Instaluju Ubuntu vedle Windows na notebook HP nx7400. Mám jeden disk, původně rozdělený na oddíly System a Data. První pokus byl, že jsem si v Partition Magicu zmenšil Data a vytváření ext3 a swapu si nechal na instalaci. Při té mě zarazilo, že z live režimu nejde přimountovat existující oddíly z důvodu, že to nejsou výměnná zařízení. Nicméně instalace (včetně rozdělení) proběhla úspěšně. Jenže mi pak nešel spustit Partition Magic. Při nabíhání mi nejdříve nabídl opravení nějaké chyby (ať jsem to povolil nebo ne, tak při dalším spuštění mi to nabízel znovu, takže se k tomu asi nedostal) a pak zahlásil, že je nějaký oddíl špatně a ukončil se. Pomocí prográmku Testdisk (který ukazoval, že kromě oddílu System jsou všechny poškozené) jsem si aspoň opravi oddíl Data. Následovalo opravení MBR a Partition Magic naběhl. Zkusil jsem všechny oddíly vytvořit v něm a Ubuntu nainstalovat do již existujících oddílů. Instalace opět úspěšná (opět problém s mountnutím oddílů v live režimu), ale po nabootování do Windows opět nelze spustit Parition Magic a Testdisk ukazuje všechny tři oddíly mimo System jako poškozené.
Když to tak nechám, tak jak Windows (XP Professional SP2), tak Ubuntu (6.06.1) fungují, ale nechci čekat, kdy se mi ty poškozené oddíly nějak projeví. Nějaké nápady, co s tím? Budu vděčný, za cokoliv, co mi pomůže.