Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: klesá rychlost aktualizací  (Přečteno 2082 krát)

webzrout

• Návštěvník
klesá rychlost aktualizací
« kdy: 21 Srpna 2009, 19:17:58 »
Zdravím,

Mám docela rychlej internet, nebo alespoň co mě stačí. Stahování mě obvykle jede normální rychlostí 1,1MB/s a rychlost nekolísá .
Při stáhování ze zdrojů Medibuntu je to horší, stáhnout Skype je o něco delší proces ..apod. balíčky z Medibuntu.

Ale co se periodicky děje v poslední době mě prostě přestává bavit.
např.

Mám:1 http://cz.archive.ubuntu.com jaunty/main cmake 2.6.2-1ubuntu1 [8008kB]      20,0kB/s 3min 46s

Neví někdo jak se dobabrat a navrátit to ubuntu do té podoby, když už jsem dělal přechod na systém Ubuntu 9.04 AMD64.

Vysvětlím, nainstaloval jsem starší verzi, přechod a stažení velkého počtu balíků je velice rychlej proces, něco přes 20 minut, instalace 50 minut,
ale potom po krátkém používání se začne všechno co potřebuji stahovat od zdrojů příšerně zpomalovat a je jedno odkud to stahuji, při výměně serveru na zdroje mě to nakonec někde z Afriky postahovalo nějaké balíky o dost rychleji než z Čech, to má znamenat jako co?
Šel jsem vyzkoušet něco stáhnout přes Wi-Fi a šlo to ještě huře! Systém zůstává nezaktualizovaný, protože to je hrůza něco z toho APT vůbec dostat ! Potřebuji si doinstalovat např. Ktorrent, Javu aj.

JohnyN

• Host
Re: klesá rychlost aktualizací
« Odpověď #1 kdy: 21 Srpna 2009, 19:24:34 »
Pretazene servery. Skuste hlavny server.

webzrout

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 21 Srpna 2009, 19:32:58 »
Je to fuk, někdy je to takový, že nejde ten server nejde vyměnit, jiné zdroje se nenačtou, možná načtou, ale už když se stahují, tak to je na nic, takovou vytíženost to Ubuntu nemá. Postupnýma aktualizacema se to pokaždé dostane do stavu, že nejde stahovat , nejlepší je to čerstvě nainstalované Ubuntu, potom to jde ke dnu !

..vybral jsem jeden z možných 291 serverů, které mě to otestovalo na rychlost a mám http://mirrors.us.kernel.org/ubuntu a rychlost obnovování  kolísá mezi 13 kB/s - 20 kB/s - 23 kB/s a nakonec 0,94 kB/s .

..Nevím jak se to dostat z tohodle stavu, ale prostě se to opakuje ..
« Poslední změna: 21 Srpna 2009, 19:51:12 od webzrout »

kalfar

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 21 Srpna 2009, 20:49:51 »
Že by FUP?? Vypadá to že tvůj poskytovatel internetu používá FUP, takže ty stahuješ stahuješ a on tě zpomaluje a zpomaluje. To je asi jediné rozumné vysvětlení.
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

webzrout

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 22 Srpna 2009, 00:18:33 »
Že by FUP?? Vypadá to že tvůj poskytovatel internetu používá FUP, takže ty stahuješ stahuješ a on tě zpomaluje a zpomaluje. To je asi jediné rozumné vysvětlení.

Hm, tentokrát vůbec neomezují , dříve jsem měl pravda O2 s FUP 4GB a na update jsem chodil do centra na Wi-Fi, jenže ledacos si tam zapomenu vzít, ale teďkom se až divím, že můžu furt a to donekonečna stahovat a posílat, je jim to jedno :) Natahal jsem toho až hrůza.
Těsně po upgrade Linuxu to ještě fachá, apt-get install cokoliv za velice krátkou dobu, jenže uplyne pár dní a je po srandě. Co stíhám hned první, nebo druhý den doinstalovat to tam je, ale po několika restartech, nebo nepoužívání (dual s Windows) můžu mít puštěný počítač po celou noc, pokud se to zastaví na nějaký dotaz při stahování balíků je po srandě. Asi bych dal jen stáhnout balíky, ale to právě ten problém, doba ke stažení je děsná a nebudu si sepisovat komplet list, co bych potřeboval a začal to sosat přes http, protože tam to jede obvykle nad 1mb/s.
Nevím přesně jak si zařídit si své lokální APT, asi nejlepší řešení co napadá mě :-)

umiyaki

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 22 Srpna 2009, 07:15:02 »
Mám stejný poznatek. Pokud stahuji větší update (dobře je to vidět po nové instalaci) začne stahování na rychlosti (dsl 850 KB/s), pak se při některém balíčku zpomalí a zůstane se motat na rychlostech kolem 25 - 45 KB/s. Ve chvíli, kdy stahování stopnu a spustím znovu, stahování začne zase na rychlosti kolem 850 KB/s a od balíčku, u kterého jsem to zatavil. Toto je vždy stejné. Pravdou je, že když jsem instaloval U 8.04, update toto nedělal.  :-\

Je to zvláštní. Jako by se ubuntu (apt-get) zasekl na pomalé rychlosti a nedokázal znovu otestovat a využít plné rychlosti linky. Restart stahování jasně dokazuje, že rychlejší možnost tu je. Možná je chyba na straně mého modemu (routeru ZyXEL) nebo providera (O2) těžko říci, které zařízení/stroj na trase  "zamrzne" na nízké rychlosti.
« Poslední změna: 22 Srpna 2009, 07:22:31 od umiyaki »
"Prvním stupněm debility je pocit geniality."
Notebook HP 530 - Ubuntu 10.04; PC P4 2.8GHz - Ubuntu 10.04

kalfar

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 22 Srpna 2009, 08:21:30 »
A projevuje se to u jakéhokoliv stahování? Nebo jsou jen problémy s aktualizacemi? Jaké aktualizace máte povolené? Pouze bezpečnostní a doporučené (security a updates)? Nebo všechny
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

webzrout

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 27 Srpna 2009, 13:46:01 »
Zdroje jsem měl asi všechny, včetně klíčů...až na vývoj. Nějak jsem se na to ...,ale zrychlil jsem to, přeinstalací na Linux Mint 7, jede v tom Ubuntu 9.04 , Kernel 2.6.28-13, Gnome. Je to zeleně pěkný, zdroje a rychlost jsou stejné, jen v tom zatím nemám možnost měnit repozitáře. To zpomalování zatím nenastalo. Některé věci jako skype-common se stahují prostě pomalu ..

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.