jsem si to nastavil ale jde to jak se mu zachce a co jednou se spustí dvakrát někdy normálně někdy i dvacetkrat a co přeci človek si nenastavuje system ale system člověka tak mi to příjde nepřehrává 3GP flv nevím proč ale asi proto abych si nainstaloval smplayer hm tisíc přehrávaču v systemu to snad ne vlc se mi líbí na tom že přehrává filmy co se zrovna stahují z netu to je dobrý jinak zabugovanej soft.

Ano třeba mi řeknete at vyzkouším amarok tžen je super dávám za 1 žadný problem ale za prve chci využívat plně gnome a vystačit si pouze s programy pro gnome za druhé zkoušel jsem KDE jeden čas jsem ho používal je to nestabilní samá grafická chyba zlatej gnome lepší bejt sto let za opicema a bejt ready než předhánět widle a všechno zmrvit.     

Tak to byl muj názor na přehrávače pochopitelně jsem jich vyzkoušel víc ale jak říkám kdejakej šitovej zadarmo přehrávač pro widle je lepší než ty linuxové!

Tak co třeba komunikátor pidgin když se někoho zeptám že sním mám problémy tak mi automaticky odpoví zkus kopete ale tenje pro KDE já chci předci používat gnome například v pidginu nastavím aby se nemohlo přihlasit více uživatelů najednou ale at to tam zškrtnu jo nebo ne tak je to celkem jedno stejně si to usoudí podle sebe že mě to nebude poslouchat system má poslouchat mě jak ho nastavim a ne abych já poslouchal systém další problém pidgina formátovaní nastavení barev atd at tam nastavím písmo a byrvu velikost v okně konverzace se stejně nic neoběví tak proč to tam vubec je když je to k ničemu a v tom pnelu jak jsou smajlíci tak tam to nenastavim už vůbec trapný prostě na hlavu dal bych kde ale jak říkám samej problém špatný překlady do češtiny což v gnome mám skoro vše česky špatný zobrazovaní ikon v panelu černý ikony nebo rozpadlí no nebo te network manager to je blbost začal jsem používat wicd protože mu jasně zadám že chci aby se sit interne spouštěla po startu systemu a aby se připojíní k sití nspouštělo ale zase si to dělá co chce spustí se to podle sebe a tísíce dalšíh problémů nevím zkusím ješte debiana a jestli to bude to same nic mi nezbívá než přesedlat spadky na widle kde sice musím dávat pozor na viry starat se o registry a defragmentovat ale to je asi jediny problem co jsem dříve s windowsem měl jsem zvědavej na toho debiana nebo si raději koupím placenou distribuci linuxu red hat nebo suse mrzí mě to ale je to tak jak píšu jak mám lidem kterým nainstaluji ubuntu vysvětlovat no tady je chyba to ti nepujde tady to trochu blbne takoví lidi stratí k linuxu důvěru a chtějí spátky windows !!! Nechci nikoho timto požkodit je to pouze muj nazor !!! :(

qUAKER

• Host
Re: Pochyby o linuxu
« Odpověď #1 kdy: 28 Června 2009, 08:35:08 »
programy z KDE je bez problémů možné použít v Gnome.. nic ti to neudělá - a u programů pro KDE4 můžeš i nastavit stejný vzhled - přes program qtconfig-qt4 zvolíš téma "gtk" a aplikace by měly používat toto téma.. a pokud ne, tak nainstaluješ "systemsettings", pustíš ho, a tam téma Gtk nastavíš.

ad.networkmanager) ano, ten dělá často problémy a lepší je používat to wicd..

ad.pidgin) nediv se, pidgin je pouze základní klient - není určený k tomu, aby měl moc funkcí, ale k tomu, aby se z něj dalo připojit na více protokolů.. jabber-only můžeš zkusit třeba Gajim, icq nevím..

ad.celkově) zkus používat interpunkci, protože luštit tady toto je vážně hrozný

Rawen

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 28 Června 2009, 08:44:01 »
to co píšeš je chyba těch aplikací a ne linuxu, každopádně chápu jak to myslíš, taky jsem si prošel svým "questem za nalezení nejlepšího hudebního přehrávače" - prošel jsem rhythmbox, songbird, quodlibet, sonatu, gmusicbrowser, exaile, banshee, amarok 2 a ještě další a každý má něco (jeden využívá moc CPU, druhý nemá to, třetí tohle, se čtvrtým jsou problémy apod.) - takže jsem se musel vrátit k Amaroku 1.4, kterému mohu vyčíst jedině to, že je pro KDE a já radši GTK... s Pidginem jsem v životě neměl žádné problémy a někteří mí Win kamarádi už na něj taky přešli a to dokonce i z Mirandy...
Linux je pro borce, který se dokáží sami rozhodovat!

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #3 kdy: 28 Června 2009, 10:19:20 »
Citace
další problém pidgina formátovaní nastavení barev atd at tam nastavím písmo a byrvu velikost v okně konverzace se stejně nic neoběví tak proč to tam vubec je když je to k ničemu

funguje to len pri niektorych protokoloch, ktore to podporuju....napriklad jabber. Ak pouzivas ICQ tak sa nediv.

