Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Chyby na prvy pohlad!  (Přečteno 11386 krát)

Marcel Gavalier - Gavo

• Aktivní člen
  • *
    • Facebook - GavoStar
Chyby na prvy pohlad!
« kdy: 31 Srpna 2009, 19:54:12 »
Zdravim,

Som len uzivatel dal som si 9.10 koli tomu ze sa blizi jej vydanie tak ze otestujem.

Na prvy pohlad hrozne dlhy boot! To mi ale nevadi.
Co mi vadi je ze mi vyskakuje notofikacia na pravo v strede namiesto tesne pod listou. Dalej automaticky mi oznackoval disky ich seriovym cislom alebo nejakym inym id. Zmena nazvu disku nejde vyhodi chybu. Samozrejme pri odmontovanom disku. Chb hlaska : Error changing fslabel: helper exited with exit code 1: fstype ntfs not supported . Takze jedine riesnie namontovat si disk rucne do vlasnte nazvaneho priecinku.

Wifi je nesmierne nestabilne zatial co som napisal tento prispoevok mi padlo 8 krat :D

Zakazdym ma pyta overenie autentifikacie. az mi to lezie na nervy! Pri beznej operacii. Presuvanie na disk, kopriovanie, otvaranie prog a pod. Zas paodlo wifi :D takze 9 :D

Neviem mozno viete ako posunut tieto problemy niekomu co sa na to pozrie :P Zatial spokojnost. ale dufam ze pridem nato ako spravit downgrade
Po 19:00 sa k odpovedi neodpracujes! - Vsetci kukaju vecerne spravodajstvo!  :/
Ubuntu 9.10 "na tvrdo"
XPS M1530 CORE 2 DUO T8300 2.40GHz,800,3M Memory Dual Channel 3.0GB (1X2GB + 1X1GB) 667 MHz DDR2 SDRAM Hard Drive 250GB Serial ATA (5400RPM) Graphics Card 256MB NVIDIA GeForce Go 8600M GT

Kecik

• Aktivní člen
  • *
  • nuqDaq yuch Dapol-where do you keep the chocolate?
    • Personal web page
Re: Chyby na prvy pohlad!
« Odpověď #1 kdy: 31 Srpna 2009, 19:58:56 »
co jste čekal? kačera Donalda?
The most important thing in the programming language is the name. A language will not succeed without a good name. I have recently invented a very good name and now I am looking for a suitable language.
D. E. Knuth, 1967

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #2 kdy: 31 Srpna 2009, 20:10:17 »
Ubuntu 9.10 Karmic Koala je vývojovou verzí Ubuntu, která může v současném stádiu být velmi nestabilní! Alfa verze jsou určeny především pro vývojáře a testery a v žádném případě nepatří na počítače běžným ani mírně pokročilým uživatelů! Pokud máte zájem Karmic vyzkoušet, dělejte tak pouze pomocí virtualizačních nástrojů -- používáním vývojových verzí můžete poškodit nejen svůj systém a data, ale také hardware!

NENÍ KAM SPĚCHAT!!!
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

Marcel Gavalier - Gavo

• Aktivní člen
  • *
    • Facebook - GavoStar
« Odpověď #3 kdy: 31 Srpna 2009, 20:12:23 »
co jste čekal? kačera Donalda?

No jo asi tak nejak! :D

Nepisem to preto ze je to kritika, ale preto ze som si to vsimol, a nenasiel som podobne vlakno o tomto tak som to napisal.

BTW: neprebehne mi ani aktualizacia lebo mi wifi vypne za minut tak 2 krat. Skusim Staticku IP
Ubuntu 9.10 "na tvrdo"
XPS M1530 CORE 2 DUO T8300 2.40GHz,800,3M Memory Dual Channel 3.0GB (1X2GB + 1X1GB) 667 MHz DDR2 SDRAM Hard Drive 250GB Serial ATA (5400RPM) Graphics Card 256MB NVIDIA GeForce Go 8600M GT

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 31 Srpna 2009, 20:15:02 »
Buď to nahlaš na launchpad jako bugy nebo si dej jinou verzi.

Apropo od alfa verze 4 bylo plno updatů. Updatoval jsi? Teď vyjde pátá.
« Poslední změna: 31 Srpna 2009, 20:16:37 od Rovano »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Marcel Gavalier - Gavo

• Aktivní člen
  • *
    • Facebook - GavoStar
« Odpověď #5 kdy: 31 Srpna 2009, 20:20:36 »
Buď to nahlaš na launchpad jako bugy nebo si dej jinou verzi.

Apropo od alfa verze 4 bylo plno updatů. Updatoval jsi? Teď vyjde pátá.

Teraz som ju upgradol z 9.04 nerobil som update. Kedze mi wifi padne dva krat do minuty nie je sanca aby nejaky update spravil. Ksusim sa dostat ku kablu.

