Dobrý den,
Inu, jsou prázdniny a tak jsem se i já rozhodl trochu experimentovat s linuxovou distribucí Ubuntu. Vím, že bych měl jednotlivým dotazům zakládat samostatná témata, ale prostě zdá se mi, že je to na takové banální problémy zbytečné, takže všem kdo se do toho tématu kouknou děkuji. Ubuntu jsem (ke svému údivu) nainstaloval, aniž bych si smazal Wokna, do jiného oddílu, i když jsem po zadání příkazu "fdisk -l" zjistil, že jsem tam někde (asi) udělal chybu.
Zařízení Zavádět Začátek Konec Bloky Id Systém
/dev/sda1 * 1 9728 78140128+ 7 HPFS/NTFS
/dev/sda2 9729 16828 57030750 f W95 Rozš. (LBA)
/dev/sda3 18972 19457 3903795 82 Linux swap/Solaris
/dev/sda4 16829 18971 17213647+ 83 Linux
/dev/sda5 9729 16828 57030718+ 7 HPFS/NTFS
Diskové oddíly jsou chybně seřazeny
Může mi prosím někdo, kdo tomu rozumí, říci co, to znamená? Je to vážné? Dá se to spravit? Popřípadně co z toho dá vyvodit za důsledky?
Hned po tom co jsem Ubuntu nějak základně nakonfiguroval, jsem samozřejmě jako každý, kdo někdy ty efekty viděl, začal schánět Compiz, stáhnul jsem ho, nainstaloval a nakonfiguroval, bohužel (teď nevím jestli je to tím, že je prostě nestabilní) mi nejde nějakým způsobem udělat tu známou kostku, nebo jde, ale vždycky když se o to pokusím mi přestane fungovat ukazatel Přepínač pracovních ploch 2.26.0, resp. funguje tak, že když kliknu na jinou plochu vypadnou mi všechny panely (a taky neukazuje okna v ostatních plochách). Takže kdo by věděl, byl bych mu zavázán. Dále jsem se chtěl zeptat, vlastním notebook MSI-EX600, wifina, modrý zub i webkamera (i když s nějakou pomalou odezvou?) mi funguje, bohužel ukazatel nabití nějak ne, vlastně ani nepoznám, mám-li notebook připojený k síti. Je to známý problém, nebo mám jen "špatný model" notebooku? Další věc co mě tak trefila do očí je korektura textu, tu jsem hned v Pidginoj vypnul (zvyk z XP, ale taky nefungovala korektně) a u Tomboy byla, ale najednou zmizela(?), nejhorší je však ta ve Firefoxu, v textareách mi absolutně nefunguje a ani jsem nezjistil, kde ji vypnout, popřípadně opravit, prosím lze to? Mno a naposledy jen takový detail, nainstaloval jsem si aplikaci skype, bohužel jsem u ní moc nepochodil, nehorázným způsobem mi vytěžovala CPU, s tím jsem se smířil, tak jsem ji smazal (sudo dpkg -r skype), pak jsem ji ještě jedou nainstaloval, a zjistil jsem, že si pamatuje nastavení, prosím vás, kde kam se ukládá? Rád bych si to tam udržoval v čistotě (zlozvyk z XP, čištení registů) a nakonec jen taková perlička, lze najít logy z terminálu, pokud ano, prosím kde?
Předem děkuji všem co si tento příspěvek přečtou a speciálně i těm, kteří na něj odpoví.

EDIT: Aha, takže další problém s kterým si neporadím - zvuk. Mám normálně sluchátka s mikrofonem, ale zvuk mi de do repráků od notesu, neví někdo prosím, co s tím?
Juk-Ben