Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Klávesová zkratka Shift + Alt + Tab a přepínání klávesnice Alt + Shift  (Přečteno 21427 krát)

vlskrbek

• Návštěvník
Ahoj,
už se to tu řší dost dlouho, ale může mi někdo potvrdit jestli je toto chyba UBuntu 9.04 nebo není?

Mám nastaveno přepínání klávesnice pomocí Alt + Shift, které funguje. Tj přepíná klávesnici. Nicméně pokud je tato volba zvolea tak nefunguje klávesová zkratka na přepínání mezi okny pozpátku. Tj Alt + Shift + Tab.

Je to chyba není? A jak se to dá zpravit? Bud aby to fungovalo nebo jak změnit klávesou zkratku napřepínání klávesnice na něco jiného? Ne to co mám v nabídce ale na vlastní zkratku?

Mám UBuntu 9.04

Díky

vlskrbek

• Návštěvník
Re: Klávesová zkratka Shift + Alt + Tab a přepínání klávesnice Alt + Shift
« Odpověď #1 kdy: 18 Července 2009, 21:24:44 »
Hm nikdo nic?

stirling

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 19 Července 2009, 00:58:53 »
Mně to funguje normálně.

Klávesová zkratka se přepne takhle:

1. Systém -> Volby -> Klávesnice

2. Překlikneš na kartu Rozložení. Na ní je tlačítko Možnosti rozložení.

3. Položka Key(s) to change layout

vlskrbek

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 20 Července 2009, 23:18:09 »
Mně to funguje normálně.

Klávesová zkratka se přepne takhle:

1. Systém -> Volby -> Klávesnice

2. Překlikneš na kartu Rozložení. Na ní je tlačítko Možnosti rozložení.

3. Položka Key(s) to change layout

Ano přesně takto se to dělá, ale problém je že pokud vyberu možnost ALT + SHIFT tak přepínání klávesnice funguje pomocí ALT + SHIFT ale nefunguje tlačítko SHIFT pro přepínání zpět.
Tj například tlačítka ALT + TAB (funguje), ale tlačítka ALT + SHIFT + TAB (což je zpětný posun), už nefunguje, protože si počítač myslí, že chci přepnout klávesnici.
Předpokládám, že se to takto chová všem. A že s tím nikdo nic neudělá prostě proto že to není tak důležité, je to tak?

vlskrbek

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 30 Července 2009, 21:11:59 »
Stále nic? To k tomuto nikdo nic neřekne?
Jak vlastně přepínáte klávesnici na linuxu? Která klávesová zkratka je běžná?

kiflik

• Návštěvník
    • NUTRION.cz
« Odpověď #5 kdy: 30 Července 2009, 22:18:44 »
zpětný TAB mi funguje, ale zároveň to přepne i klávesnici...
DELL XPS 13 - 9350 # Toshiba Portégé R600 SSD # Timeline 3810T

supersasho

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 30 Července 2009, 23:39:02 »
ja to mam osobne nastavene na capslock+shift :) a mam tam US SVK a jednu klavesnicu pre euro znak(trocha hlupo vymyslene, ale neviem ako inac to spravit)

vlskrbek

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 31 Července 2009, 13:55:50 »
Aha,
takže se to chová každému jinak? Zpětný TAB funguje? No mě právě nefunguje a přepíná to klávesnici místo toho :-)
Jinak zkratka capslock+shift je zajímavá to mě nenapadlo, že to vůbec jde :-)

PetrHL

• Návštěvník
    • Homepage
Já mačkám pouze shift + tab a normálně mi kurzor skočí do předchozího pole. Nedovedu si představit mačkat u toho i ALT.

vlskrbek

• Návštěvník
Já mačkám pouze shift + tab a normálně mi kurzor skočí do předchozího pole. Nedovedu si představit mačkat u toho i ALT.
Tak to možná funguje, ale tady je o zkratku ALT + TAB, která přepíná okna a když stiskneš ALT + SHIFT + TAB tak by to mělo přepínat po zpátku. Tj mačkáš ALT+TAB pří výberu a otevřených 10 oknech a překlikneš se tak jednoduše zmáčkneš k tomu ALT ještě SHIFT a pak TAB a přeskočíš na předchozí okno.
Pokud ale nastavíš přepínání klávesnice pomocí ALT + SHIFT tak toto nebude fungovat, přepne ti to klávesnici a ještě navíc musíš překlikat všech zbylých 9 oken znovu aby jsi se dostal na to správné, protože se posouváš pouze vpravo.

ondrejandrej

• Aktivní člen
  • *

Ví někdo něco nové?
Není možné mít současně Alt Shift na přepínání rozložení klávesnice a Alt Shift Tab pro přepínání oken pozpátku?

Mám Kubuntu 10.10.
Kubuntu 18.04 na Thinkpadu T490

janoada

• Aktivní člen
  • *
Neskúsil si zvážiť, źe si vymyslíš inú skratku, ako ti už bolo poradené? napriklad alt+ctrl+tab alebo  alt+super+tab alebo kludne aj alt+super+ctrl+tab  ;D myslí že je jasné ak alt+shift funguje samostatne už len pri zmačknutí, ďalšia klávesa už asi nebude mať úćinok. Myslím, že zvyknutie na novú skratku bude jednoduchšie ako sa to snažiť za každú cenu vyriešiť.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.