Mne je jasne ze to je skusobna verzia. Reinstal mi nerobi problem. Poskodit HW? Nesranduj :D Ak ju mas vo virtual masine tak tiez pouzivas hw! takze to by som nebral ako padny dovod.

Edit:Zabudol som pripisat ze Update Manager tez nejde. btw nejde spustit. skusim updatnut pomocou apt-get

Edit: GDU-NOTIFICATION-DEAMONA hard disk is failing One or more hard disks report healt problem. Click the icon to get more information. - Dostal som chybovu hlasku pri reboote :D
« Poslední změna: 31 Srpna 2009, 20:28:01 od gavo »
Ubuntu 9.10 "na tvrdo"

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #6 kdy: 31 Srpna 2009, 20:29:03 »

Boot se neustále zrychluje, takže pomalý boot je bug -- tzn. najít, co to dělá a nahlásit.

Co mi vadi je ze mi vyskakuje notofikacia na pravo v strede namiesto tesne pod listou.

To je děsná debilita, ale bohužel vlastnost.

Dalej automaticky mi oznackoval disky ich seriovym cislom alebo nejakym inym id.

Disky to ničím neznačí, pouze to tvoří přípojné body místo původního "/media/disk-X" ve tvaru "/media/UUID-oddilu" a je to taky vlastnost, tentokrát nového devicekitu.

Zmena nazvu disku nejde vyhodi chybu. Samozrejme pri odmontovanom disku. Chb hlaska : Error changing fslabel: helper exited with exit code 1: fstype ntfs not supported .

Label u NTFS musíš měnit pomocí ntfslabel (součást balíku "ntfsprogs").

Takze jedine riesnie namontovat si disk rucne do vlasnte nazvaneho priecinku.

No a? Kdo se o nějaké názvy nestará, ten si vystačí s automountem -- kdo chce vlastní přípojné body, dělá si to ručně...

Wifi je nesmierne nestabilne zatial co som napisal tento prispoevok mi padlo 8 krat :D

A bug si nahlásil/hledal?

Zakazdym ma pyta overenie autentifikacie. az mi to lezie na nervy! Pri beznej operacii. Presuvanie na disk, kopriovanie, otvaranie prog a pod.

K diskům si nastav práva a nauč se žít v bezpečném systému s odděleným administrátorem.

ale dufam ze pridem nato ako spravit downgrade

Downgrade neuděláš nijak -- leda přeinstalováním -- testovací verze si "natvrdo" instalují jen cvoci, kteří si umí poradit a nediví se, když v půlce cyklu něco fungujejinak, než se očekává.

Pozn.: Pro testující cvoky -- to oznčení neberte jako urážku, já sám jedu jen na 9.10 již od vydání 9.04.
« Poslední změna: 31 Srpna 2009, 20:31:30 od Vojtěch Trefný »

Marcel Gavalier - Gavo

• Aktivní člen
  • *
    • Facebook - GavoStar
« Odpověď #7 kdy: 31 Srpna 2009, 20:44:21 »
Citace

Boot se neustále zrychluje, takže pomalý boot je bug -- tzn. najít, co to dělá a nahlásit.

Jo mrknem sa na to. Napisem presne kde hlasi pri boot chyby.

Citace
Co mi vadi je ze mi vyskakuje notofikacia na pravo v strede namiesto tesne pod listou.

To snad nie!? Och uz teraz mi to vadi. Taku vlasnost dufam ze mat nebude!

Citace
Dalej automaticky mi oznackoval disky ich seriovym cislom alebo nejakym inym id.

Disky to ničím neznačí, pouze to tvoří přípojné body místo původního "/media/disk-X" ve tvaru "/media/UUID-oddilu" a je to taky vlastnost, tentokrát nového devicekitu.

Ano tomus om porozumel hned. Aj ked nejaky uzivatel kt si vystaci s automountom neverim ze by mu nevadilo mat disky oznacene 01231023821 :D ahned velda 1483294234 :D To je trosku za vlasy! Ale Urcite to neni chyba.

To stim downgradem to preto lebo mi pada wifi cize nemoozem realne fungovat. Skusim update aj ked neviem ako kedze update manazer mi nejde.

http://i195.photobucket.com/albums/z169/gavopp/Screenshot.png
« Poslední změna: 31 Srpna 2009, 20:50:17 od Vojtěch Trefný »
Ubuntu 9.10 "na tvrdo"

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #8 kdy: 31 Srpna 2009, 20:53:47 »
To snad nie!? Och uz teraz mi to vadi. Taku vlasnost dufam ze mat nebude!

Asi bude... Někde jsem viděl nějaké vysvětlení proč je to jako lepší, ale teď to nemůžu najít...

