Když pořádnou grafiku, tak nVidii, ale je dobrý se vyhnout výrobci Point of View, tyhle grafárny nejsou zrovna bezproblémový.
Nejdřív mi větráček grafiky (7300GS, 256 + 256MiB DDR2) z ničeho nic přestal jít, zjistil jsem, že je na plošňáku studeňák, za což ovšem může použití bezolovnatý pájky (prej je olovo toxický a blablabla, proto to zakázali, ale olovnatý pájky jsou 1000× lepší a levnější) a tak jsem to opravil.
Za nedlouho po tom mi začal větráček křičet, přičemž vrtulka se točila docela ztěžka, ale protože mi na PC běží server a nechtěl jsem to vypínat, tak jsem to nechal, ale pak jsem si pustil Sauerbratena a po chvilce se mi restartovalo X a na apletu senzorů jsem viděl, že má GPU 98°C a že i po vychladnutí má pracovní teplotu bez zátěže 68-72°C (normálně má mít 55-60°C) a tak jsem grafárnu vyndal, že se na to podívám, no a zjistil jsem, že se s vrtulkou nedá skoro vůbec hnout, byl zázrak, že ji motorek (tak 0.5W) vůbec roztočil.
No ale co s tím? Reklamace? Bylo po záruce. Koupit větráček? Takovej se sotva prodává. Koupě nový grafárny? O tom jsem už vážně uvažoval. Ale nakonec to dopadlo tak, že jsem jej vyšrouboval (3 šroubky pod vrtulkou), sundal nálepku vespodu, kápnul na hřídelku 1 kapku hustýho oleje a už se točí dokonce líp, než když to bylo nový!
Takže bacha na tyhle věci!