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #4 kdy: 28 Června 2009, 11:11:01 »
Jakubis.M : chlape bacha co povídáš. Jak jsem pochopil máš problém s přehrávači a s pidginem. Ale to jsou apliakce do systému. Nedočkal jsem se tam jediné narážky v stylu "systém nefunguje". Takže nemáš problém s linuxem ( tedy s OS ) ale s některými aplikacemi.

Ano máš pravdu, některé aplikace pro Linux nejsou tak dokonalé jako aplikace pro win. Ale jsou to palikace šířeny zdarma, s otevřeným kodem... Velmi často ty programy vyvýjí skupinka lidí co to dělá jen ze zájmu, pro zábavu, zdarma. Se nediv když to má své mouchy.

Jinak pro ICQ ( popř jabber či jiné protokoly ) existuje hromada programů kromě pidgina - Psi, Jabbim, Kopete, Gajm...
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #5 kdy: 28 Června 2009, 18:53:51 »
zkus jinou distribuci ..

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #6 kdy: 28 Června 2009, 19:50:17 »
BBM : též řešení...
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

zozo

• Aktivní člen
  • *
  • Mám sestupný tračník plný prejtu
    • Moje virtuálne miesto
« Odpověď #7 kdy: 29 Června 2009, 01:28:05 »
Takze sedim za PC s windows a pri navsteve tejto stranky mi mile Chrome vyhodi toto:

Kód: [Vybrat]
Upozornenie: Návšteva tejto stránky môže poškodiť váš počítač!
Webová lokalita na adrese forum.ubuntu.cz obsahuje prvky zo stránky rawen.kvstudio.com a zdá sa, že tieto prvky sú malware - softvér, ktorý môže poškodiť váš počítač alebo vykonávať sa bez vášho vedomia. Váš počítač sa môže infikovať už aj pri návšteve stránky, ktorá obsahuje malware.
Podrobné informácie o problémoch s týmito prvkami nájdete na stránke Google diagnostická stránka Safe Browsing (bezpečné prehliadanie) pre doménu rawen.kvstudio.com.
Získajte viac informácií o spôsoboch ochrany pred škodlivým softvérom online.
 Som si vedomý, že návšteva tejto stránky môže poškodiť môj počítač. 
!
« Poslední změna: 29 Června 2009, 01:31:54 od zozo »
last.fm/user/kingzozo

radič

• Návštěvník
    • Internetová poradna
« Odpověď #8 kdy: 02 Července 2009, 10:04:32 »
desktopovej linux je pro geeky a na určitý druhy programování dobrej systém...  na klasickou kancelářskou práci ale valí všude win a myslím že oprávněně

stderr

• Aktivní člen
  • *
  • globglob, Charliee, we're scuba diving Charlieee!
« Odpověď #9 kdy: 02 Července 2009, 10:44:03 »
Pochyby o linuxu kvůli vizualici při přehrávání hudby? No, každému dle libosti...
Vím, co myslíš tím, že nechceš KDE aplikace, taky jsem se toho dlouho držel, ale nedávno jsem amarok nainstaloval a už se jej nevzdám (jediná KDE aplikace v Gnome, mimo to si s sebou netahá žádný milion závislostí)..

Chápu to dobře, že vizualizaci používáš jako spořič obrazovky? ...v dnešní době lcd je to už jen okrasa..
Fedora & CentOS (RHEL) user ... co tu vlastně dělám?
Blog /dev/stderr & twitr

Marvn

• Stálý člen
  • **
  • Take it easy :)
« Odpověď #10 kdy: 02 Července 2009, 11:59:38 »
desktopovej linux je pro geeky a na určitý druhy programování dobrej systém...  na klasickou kancelářskou práci ale valí všude win a myslím že oprávněně
a pokud na tech win vali openoffice, tak ten rozdil je prosimte jakej?
Arch Linux x64 (KDE) | KISS  :-*
"Ignorance isn't stupidity, but choosing to remain ignorant is."

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #11 kdy: 02 Července 2009, 12:22:45 »
myslím si, že co se týče nasazování win v kanclích je to dáno několika aspekty :
1) lidé win znají z škol takže pokud je napsáno "Znalost PC" rozumí se znalost win
2) spravovat win desktopy a ty jejich parodie na server umí každej druhej Ajták. Njít dobrého správce tux serveru je složitější a dražší
3) je to nákladné. pokud uvážíme že máme firmu dejme tomu s 20 kancl postama a vše jede na win, ale najednou chci linux tak přeškolení kancl krys a sehnání právce + čas kterej musíme zaplatit za instlaci nějakému Ajtakovi tak tyto náklady se téměř vyrovnají nákladům za licence. ano, sice to má budoucnost v úsporách ale pokud vím tak žádná firma ještě nenašla takovou odvahu

umiyaki

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 02 Července 2009, 14:29:31 »
1. Mocp.
2. Centerim-utf8.
3. To Jakubis.M: doporučuji windows xp a už to neřešit ... Pro šetření energie při delším poslechu použij tlačítko vypnutí zapnutí monitoru. Grafický šetřič pro LCD postrádá smysl a zbytečně zatěžuje pc(grafiku) a tím pádem žere energii...
4. To radič: V kanclu jsem pracoval a důvod pro win je následující:
a) Firma již má svůj původní soft dělaný pro windows.
b) Záleží na velikosti firmy. Jako soukromý podnikatel bych peníze za licence nevyhazoval, ale u nějakého mamuta to asi je při nákupu jedno.
c) MS umí dávat i lepší ceny než musí zaplatit šmudla co má doma jedno pc.
d) Historické důvody a lenost.