Ano tomus om porozumel hned. Aj ked nejaky uzivatel kt si vystaci s automountom neverim ze by mu nevadilo mat disky oznacene 01231023821 :D ahned velda 1483294234 :D To je trosku za vlasy! Ale Urcite to neni chyba.

Značné nepochopení normálního uživatele -- to by se totiž ten uživatel musel podívat do /media, kam se v životě nepodívá, protože jediné, co zná je Místa → Počítač a další podobné vychytávky v Nautilu, kde se zobrazují jinak...

Ano, je to trochu podivné značení, ale ono to "disk-XY" bylo taky dost špatné...

Marcel Gavalier - Gavo

• Aktivní člen
  • *
    • Facebook - GavoStar
« Odpověď #9 kdy: 31 Srpna 2009, 21:06:33 »
Asi bude... Někde jsem viděl nějaké vysvětlení proč je to jako lepší, ale teď to nemůžu najít...

No asi preto ze v strede nic nezavadza hlavne tlacitkam zavriet mini maxi ... ale viem si to kludne predstavit dole nad listou! lepsie ako v strede ako ked vyskakuje skype.

Značné nepochopení normálního uživatele -- to by se totiž ten uživatel musel podívat do /media, kam se v životě nepodívá, protože jediné, co zná je Místa → Počítač a další podobné vychytávky v Nautilu, kde se zobrazují jinak...

Ano, je to trochu podivné značení, ale ono to "disk-XY" bylo taky dost špatné...

Ja som si to vsimol hned kedze som rovno spomenul ze si spravim vlastne mount pointy aby som nemal to id nar v Places/cdrom0, ID a pod. zatial co inde to zobrazuje pekne 180GB Hdd a tak. Moment! akurat som si kukol places hore na liste a uz mi to zobrazuje klasikcy 180.2 Gb filesystem. Predtym som tam mal to id neviem asi to bolo restartom.

Sry ze ten obrazok myslel som ze ho zmensi a bude sa dak liknut. Nabuduce do dam ako code.

Ale i tak neviem rozbehnut update manazer. Mas nejaky napad? A to Wifi musis zriesit este. Teraz som na kabli. Inak cital som vlakno o tej chyba s HDD ja mam odjazdene ak je to udaj Power on hours mam (5.04 * e) + 3 = 16.7001404 co nechapem. a pise mi N/A old age
Ubuntu 9.10 "na tvrdo"

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 31 Srpna 2009, 21:28:36 »
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #11 kdy: 31 Srpna 2009, 21:29:07 »
Taky nedoporučuju instalovat (a už vůbec ne alfa verze) přes stávající systém. Pak to někdy dělá neskutečné věci  ;D

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #12 kdy: 31 Srpna 2009, 21:30:39 »
IMho já se nejvíc těším na jarní vydání. Tam se šecko odladí... bude to LTS.... HA už aby to bolo. Akorát budem o rok starší  :-\

Marcel Gavalier - Gavo

• Aktivní člen
  • *
    • Facebook - GavoStar
« Odpověď #13 kdy: 31 Srpna 2009, 21:35:17 »
Fiha,k+ za trpelivost :)

EDIT: Uz rozumiem. Pochvalil si karmou jeho pekne rozpisany prispevok!

Stupid post? :D

Vystizny obrazok :D Preloz mi co si napisal tymi troma hviezdickami. Btw Ja nemam iny OS okrem Ubuntu. nemam na nom ziadne dolezite data ani nic podobne. Na dolezite veci mam druhy notas!

ide robit reboot a pisat si preco mi to tak dlho trva! :D zatim sa majte!
« Poslední změna: 31 Srpna 2009, 21:36:59 od gavo »
Ubuntu 9.10 "na tvrdo"

Marcel Gavalier - Gavo

• Aktivní člen
  • *
    • Facebook - GavoStar
« Odpověď #14 kdy: 31 Srpna 2009, 22:00:03 »
Mam novy problem. Pri starte mi vyhodilo ziadost o heslo pre overenie keyring aplikacia tusim wireless manager aplet. Po staceni ok pytalo znova heslo. do nekonecna. dal som deny. Budem musiet zistit co stym wifi je. A vas prosim link na nejaku stranku kde je naovd ako updatenem karmic bez manazera ked apt-get upadate pise done bez zmeny. same hit. ziadny get ziadny instal. upgrade to iste. a este jedna vec preco si nemozem skipnut bootscreen a nemozem vidiet klasicky textovy boot? dokonca aj ked staclim ctrl alt F1 tak mi nenaskoci cierna obrazovka a moznost prihlasit sa. len mi blika kurzor. hore.
Ubuntu 9.10 "na tvrdo"

pavolzetor

• Host
« Odpověď #15 kdy: 05 Září 2009, 14:38:07 »

asi ťažko, neviem odkiaľ to máš
https://bugs.launchpad.net/notify-osd/+bug/420514

