Na prvy pohlad hrozne dlhy boot! To mi ale nevadi.
Boot se neustále zrychluje, takže pomalý boot je bug -- tzn. najít, co to dělá a nahlásit.
Co mi vadi je ze mi vyskakuje notofikacia na pravo v strede namiesto tesne pod listou.
To je děsná debilita, ale bohužel vlastnost.
Dalej automaticky mi oznackoval disky ich seriovym cislom alebo nejakym inym id.
Disky to ničím neznačí, pouze to tvoří přípojné body místo původního "/media/disk-X" ve tvaru "/media/UUID-oddilu" a je to taky vlastnost, tentokrát nového devicekitu.
Zmena nazvu disku nejde vyhodi chybu. Samozrejme pri odmontovanom disku. Chb hlaska : Error changing fslabel: helper exited with exit code 1: fstype ntfs not supported .
Label u NTFS musíš měnit pomocí ntfslabel (součást balíku "ntfsprogs").
Takze jedine riesnie namontovat si disk rucne do vlasnte nazvaneho priecinku.
No a? Kdo se o nějaké názvy nestará, ten si vystačí s automountem -- kdo chce vlastní přípojné body, dělá si to ručně...
Wifi je nesmierne nestabilne zatial co som napisal tento prispoevok mi padlo 8 krat 
A bug si nahlásil/hledal?
Zakazdym ma pyta overenie autentifikacie. az mi to lezie na nervy! Pri beznej operacii. Presuvanie na disk, kopriovanie, otvaranie prog a pod.
K diskům si nastav práva a nauč se žít v bezpečném systému s odděleným administrátorem.
ale dufam ze pridem nato ako spravit downgrade
Downgrade neuděláš nijak -- leda přeinstalováním -- testovací verze si "natvrdo" instalují jen cvoci, kteří si umí poradit a nediví se, když v půlce cyklu něco fungujejinak, než se očekává.
Pozn.: Pro testující cvoky -- to oznčení neberte jako urážku, já sám jedu jen na 9.10 již od vydání 9.04.