Udělal jsem to dle Iljusina (ctrl+shift+F5) a ono to funguje. To jsou věci.
Máte pravdu. Já to udělal podle postupu, co psal macu, a funguje to. Není pro Vás jednodušší překonat odpor k terminálu a udělat to tam taky?
Ne! Od dob, kdy jsem kdysi vymněnil "gumáka" za Amigu500, zastávám názor, že v grafice je budoucnost.
(Mladší 20 let, nesnažte se pochopit, co jsem napsal.
)
To rozhodně není to samé! Simlink je skoro to samé co zástupce ve Win. Udělejte to v konsoli. Vkládání textu snad zvládne každý.
Beru to, ale pokud ve Win zkopíruju např. soubor 1.lnk do souboru x.lnk, budu mít dva stejné zástupce (1 a x budo volat to samé). Pokud následně zkopíruju soubor 2.lnk do souboru x.lnk, budu mít zase dva stejné zástupce (2 a x budo volat to samé). A tak to můžu libovolně kombinovat, přejmenovávat atd. Jediné co určuje že jde o zástupce je ta přípona. Jsem dost překvapený, že v Ubuntu to tak asi neni (že ubuntu nepozná simlink podle obsahu, možná podle nějakého návěstí v souboru...). Ale pak zase nerozumím tomu, že když jsem zkopíroval soubor firefox-3.0 do firefox, tak tu kopii Ubuntu bralo jako simlink, ale kopii firefox-3.5 do firefox jako simlink nebralo.
(Máte pravdu, vkládat text umím, ale já to chci umět i když nepůjde o Firefox a nebudu mít monost se zeptat
. Obětavost některých lidí zde je sice bezmezná, ale já mám raději obecnější postupy, kdy chápu co dělám, než postup "nemysli a zkopíruj".
)