Marcel Gavalier - Gavo

• Aktivní člen
  • *
    • Facebook - GavoStar
« Odpověď #16 kdy: 05 Září 2009, 15:24:50 »
No mne jasne ze to je hore. Napriek tomu si myslim zeby to notify osd mohlo mat nejaky applet na zmenu pozicie... ja by som to privital dole :P
Ubuntu 9.10 "na tvrdo"

pavolzetor

• Host
« Odpověď #17 kdy: 05 Září 2009, 15:28:49 »
zmeniť to ide, ale potom to musíš skompilovať

Marcel Gavalier - Gavo

• Aktivní člen
  • *
    • Facebook - GavoStar
« Odpověď #18 kdy: 05 Září 2009, 15:31:17 »
zmeniť to ide, ale potom to musíš skompilovať

To znie pekne :D Tak nejaky know how ked das :P Ocenim :P Lebo men take ze zmenis to skompilujes nic nehovori :P
Ubuntu 9.10 "na tvrdo"

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #19 kdy: 05 Září 2009, 17:22:36 »
To znie pekne :D Tak nejaky know how ked das :P Ocenim :P Lebo men take ze zmenis to skompilujes nic nehovori :P

To je naprosto jednoduché a triviální. Stáhneš si zdrojové kódy notify-osd, tam najdeš část kódu odpovědnou za nastavení pozice, změníš pozici, zdrojík přeložíš a nainstaluješ ;D

Marcel Gavalier - Gavo

• Aktivní člen
  • *
    • Facebook - GavoStar
« Odpověď #20 kdy: 05 Září 2009, 17:23:53 »

To je naprosto jednoduché a triviální. Stáhneš si zdrojové kódy notify-osd, tam najdeš část kódu odpovědnou za nastavení pozice, změníš pozici, zdrojík přeložíš a nainstaluješ ;D

:D znie to jednoducho idem do toho :D
Ubuntu 9.10 "na tvrdo"

pavolzetor

• Host
« Odpověď #21 kdy: 05 Září 2009, 18:50:35 »
myslím, že to bol súbor /src/display.c a tam premenné "x" a "y"

Marcel Gavalier - Gavo

• Aktivní člen
  • *
    • Facebook - GavoStar
« Odpověď #22 kdy: 05 Září 2009, 18:55:14 »
myslím, že to bol súbor /src/display.c a tam premenné "x" a "y"

No pravdu mas, ale neviem kt z tych vela x a y je treba zmenit, btw nevidim to ako premenne, ale ako konstatny pre kazdu proceduru, alebo co to je. Btw sak co skusat mozem dorana :D

Kód: [Vybrat]
static gboolean
stack_is_at_top_corner (Stack *self, Bubble *bubble)
{
gint x, y1, y2;

g_assert (IS_STACK (self));
g_assert (IS_BUBBLE (bubble));

defaults_get_top_corner (self->defaults, &x, &y1);
bubble_get_position (bubble, &x, &y2);

return y1 == y2;
}

static void
stack_display_position_sync_bubble (Stack *self, Bubble *bubble)
{
Defaults* d;
gint      y      = 0;
gint      x      = 0;

defaults_get_top_corner (self->defaults, &x, &y);

/* TODO: with multi-head, in focus follow mode, there may be enough
         space left on the top monitor
*/

Bubble *async = stack_find_bubble_on_display (self);
if (async != NULL)
{
d = self->defaults;
y += bubble_get_future_height (async);
y += EM2PIXELS (defaults_get_bubble_vert_gap (d), d)
     - 2 * EM2PIXELS (defaults_get_bubble_shadow_size (d), d);
}

bubble_move (bubble, x, y);
}
cize? staci sa pohrat s tymy hodnotami x0 a y0? napr x nemanit lebo ta je stale akoze v pravo.. a y dat asi rozlisenie? len to potom neude nejako dynamicke nie ked zmenim rozlisenie bublina bude pod urovnou.. ci?
« Poslední změna: 05 Září 2009, 19:04:05 od Marcel Gavalier - Gavo »
Ubuntu 9.10 "na tvrdo"

pavolzetor

• Host
« Odpověď #23 kdy: 05 Září 2009, 19:01:44 »
myslím, riadok 206,207

Marcel Gavalier - Gavo

• Aktivní člen
  • *
    • Facebook - GavoStar
« Odpověď #24 kdy: 05 Září 2009, 19:07:19 »
myslím, riadok 206,207

riadok 185+
static void
stack_layout (Stack* self)
{
Bubble*   bubble = NULL;
Defaults* d;
gint      y      = 0;
gint      x      = 0;

riadok 206, 207 - ten asi nie :P
{
guint id = bubble_get_id (bubble);
Ubuntu 9.10 "na tvrdo"

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.