Zdravim
Nejak se peru s programem f-spot , nevim jestli je to programem nebo je chyba mezi zidli a klavesnici. Moc bych ocenil kdyby mi nekdo zkusenejsi poradil.
1. HW narocnost : jake jsou minimalni pozadavky ? Na Centrino Notebooku s 1gb RAM je treba prohlizeni ve fulscreenu udesne pomale. Nacitani z disku pri importu je take strasne pomale. Mam sice integrovanou grafiku Intel , jejiz vykon v 9.04 neni nic moc , ale i tak - chci si prohlizet fotky a ne delat buhvijake renderovani

2. import : tady porad nechapu. Kdyz pripojim fotak/vlozim pametovou kartu , tak mi gnome nabidne import. Nasledujici okno se ale zcela lisi od okna kdyz spustim import primo z programu f-spot. Kdyz importuji z fotaku , tak mam moznost zadat kam se maji fotky nakopirovat a muzu pridat i tagy , ale nemam zadny vetsi nahled - jen male miniatury v levem sloupci. Navic mi f-spot nahazi vsechny fotky do zadaneho adresare a ja nemam sanci zmenit strukturu nebo nechat fotografie automaticky prejmenovat.
Kdyz vyvolam import z f-spot tak mam sice velky nahled , ale nemam sanci prilis ovlivn
it kam se budou fotky kopirovat. Muzu bud vypnout ze se fotografie zkopiruji a nebo se automaticky vytvori adresarova struktura rok/mesic/den - coz mi nevyhovuje. Mnohem radsi bych rok/mesic/nazev (tag)
Obavam se ale ze jde o vlastnost programu - moc nechapu jak si autori predstavuji praci s nim. Jelikoz nechci mit desitky KDE baliku v systemu zkusim se jeste podivat jak zvlada import picasa.
Ale treba je tu sance ze delam neco spatne ... tak budu rad za kazdou radu , diky K