e) Mluvíš o domácím počítači a najednou jsi někde v kanclu ?!?!? ::)

Linux je čím dál víc barevnější, ale pro mě je důležité, abych se (třeba v kavárně) připojil na net, pomocí ssh vytvořil rouru domů a nasdílel si plochu přes rdesktop. Nebo stáhl nějaké soubory pomocí sftp. O tom je Linux...

Proč se člověk vnímající linux podobně nepřihlašuje na fóra o ms produktech a neřeší proč musím ve win kvůli virům tolerovat snížení výkonu min o 20% (výsledek byl mám pocit na www.viry.cz - vyhrál to NOD32), proč si po spuštění cmd připadá jako v dos 6.22, proč se mu automaticky neaktualizuje celý systém vč. programů. Proč vlastně za to všechno dal hromadu peněz (win 7 budou stát nejméně 4 tisíce a to je pro mě hromada peněz).

Já potřebuji do systému vidět a to mi win neumožňují ... Omlouvám se, asi jsem divnej ...
"Prvním stupněm debility je pocit geniality."
Notebook HP 530 - Ubuntu 10.04; PC P4 2.8GHz - Ubuntu 10.04

ing. Roubátko

• Host
« Odpověď #13 kdy: 08 Července 2009, 14:27:57 »
co se týče přehrávačů tak mám tři, mplayer na filmy, vlc akorát na kolejní televizi a na hudbu xmms a spokojenost. ovšem obejdu se bez vizualizací, jinak ekvalizér funguje normálně a vzhled winampovskej.

qUAKER

• Host
« Odpověď #14 kdy: 09 Července 2009, 09:37:54 »
na video smplayer a na hudbu MPD :)

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #15 kdy: 09 Července 2009, 10:14:38 »
umh. to je opravdu jako srdceryvne skuceni stovky indickych zen nad uhynulou posvatnou kravou :D

.. zkus jinou distribuci

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #16 kdy: 09 Července 2009, 10:42:53 »
mam dualboot s XP, ale pokud nemusim (specificke aplikace), tak do windows nebootuju. Proc? No a si kvuli vice vecem (virusy, reklamy, vnucovani plac. programu...) - ale nejen kvuli tomu. Linux mam rad (i kdyz mu nerozumim jako ten posahanej ntz ;D ) a citim se v nem bezpecne. Je to u mne predevsim o pocitu: su rad tam, kde to mam rad a vyhybam tomu, co rad nemam! Naprosto prirozeny pristup - to si musi asi kazdy vyresit sam se sebou...
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #17 kdy: 09 Července 2009, 10:55:45 »
su rad tam, kde to mam rad a vyhybam tomu, co rad nemam! ..
.. hasicku, dojdi si k doktorovi a tohle mu rekni :D

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #18 kdy: 09 Července 2009, 11:01:22 »

tak schvalne to zkusim...A k jakemu doktorovi mam jit? Na internu, ORL, nebo na gyndu?...

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #19 kdy: 09 Července 2009, 11:04:54 »

tak schvalne to zkusim...A k jakemu doktorovi mam jit? Na internu, ORL, nebo na gyndu?...
nejdriv dojdi na gyndu at si uzijes trochu srandy, a pote vyhledej pavilon se zamrizovanymi okny a tam uz budou vedet

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #20 kdy: 09 Července 2009, 11:09:44 »
se zamrizovanymi okny? jakej to je pavilon? Asi maji drahe vybaveni a boji se, ze jim to pres okna nekdo vykrade...

Ja se skutecne vecem ktery se mne nelibi, docela uspesne vyhybam...Nemuzu za to, ze je nekdo ve srackach a nejde mu to! Mohl by vsak treba jenom pripustit, ze to lze...   
« Poslední změna: 09 Července 2009, 11:12:49 od hase »

Pavel Půlpán

« Odpověď #21 kdy: 09 Července 2009, 13:24:04 »
se zamrizovanymi okny? jakej to je pavilon? Asi maji drahe vybaveni a boji se, ze jim to pres okna nekdo vykrade...

Pardubická krajská nemocnice, pavilon č. 6. ;)

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #22 kdy: 09 Července 2009, 14:00:47 »
tak už víme kde prase bydlí...

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #23 kdy: 09 Července 2009, 14:15:47 »
A héle,spolubydla :)
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
« Odpověď #24 kdy: 09 Července 2009, 18:05:01 »
Já si ze začátku také prošel svým. Ale když jsem zjistil , že jdou používat programy s KDE, tak proč toho nevyužít. Takže mám na hudbu amarok, na filmy kaffeine a v poho mi fungují a naví více vyhovují.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.