Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunguje kill  (Přečteno 3583 krát)

Deafboy

• Návštěvník
Nefunguje kill
« kdy: 02 Října 2009, 22:14:04 »
Už dlhšie sa pasujem s problémom, že v ubuntu nejde killnúť zatuhnutá aplikačka. Dostalo sa to ale do štádia kedy sa systém stáva pra mňa nepoužiteľný. Po inštalácií KK beta mi zvykne dosť často zatuhnúť gnome-terminal. Vtedy ma automaticky napadne že sa prepnem na tty1, no v prípade že je neaký program zmrznutý, ctrl+alt+FX nefunguje. Zvolím teda reštart, ale keďže nefunguje kill tak sa systém odmieta vypnúť. Čakal som že v 9.10 túto chybu odstránia, no nestalo sa tak, ba naopak je to ešte horšie. (v 9.04 sa aspoň dalo prepnúť na iný terminál za akýchkoľvek okolností).
Predpokladá snáď canonical že v ubuntu nič nemrzne? alebo to spôsobuje nejaká ich super-stable fičúra ktorá "vylepšuje" systém?
Tiež ma zarazilo, že o tejto chybe sa píše veľmi málo a keď aj, tak sa týka pravekých verzií ubuntu.
Samozrejme ide o kill -9 pod rootom
Ubuntu som prestal pouzivat vzhladom na jeho bugy kazdodenne, no sem-tam rad zabludim na toto forum a som este radsej ked viem pomoct

NoWin

• Host
Re: Nefunguje kill
« Odpověď #1 kdy: 02 Října 2009, 22:24:33 »
Nediv se, když máš dosud nestabilní verzi, která klidně může bejt občas zlobivá ještě pár měsíců po jejím oficiálním vydání... Bug jsi hlásil?

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
Re: Nefunguje kill
« Odpověď #2 kdy: 02 Října 2009, 22:37:48 »
divné, kill mi vždy fungoval, devítku nic zamaskovat nemůže. Že by se pro Ubuntu vytvářela nějaká speciální verze se mi nechce věřit, vždyť je to coreutils. S nadstavbou xkill (x11-utils) jsem také zatím problém neměl.
Kód: [Vybrat]
martin@kancelar3:~$ lsb_release -a
No LSB modules are available.
Distributor ID: Ubuntu
Description:    Ubuntu karmic (development branch)
Release:        9.10
Codename:       karmic

martin@kancelar3:~$ file /bin/kill
/bin/kill: ELF 32-bit LSB executable, Intel 80386, version 1 (SYSV), dynamically linked (uses shared libs), for GNU/Linux 2.6.15, stripped

Co si nechat spuštěné jedno okno terminálu s
Kód: [Vybrat]
tail -f /var/log/messages, třeba se něco objeví
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.